Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суджук от конско месоСуджук от конско месо
07 Януари
2
Месото се оставя под лек наклон на хладно място без слънчева светлина да престои за 48 часа. Добавя се и селитра, за да не потъмнява месото....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Сочни пържоли от конско месоСочни пържоли от конско месо
21 Дек.
Пържолите от конско месо се поднасят с прясна салата, като се почистват от парчетата лук (те се използват само за овкусяване)....
Яхния от конско месо с картофиЯхния от конско месо с картофи
13 Януари
Яхнията от конско месо с картофи е готова!...
Печено конско месо с ароматни подправкиПечено конско месо с ароматни подправки
13 Януари
1
Печеното конско месо с ароматни подправки се поднася топло....
Кюфтета с конско месо на фурнаКюфтета с конско месо на фурна
01 Май
Кюфтетата с конско месо на фурна са много вкусни....
Конско месо със зеленчуци в йенаКонско месо със зеленчуци в йена
22 Февр.
Изваждате внимателно лука и картофите в чинийка, обръщате конското, затваряте йената и го връщате отново във фурната....
Кюфтета от конско месо на скараКюфтета от конско месо на скара
08 Юни
Кюфтетата от конско месо на скара са готови....
Как се готви конско месоКак се готви конско месо
28 Април
1
Конското месо е било употребявано за храна още от праисторически времена. Чергарските народи са готвели конското месо по различни начини....
Пържени кюфтенца от конско и свинско месоПържени кюфтенца от конско и свинско месо
28 Февр.
Пържените кюфтенца от конско и свинско месо се поднасят с гарнитура по избор....
Домашен суджук от конско и свинско месоДомашен суджук от конско и свинско месо
30 Дек.
Смилайте месото, като редувате равни количества свинско и конско месо. Когато е готова каймата, я омесете добре с подправките и смления праз. Оставете готовата кайма да престои 12 часа....
Откриха и кайма с конско месоОткриха и кайма с конско месо
05 Април
1
Причината за това е, че голяма част от суровините за производството на колбаси и различни месни деликатеси са вносни....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Дори световно известния италиански колбас „Мортадела“ може да се намери, произведен от конско месо. Конското месо е едно от най-чистите меса....
Колбаси без месо само с тези веган рецептиКолбаси без месо само с тези веган рецепти
30 Дек.
Освен че са калорични, много от стандартните колбаси на пазара са с високо съдържание на мазнини, натрий и други подобрители....
Нов скандал с конско месо във ФранцияНов скандал с конско месо във Франция
17 Дек.
В България бяха изследвани саздърма, колбаси и кайма, като в откритите партиди с конско месо, то се е явявало заместител на телешкото....
Колбаси с конско вместо телешко масово у насКолбаси с конско вместо телешко масово у нас
13 Март
Скандалът с нерегламентираното влагане на конско месо при производството на полуготови храни и колбаси продължава да се разраства....
Откриха конско месо в бг наденица във ВеликобританияОткриха конско месо в бг наденица във Великобритания
04 Окт.
Припомняме, че заради скандала с конско месо от началото на 2013 във Великобритания вземат все по-сериозни мерки срещу пробутването на конско месо в хранителните продукти....
Откриха и саздърма с конско месо у насОткриха и саздърма с конско месо у нас
21 Март
1
Месни продукти и колбаси на фирмите „Бони“ АД, гр.Карлово и „Мес-Ко“ ЕООД, гр. Петрич бяха изтеглени от търговската мрежа....
Въвеждат норма за количеството месо в колбасите ниВъвеждат норма за количеството месо в колбасите ни
29 Май
Нова норма за количеството месо, което задължително трябва да има в колбасите, ще бъде въведена у нас....
Капама без месоКапама без месо
22 Дек.
Капамата без месо е много вкусна....
Пелмени без месоПелмени без месо
11 Ноем.
Изваждаме с решетъчна лъжица и сервираме пелмени без месо с разнопено масло....
Пица без месоПица без месо
23 Април
За тестото: всичко освен брашното с 1 гореща ч.ч. вода се залива и оставя покрито за 5 мин. Брашното се изсипва в купа заедно с течната смес. Смесват се докато се получи тесто. Вече готовото тесто се покрива с кърпа и...
Гювеч без месоГювеч без месо
06 Юни
Гювечът без месо е готов....
Лазаня без месоЛазаня без месо
29 Март
Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, добавете сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат за около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна. Извадете ги и добавете нарязаните...
Такос без месоТакос без месо
12 Април
Такосите без месо са много вкусни....