Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб по механджийскиХляб по механджийски
23 Април
Оставете хляба отново да втаса. Сложете повторно втасалото тесто за хляб да се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. Да ви е вкусно с този хляб по механджийски....
Хляб по баварскиХляб по баварски
06 Март
Поставете оформения хляб в предварително намазнена и леко набрашнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
Можем да се насладим на готовия коктейл Това ли е всичко? - ако случайно не ни стигне, нищо не ни пречи да си направим нов коктейл....
Вкусен хляб по зонатаВкусен хляб по зоната
10 Август
2
Вкусен хляб по зоната - Да ви е много вкусно в зоната!...
Пълнен хляб по италианскиПълнен хляб по италиански
15 Май
От маслото, наситнения магданоз и втората счукана чеснова скилидка направете ароматна паста и намажете пълнения хляб. Охладете върху решетка, нарежете и поднесете. Пълненият хляб по италиански е готов....
Опасен ли е мухълът в дома?Опасен ли е мухълът в дома?
10 Май
1
Плесените и мухълът обикновено не са проблем на закрито, освен ако спорите на мухъла, попаднали върху мокра или влажна повърхност, не започнат да растат. Опасен ли е мухълът в дома?...
Лесен хляб в хлебопекарна по селскиЛесен хляб в хлебопекарна по селски
24 Дек.
Изберете посочената програма, грамажа на хляба и степента на печене - при мен е 8 или 9 за хлебопекарна TEFAL. Лесният хляб в хлебопекарна по селски е готов....
Хляб с квас по стара рецептаХляб с квас по стара рецепта
01 Ноем.
След 10 минути намаляваме градусите на 190 и печем хляба с квас за около 30-35 минути. Когато хлябът с квас по стара рецепта е готов, вадим и оставяме да изстине, чак след това разчупваме....
Хляб с квас стъпка по стъпкаХляб с квас стъпка по стъпка
10 Юни
Печене на хляба: загряваме фурната до 200 градуса и печем хляба за около 30 минути до леко кафеникава коричка. Нека ви е вкусно с този хляб с квас стъпка по стъпка....
Млечен хляб по японска рецептаМлечен хляб по японска рецепта
08 Септ.
1
Консистенцията трябва да изстине, преди да се замеси хлябът. Аз я премествам кашичката в чаша и чукам вътре яйцето, че по-лесно се размесва после. 2.)...
Сладкиш от хляб по френскиСладкиш от хляб по френски
07 Август
Добавете ги в тавата към останалите съставки за сладкиша от хляб. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса без вентилатор за 15-20 мин. Да ви е сладко със Сладкиш от хляб по френски!...
Маймунски хляб по специален начинМаймунски хляб по специален начин
26 Дек.
2
През това време смесете всички съставки за глазурата и щом хлябът се изпече, го полейте обилно. Страхотен сладък хляб се получава! Маймунският хляб по специален начин е готов....
Запеканка с хляб по немскиЗапеканка с хляб по немски
01 Дек.
Нарязваме хляба на филии с дебелина около 1 см. Измиваме магданоза, подсушаваме и нарязваме на ситно и смесваме с лука и пушените гърди. Настъргваме кашкавала....
Домашен хляб по мамина рецептаДомашен хляб по мамина рецепта
28 Юни
Във всяко българско семейство хлябът е символ на гостоприемство и по старата българска традиция гостите се посрещат с хляб и сол....
Мек хляб по метода ТангзонгМек хляб по метода Тангзонг
28 Февр.
Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни. Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно....
Терин с хляб по турскиТерин с хляб по турски
03 Март
Добавяме и филиите хляб и разбиваме всичко с блендер. Овкусяваме сместа с черен пипер, сол и рендосано индийско орехче. Продълговата форма за кекс намазваме с мазнина и поръсваме с галета....
Ръжен хляб по стара рецептаРъжен хляб по стара рецепта
22 Април
Печем ръжения хляб по стара рецепта на 200 °C до готовност, първите десетина минути с капак, после без. Лесно и чудесно!...
Ретро хляб по стара рецептаРетро хляб по стара рецепта
12 Април
След като втаса и увеличи обема си, направете няколко прореза с нож и печете домашния хляб за половин час на 200 градуса. Оставете готовия ретро хляб по стара рецепта да изстине и сервирайте....
Супа с хляб по селскиСупа с хляб по селски
15 Ноем.
В тенджера загряваме олиото и запържваме нарязания на ситно лук и начупените на дребно твърди корички хляб. Доливаме водата. Подправяме със сол и червен пипер....
Безопасна ли е диетата по време на бременностБезопасна ли е диетата по време на бременност
11 Юни
1
Върлува мнението, че когато една жена забременее, тя трябва да „се храни за двама”. По-голямата част от специалистите отричат това. Когато жената е бременна, трябва да се храни пълноценно и здравословно, не бива да се ограничава...
Безопасно ли е самолечениетоБезопасно ли е самолечението
11 Април
Немарливото отношението към някакво наше неразположение може да се превърне в сериозен проблем. Ако страдате от симптоми, които напомнят на грип, не може да рискувате и да се лекувате сами – много по-опасни от грипа вирусни...
Защо мухълът по сиренето е опасен?Защо мухълът по сиренето е опасен?
26 Май
Мухълът представлява микроскопични гъбички, които не се виждат с просто око. Те се забелязват едва когато вече са няколко десетки колонии. Мухълът произвежда спори....
Вкусен домашен хляб по икономична рецептаВкусен домашен хляб по икономична рецепта
17 Март
1
Успех на желаещите да опитат този вкусен домашен хляб по икономична рецепта!...
Лимецов бял хляб по основна рецептаЛимецов бял хляб по основна рецепта
17 Май
Пече се лимецовият бял хляб по основна рецепта в предварително загрята фурна 30 мин на 200°C върху решетката на пода на фурната....
Обикновен ръчен хляб по стара рецептаОбикновен ръчен хляб по стара рецепта
28 Юли
Печете домашния хляб до получаване на лек загар, после намалете на 200 градуса. Обикновения ръчен хляб по стара рецепта оставете да си почине десет минути. След като изстине, го нарежете и поднесете....