Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кебап за бирено мезеСлед като свинският кебап е готов, се подправят със сол и перен пипер, изсипва се в подходящ съд и перфектното бирено мезе се поръсва с настъргания кашкавал....
12 Февр.
Бирено мезе от кренвиршиНарежете кренвиршите на средно големи шайби. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете леко кренвиршите.
Добавете подправките и лютеницата, разбъркайте добре и оставете за няколко минути. По желание, при сервиране може...
08 Януари
Пържен сафрид (бирено мезе)Измиваме и почистваме рибата хубаво, от вътрешностите под течаща вода, без да махаме главите им.
Взимаме една чиния, слагаме вътре сол и брашно и разбъркваме сместа.
Слагаме един тиган на котлона и слагаме олио вътре...
26 Август
Бирено мезе - печени сиренцаНарязвам сиренето на хапки, мокря, овалвам в брашно, след това яйце и накрая в готовата панировка.
Внимавайте сиренето да не е солено, защото в подправката има сол и ще се наложи да се пие мноооого бира.
Накрая нареждам...
19 Май
4
Бирено мезе с охлювиБиреното мезе се запържва, докато омекне и лукът.
След това се сваля от котлона и се поръсва с малко лют червен пипер.
Биреното мезе с охлюви е готово....
21 Май
Бирено мезе от патладжаниПоднесете биреното мезе веднага.
Биреното мезе от патладжани е много вкусно!...
07 Април
Бирено мезе от език панеСервирайте биреното мезе топло, в компания на лимон или сос по избор.
Биреното мезе от език пане е много вкусно....
23 Март
Бирено мезе от панирани картофиСварете леко картофите, обелете ги, нарежете ги на кръгчета и ги посолете.
Разбийте яйцата и добавете счукания чесън и ситно нарязания копър.
Сипете галета в плитка чиния, поръсете я с малко сол и черен пипер и я разбъркайте...
17 Август
Бирено мезе от панирани гъбиПочистените, измити и посолени гъби топете последователно в галетата, разбитите яйца и пак в галетата и ги изпържете в силно сгорещеното олио....
27 Април
Бирено мезе от паниран керевизПочистеният керевиз се нарязва на филии с дебелина 1 см, които се слагат в плитък съд с кипящия зеленчуков бульон и ситно нарязаните листа от керевиз и се варят на тих огън до полуомекване, като се обръщат 1 – 2 пъти с лопатка...
16 Май
Бирено мезе от кашкавалени топчетаКашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с двете яйца.
Разбърква се добре и се добавят брашното, бакпулверът и черният пипер.
Получената смес се оставя да стегне в хладилника за един час.
Когато времето изтече...
16 Август
Бирено мезе от паниран карфиолИзчистеното и измито цветно зеле (карфиол) се накъсва на клончета и се вари в посолена вода до омекване.
Отцежда се от водата и се панира в смес от разбити яйца, брашното и млякото и се изпържва в загрятото растително...
17 Юли
Бирено мезе от панирани мидиПанирайте мидите и поднесете биреното мезе топло с резени лимон и копър.
Биреното мезе от панирани миди е готово....
31 Окт.
Бирено мезе от пилешки крилцаЗагрейте фурната на 180 градуса и изпечете биреното мезе до апетитен загар.
Биреното мезе от пилешки крилца е много вкусно....
29 Март
Бирено мезе от панирани дробчетаПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от панирани дробчета е много вкусно....
23 Март
Бирено мезе от пилешки шийкиПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от пилешки шийки е много вкусно!...
11 Април
Бирено мезе от пилешки плешкиПоднесете биреното мезе топло.
Биреното мезе от пилешки плешки е готово....
25 Февр.
Пилешки крилца за бирено мезеПоднесете биреното мезе топло.
Пилешките крилца за бирено мезе са много вкусни....
14 Април
Бирено мезе с хрупкав паниран карфиолИзмиваме добре карфиола и го накъсваме на малки розички. Поставяме ги в голям подходящ съд с кипяща подсолена вода.
Бланшираме го за около 5-6 минути и прехвърляме карфиолените розички с друг съд с ледена вода. След шокирането...
29 Ноем.
2
Бирено мезе с яйца и сиренеУкрасявам с магданоз преди да поднеса биреното мезе.
Биреното мезе с яйца и сирене е готово....
10 Март
13
Бирено мезе от паниран зелен бобБланшираме боба в вряща подсолена вода за 5-7мин. След това ги слагаме в вода студена с лед. Отцеждаме боба.
Правим панировка от яйцата, бирата, брашното, бакпулвера и сол. Овалваме всяка една шушулка в панировка.
Пържим...
29 Юни