Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Цели 88 млн. тона храна отиват на боклука всяка година в ЕвропаПроблем има и от етична гледна точка, тъй като близо 800 млн. души по света не се хранят пълноценно. Над 55 млн. души не могат да си позволят храна всеки втори ден....
15 Май
Цели 670 тона храна отиват на боклука, а ето какво прави държаватаОгромно количество храна у нас отива на боклука. Над 670 000 тона продукти се изхвърлят, вместо да бъде давана на хора, живеещи под прага на бедността....
04 Март
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаСлед 20 мин рестартирайте програмата. С лъжичка прибавяйте постепенно останалата 1/2 от мазнината - така козуначетата ще станат на конци....
07 Април
Кюстендилско чака добив от 7000 тона черешиЗа сметка на това обаче през 2013 година производството е възлизало на близо десет хиляди тона.
Междувременно градоначалникът на Кюстендил издаде заповед, свързана с предстоящата кампания за изкупуване на череши....
28 Май
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладИзваждаме и оставяме да се охлади, след което намазваме сладкиша отгоре със сладкото и поръсваме с орехите.
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
13 Април
Задържаха близо 50 тона месо преди празницитеПри акция на СДВР и НАП бяха задържани близо 50 тона месо. Двудневната акция бе проведена на 14 и 15 декември, когато бяха проверени 43 обекта в страната....
20 Дек.
Как да се храним след ВеликденСлед приключването на Великденските пости повечето хора се нахвърлят на храната, която не са опитвали дори преди Великден, за да спазват строго християнските традиции....
18 Април
Яйца на райета за ВеликденЦелта е да станат с различни цветове на чертички.
Яйцата на райета за Великден са готови....
05 Дек.
Бекон на скара с къри (За след пости)Хубаво ги омесете и покрийте с домакинско фолио, след час отново ги объркайте.
След още час може да се пекат на добре загрята скара....
05 Март
При атония на матката след раждане – овчарска торбичкаРецептата при атония на матката след раждане е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009...
10 Април
Отвара след преяжданеРавни части от лайката, розмарина и ментата смесете.
В друг съд сложете 4 с.л. от сместа и залейте с 1 литър гореща вода.
Оставете да се запари за 10-15 минути и прецедете отварата.
Сместа можете да овкусите с...
27 Януари
Ресторант готви с храни от боклукаКонтейнерите за боклук са претърсвани всяка нощ от служителите на Skipchen. А на сутринта, храната, която е била изхвърлена, се превръща в закуска, обяд или вечеря за посетителите на ресторанта....
14 Окт.
Избелване на кокоши яйца за ВеликденТака избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване.
Използвайте този начин за избелване на яйца, за да се радвате на добри резултати след това при боядисване на яйцата....
17 Април
Пълнено агне на пещ за ВеликденСлед това агнето се обръща и залива със соковете, които е пуснало.
Завива се с агнешката кърпа и се връща във фурната. На сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Българинът изхвърля 7 000 тона хранаЗа да бъде дарена, храната трябва да е в срок на годност. Остатъците от ресторанти и домакинства обаче отиват директно на боклука....
02 Май
Ястие След 10 годиниОт средата на лука се отрязва по една шайба. Тя се карамелизира в малко зехтин с по щипка сол и захар....
12 Февр.
Чий кюфте с ледСлед 30 минути омесване сме на половината работа още, после добавяме доматения концентрат, пиперковия концентрат, концентрата от нар, сок от лимон и накрая зехтина....
03 Април
Прасковен слаш с ледКората на плодовете се обелва и те се разрязват на половинки.
Костилките се отстраняват и всяка половинка праскова се реже на две. Четвъртинките праскови се оставят във фризера за 2 часа....
24 Юли
Близо 2 тона мръвка изядоха в Горна Оряховица за Празника на суджукаНад два тона колбаси бяха изконсумирани по време на Празника на суджука в Горна Оряховица. Вкусното събитие се организира за единадесети път и отново успя да събере редица любители на мръвката, които не се изплашиха от...
29 Май
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденНе пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
17 Април
1
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденОтново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
09 Май
Домашен протеинов шейк след тренировкаДомашен протеинов шейк за възстановяване след тренировка е вкусен и може да си приготвите много лесно и бързо....
03 Май
По 2 тона брашно и моцарела отиват за пица рекордьор на ГинесОрганизаторите на събитието казват, че храната е най-сигурното средство за обединяване на хора от различни точки на света и искат да покажат как са нужни единствено 2 километра от пица, за да се съюзят хора от 5 континента...
13 Май
1
Какво се яде на Великден?Великден е един от най-светлите християнски празници, а трапезата на Великден трябва да е богата и красиво украсена....
16 Дек.