Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Басмати с адзуки и мунгМиксът от боб мунг, боб адзуки и останалите варива се измива и се накисва за 6-7 часа във вода....
09 Март
1
Здравословни ползи от боб адзукиБоб адзуки е малък червено-кафяв боб, който е изключително вкусен и сладък. Използва се често за направата на японски десерти....
09 Януари
Адзуки боб - диетичен и хранителенУ нас все по-популярен е става един екзотичен сорт – боб адзуки. Негов отличителен белег е специфичната бяла чертичка.
Кралският боб адзуки идва от Изтока. Има наситен червен цвят....
12 Ноем.
Как да готвим боб адзукиЕто 2 от най-разпространените азиатски рецепти с боб адзуки.
Китайска каша с боб адзуки
Необходими продукти: 250 г боб адзуки, 4 ч. л. ориз, 1.5 л студена вода, 1 резен изсушена мандарина, 3 ч. л....
03 Април
Вкусни рецепти с боб адзукиЕто някои интересни и вкусни рецепти с боб адзуки:
Салата с боб Адзуки
Необходими продукти: 250 г боб Адзуки, 2 домата, 1 краставица, 3 моркова, 2 зелени чушки, 1/2 връзка магданоз, 1 авокадо, 10 маслини без костилки...
29 Юли
БобБобът адзуки е чудесно допълнение на ориз и салати. Той е лесно смилаем и увира много бързо.
Черен боб Адзуки - това е черната версия на обикновен адзуки боб....
02 Септ.
Адзуки - царят на бобовите растенияВ Европейските държави бобът адзуки традиционно се приготвя на супа, яхния и в различни солени плънки....
13 Юни
Черен бобФасулът е растение от семейство Бобови. Родината му е Южна Америка, но може да се отглежда навсякъде. Култивиран е още преди инките, а в Европа е пренесен по време на една от експедициите на Христофор Колумб. Заради високия...
19 Септ.
Боб мунгБоб мунг или папуда представлява семето на растението Vigna radiata. То се отнася към семейство Бобови /Fabaceae/. Във Франция го наричат fèves germées, в Гърция - rovitsa (ροβίτσα), а в Турция - mash filizi. Вирее в Индия...
14 Септ.
Кадифен бобКадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
14 Септ.
Смилянски бобСмилянски боб е една от малкото български храни, които са защитени с патент за словна марка, касаеща неговото отглеждане в областта на горното поречие на река Арда. Местните жители наричат този боб фасульовица.
Традициите...
09 Юни
Тонка БобТонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
05 Февр.
Съхранение на бобБобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
17 Март
Гледане на бобФасулът е растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура за прехрана по целия свят. Но не се използва само за това. В много държави се практикува гледането на боб.
Един от най-популярните методи за...
13 Януари
Готвене на смилянски бобКралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...
09 Август
Великите готвачи: Боб БлъмърДнес ще ви запознаем с един от най-ексцентричните готвачи, а именно Боб Блъмър. Роден през 1962 година в Монреал, Канада, животът на Боб не се развива както на повечето готвачи, които познаваме от телевизионния ефир....
01 Май
Как се хвърля боб?Гадаенето на боб или т.н. хвърляне на боб е древна техника за ясновидство, която някои казват, че идва от Турция, други от Египет.
За разлика от много други видове гадания, този метод всъщност не е толкова труден. На...
20 Януари
Готвене на боб МунгБоб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва като гарнитура...
08 Април
Как да консервираме бобКонсервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате...
25 Май
Отглеждане на смилянски бобЕдрият боб, известен като смилянски, е основна култура за региона на Смилянското корито.
Почвата в този район е песъчлива. Подготовка на земята започва на есен с изораването и напролет с торенето и правенето на вода....
28 Февр.
Как да засадим бобДа си отгледате сами боб в градината, има няколко предимства: лесна грижа, обогатяване на почвата с азот, студоустойчивост. Но за това трябва да знаете как да засадите боб, какви са моделите на отглеждане и някои други тънкости...
06 Дек.
Кулинарна употреба на черен бобФасулът е растение от семейство Бобови, което идва от Южна Америка. Той е сред растенията, които виреят практически навсякъде. Още през 16 век цяла Европа го познава.
Има много видове бобени зърна. Някои са малки,...
20 Януари
Характерни особености на смилянски бобСмилянският боб е може би най-известният сорт боб у нас. Именно това е причината с името му често да се злоупотребява. Поради това е добре да знаем кои са неговите характерни особености, за да не го объркаме с някой друг,...
21 Дек.
3 начина да сготвите бобЗа по-лесно сваряване на боба ви предлагаме да го накисвате от вечерта – в някои рецепти се кисне само с вода, в други с вода и чаена лъжичка сол.
Когато започне същинското готвене по желание можете да изхвърлите...
11 Окт.
Неустоими салати с червен бобЧервеният боб е широко използван в кулинарията не само заради вкусовите му качества, но и заради ползите му за здравето. Популярен е на мексиканската трапеза и испанската кухня. Използва се в такоси, разядки с боб и...
04 Януари