Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крокети изпразни хладилникаИмпровизирайте, добавете каквото има в хладилника и няма да сгрешите.
Чудесни за обяд са тези крокети изпразни хладилника.
Добър апетит!...
18 Май
1
Специалитет Изчисти хладилникаВ тази рецепта може да вложите всякакви продукти, които изостават в хладилника ви. Лесно и сравнително бързо ястие за една добра вечеря!...
04 Февр.
3
Домашна пица с продукти от хладилникаДомашната пица с продукти от хладилника се нарязва и сервираме топла за обяд!...
16 Март
Скумрия пресносолка в хладилникОставете осолената скумрия в хладилник за 2 дни. След това, може да си хапнете.
Когато сервирате скумрията пресносолка в хладилник, я поднесете с олио, червен лук и сок от лимон....
06 Април
Домашна пастърма в хладилникНареждаме върху скара и слагаме в хладилника.
Обръщаме парчетата всеки ден, докато изсъхнат напълно. В зависимост от дебелината, след около 15-20 дни са готови за консумация. Страхотна пастърма!...
30 Ноем.
Солен кекс Почисти хладилникЯйцата се разбиват със захарта, солта, олиото и киселото мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавят нарязаните на дребни кубчета колбас, кашкавал, сирене, обезкостени маслини и семената.
Смесва...
07 Юли
Амонячна СодаАмонячната сода, позната още като амониев карбонат представлява розови, бели, сиви или безцветни кристали, които отделят добре изразен мирис на амоняк. Амонячната сода се получава по синтетичен път, а в хранително-вкусовата...
03 Февр.
1
Сода БикарбонатСода бикарбонат, известна още като натриев бикарбонат, натриев хидрогенкарбонат или просто сода за хляб е продукт с безброй полезни приложения в нашето ежедневие. Содата е незаменима като набухвател в кулинарията, защото...
03 Февр.
Пилешка пастърма, сушена в хладилникСложете ги в хладилник върху домакинска хартия.
През първите 4-5 дни сменяйте хартията всеки ден. Следващите 4-5 дни само обръщайте пилешката пастърма на обратната страна по 2-3 пъти на ден....
02 Януари
5
Тесто за мекици в хладилникТестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва....
22 Февр.
1
Прясно осолена скумрия в хладилникОставя се в хладилника за 48 часа, след което е скумрията готова за консумация.
Може де се поднесе като предястие, полята с лимонов сок, олио и гарнирана с червен лук.
Добър апетит!...
17 Януари
Разликата между амонячна сода и сода бикарбонатВ своята същност амонячната сода и содата бикарбонат са химични набухватели. Те действат основно в кисела среда. Действието и на двете е подобно. Това ги прави взаимозаменяеми.
Това кой вид набухвател да се използва...
28 Февр.
1
Коктейл Кампари содаОсвежаващ коктейл Кампари сода с леко горчива нотка подходящ за всеки празничен момент....
19 Дек.
Кашкавалки със содаСодата се погасява в киселото мляко. Брашното се пресява три пъти, за да стане по-въздушно. В него се прави кладенче и се изсипват разбитите яйца, зехтинът, киселото мляко, солта, захарта и изварата. Продуктите се разбъркват...
22 Ноем.
2
Лютеница със содаИзмийте, изпечете и обелете чушките, патладжаните и доматите. Смелете ги с машинка за месо и ги изпържете в олио.
Когато сместа се сгъсти, добавете магданоза и посолете.
Насипете в буркани, запечатайте и стерилизирайте...
15 Окт.
Бухти със содаВ купа разбиваме яйцата, прибавяме киселото мляко със содата и брашното до получаването на кексово тесто.
С помощта на лъжица изсипваме по малко от сместа в горещото олио и ги пържим до зачервяване.
Готовите поръсваме...
17 Март
4
Мекици със содаИзсипете киселото мляко в купа, добавете содата и разбъркайте. Добавете захар, сол, олио, оцет и яйце, разбъркайте хубаво сместа.
Пресятото брашно изсипете в тава, направете кладенче и добавете сместа от купата, замесете...
10 Януари
3
Пататник със содаКартофите се обелват и се настъргват на ренде.
Добавят се киселото мляко, олиото, солта, ситно нарязаният лук, накълцаният магданоз и черният пипер.
Разбъркват се. След това постепенно се добавя брашното и содата....
29 Февр.
Тутманик със содаТри от яйцата се разбъркват и към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода. Добавя се разтопено масло, натрошено сирене, брашно и щипка сол.
Омесва се средно твърдо тесто....
11 Февр.
Лимонада със содаВ блендер се разбиват на пюре половината от червените плодове със сока от изцедените портокали и двете лъжици мед.
След това към тях се долива тоника или содата, или просто минерална вода .
Слага се лед и мента и...
08 Септ.
1
Тутманик със содаВ дълбока купа разбиваме яйцата и прибавяме олиото и киселото мляко с шупналата сода. Постепенно прибавяме брашното и солта и размесваме добре, добавяме натрошеното сирене....
15 Март
Сода за красотаСодата може да се използва не само в кулинарията, но и за красотата на кожата или зъбите. Содата от векове се използва в кулинарията и домакинството.
Малко хора могат да се досетят, че могат да я използват като козметично...
13 Окт.
6