Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Може да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
Кулинарна употреба на малцово брашноКулинарна употреба на малцово брашно
03 Ноем.
Малцовото мляко на прах се произвежда от малцово брашно, пшенично брашно и кондензирано мляко и понякога се нарича малцово брашно, но истинското малцово брашно не съдържа мляко - т.е. то е съставка към малцовото мляко...
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Брашното от лупина - предимства и кулинарна употребаБрашното от лупина - предимства и кулинарна употреба
26 Август
Тъй като брашното от лупина има неутрален вкус, то е подходящо за разнообразна употреба....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Именно тази липса обаче възпрепятства употребата на брашното от теф в абсолютно всяка рецепта, но с него се приготвят всички основни неща като хляб, палачинки и други тестени изделия....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Често се предлага в комбинация с пшенично брашно. Така, вкусът ѝ става по-мек. Подправката се характеризира със силен, неподправен аромат. На вкус наподобява лука и чесъна....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Така се получава прочутото брашно от маниока. От това брашно, известно като тапиока, се пекат хляб и различни видове питки, приготвят се каши и десерти, дори се произвежда алкохол....
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Брашното от спелта пък може да се вложи във всички рецепти за сладки, торти и мъфини. В кулинарията се използва и сварена спелта. С нея могат да се заменят картофите и ориза в основното ястие....
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Брашното се смесва с бакпулвера. В отделен съд се смесват яйцата с млякото и постепенно се добавя брашното. Маслото се разтопява и се добавя в брашното. Добавят се две трети от сиренето....
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Ако се натроши и се добави в крем-супи, сиренето Стилтън ги превръща в изискани кулинарни шедьоври. Такива супи стават с по-плътна и кадифена консистенция, щом се добави Стилтън в тях....
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене. Аристократичното сирене Ементал има наситен аромат, леко сладникав вкус и има доста дупки....
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда....
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Освен тези му приложения апетитният корен може да се влага в още редица кулинарни изкушения. Той е прекрасна подправка за всякакви месни супи и кебапи....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезан
02 Май
Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр....
Кулинарна употреба на сусамКулинарна употреба на сусам
11 Април
2
Сусамът е едно от най-старите растения, култивирано в Близкия и Далечен Изток за кулинарна употреба. Всяко негово зрънце придава на всяко ястие идентичност. Една от най-ценените му ползи е фактът, че е диетичен....
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...