Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шипково брашно - ползи и приложениеШипково брашно - ползи и приложение
06 Август
Приложение на шипковото брашно Приложенията на шипковото брашно са много разнообразни. Може да се добавя при готвенето на различни печива, но и за приготвянето на студени и топли напитки....
Лоло Росо - същност, ползи и приложениеЛоло Росо - същност, ползи и приложение
24 Август
Ползи от Лоло Росо Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
Бял пелин - същност, ползи и приложениеБял пелин - същност, ползи и приложение
10 Февр.
Белият пелин, който можете да срещнете и като обикновен пелин, спада към сложноцветните растения и е полухрастовидно растение, което намира много приложения в билкарството....
Брашно от мента - ползи и приложениеБрашно от мента - ползи и приложение
13 Май
Нека разгледаме ползите и кулинарните приложения на брашното от мента!...
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиСлънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползи
10 Окт.
Ето някои кулинарни приложения и ползи на слънчогледовото брашно: Ползи на слънчогледовото брашно Без глутен в състава Слънчогледовото брашно е безглутенов продукт, който е подходящ за хора с глутенова непоносимост...
Здравословни ползи и приложения на синапеното брашноЗдравословни ползи и приложения на синапеното брашно
19 Юни
Върху него ще нанесете смес, приготвена от синапено брашно, бяло брашно и хладка вода....
Антикоагуланти - същност, свойства, приложениеАнтикоагуланти - същност, свойства, приложение
06 Февр.
Хепаринът намира приложение в комплексната терапия при пациенти с нестабилна стенокардия, инфаркт на миокарда, след коронарна ангиопластика и поставяне на стент....
Здравословни ползи от лимецЗдравословни ползи от лимец
12 Май
Брашното от лимец е лесно за обработка, има добри вкусови качества и е леко по-сладникаво от обикновеното. Ако обичате да похапвате лимец, разгледайте нашите рецепти с лимец....
Акупресура - същност и приложенияАкупресура - същност и приложения
02 Януари
Възможностите на конвенционалната медицина стават все по-големи, а интересът към алтернативите е все така стабилен, ако не и нарастващ. Което едва ли е толкова странно - модерните, полусинтетични антибиотици, които...
Как да приготвим сами брашно от лимецКак да приготвим сами брашно от лимец
26 Окт.
Така трайността се увеличава, но хранителната стойност на лимеца се намалява с повече от 70%, а здравословните му ползи спадат с над 60%....
Пергаментова хартия - същност и приложениеПергаментова хартия - същност и приложение
03 Февр.
Освен за печене обаче хартията може да намери и различно приложение....
Тутманик с брашно от лимецТутманик с брашно от лимец
26 Юни
Тутманикът с брашно от лимец е готов....
Тутманик с брашно от лимецТутманик с брашно от лимец
05 Юли
Тутманикът с брашно от лимец е готов....
Милинки с брашно от лимецМилинки с брашно от лимец
12 Януари
Поливаме милинките с брашно от лимец отгоре с яйчената смес и печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!...
Кекс с брашно от лимецКекс с брашно от лимец
04 Януари
1
Кексът с брашно от лимец се пече за около 1 час в предварително загрята фурна на 150 градуса...
Соленки с брашно от лимецСоленки с брашно от лимец
22 Април
Добавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме за 30 минути да втаса. След това разточваме на тънко и с нож режем на ленти. Отгоре настъргваме кашкавал. Печем докато стане лека коричка....
Ореховки с брашно от лимецОреховки с брашно от лимец
16 Февр.
Накрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още. От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене....
Палачинки с брашно от лимецПалачинки с брашно от лимец
12 Май
Палачинки с брашно от лимец са здравословна закуска....
Хлебче с брашно от лимецХлебче с брашно от лимец
18 Март
Хлебче с брашно от лимец - главен герой на всяка трапеза, което да поднесете с вкусна селска супа или здравословен обяд например....
Питка с брашно от лимецПитка с брашно от лимец
19 Юли
Пресейте брашното и оформете кладенче в него. Сипете вътре солта, захарта, маята и водата. Замесете гладко тесто и го покрийте с кърпа за 30-тина минути....
Биофлавоноиди - същност и ползиБиофлавоноиди - същност и ползи
21 Дек.
За да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементи - същност и ползи
28 Август
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
08 Януари
Освен многото си приложения, основното преимущество на пектина е, че е натурален продукт и е безвреден....
Проантоцианидин - същност и ползиПроантоцианидин - същност и ползи
20 Март
Това вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
Куркумин - същност и ползиКуркумин - същност и ползи
03 Ноем.
Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума. Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...