Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шипково брашно - ползи и приложениеПриложение на шипковото брашно
Приложенията на шипковото брашно са много разнообразни. Може да се добавя при готвенето на различни печива, но и за приготвянето на студени и топли напитки....
06 Август
Лоло Росо - същност, ползи и приложениеПолзи от Лоло Росо
Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
24 Август
Бял пелин - същност, ползи и приложениеБелият пелин, който можете да срещнете и като обикновен пелин, спада към сложноцветните растения и е полухрастовидно растение, което намира много приложения в билкарството....
10 Февр.
Брашно от мента - ползи и приложениеНека разгледаме ползите и кулинарните приложения на брашното от мента!...
13 Май
Слънчогледово брашно - кулинарни приложения и ползиЕто някои кулинарни приложения и ползи на слънчогледовото брашно:
Ползи на слънчогледовото брашно
Без глутен в състава
Слънчогледовото брашно е безглутенов продукт, който е подходящ за хора с глутенова непоносимост...
10 Окт.
Здравословни ползи и приложения на синапеното брашноВърху него ще нанесете смес, приготвена от синапено брашно, бяло брашно и хладка вода....
19 Юни
Антикоагуланти - същност, свойства, приложениеХепаринът намира приложение в комплексната терапия при пациенти с нестабилна стенокардия, инфаркт на миокарда, след коронарна ангиопластика и поставяне на стент....
06 Февр.
Здравословни ползи от лимецБрашното от лимец е лесно за обработка, има добри вкусови качества и е леко по-сладникаво от обикновеното.
Ако обичате да похапвате лимец, разгледайте нашите рецепти с лимец....
12 Май
Акупресура - същност и приложенияВъзможностите на конвенционалната медицина стават все по-големи, а интересът към алтернативите е все така стабилен, ако не и нарастващ.
Което едва ли е толкова странно - модерните, полусинтетични антибиотици, които...
02 Януари
Как да приготвим сами брашно от лимецТака трайността се увеличава, но хранителната стойност на лимеца се намалява с повече от 70%, а здравословните му ползи спадат с над 60%....
26 Окт.
Пергаментова хартия - същност и приложениеОсвен за печене обаче хартията може да намери и различно приложение....
03 Февр.
Милинки с брашно от лимецПоливаме милинките с брашно от лимец отгоре с яйчената смес и печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Да ви е сладко!...
12 Януари
Кекс с брашно от лимецКексът с брашно от лимец се пече за около 1 час в предварително загрята фурна на 150 градуса...
04 Януари
1
Соленки с брашно от лимецДобавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме за 30 минути да втаса.
След това разточваме на тънко и с нож режем на ленти. Отгоре настъргваме кашкавал.
Печем докато стане лека коричка....
22 Април
Ореховки с брашно от лимецНакрая замесваме сместа с брашното. Сложете първо 1.5 чаши брашно. Ако ви се стори по-течно добавете още.
От сместа гребвам с лъжица и слагам гъстата и лепката смес на хартия за печене....
16 Февр.
Хлебче с брашно от лимецХлебче с брашно от лимец - главен герой на всяка трапеза, което да поднесете с вкусна селска супа или здравословен обяд например....
18 Март
Питка с брашно от лимецПресейте брашното и оформете кладенче в него. Сипете вътре солта, захарта, маята и водата. Замесете гладко тесто и го покрийте с кърпа за 30-тина минути....
19 Юли
Биофлавоноиди - същност и ползиЗа да се насладите на всички ползи на биофлавоноиди, то наблягайте на храни, в които се съдържат. Това са на първо място цитрусовите плодове. Богати на флавони са портокалите, грейпфрутите и лимоните....
21 Дек.
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиОсвен многото си приложения, основното преимущество на пектина е, че е натурален продукт и е безвреден....
08 Януари
Проантоцианидин - същност и ползиТова вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
20 Март
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
03 Ноем.