Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Българската Шопска СалатаБългарската Шопска Салата
25 Ноем.
Изпечете чушките, задушете ги в найлонов плик, за да се обелят по-лесно. Почистете ги от семенната част и ги нарежете на тънки лентички. Почистете краставицата от корите. Нарежете краставицата и доматите на малки...
Най-българската пикантна салатаНай-българската пикантна салата
30 Август
Фантастична, пикантна българска салата, която не само ще ви предпази от много заболявания, но е идеална за студена българска ракийка....
Най-българската баница с готови кориНай-българската баница с готови кори
26 Юли
17
Всички знаем, че рецептата за традиционна българска баница обикновено се приготвя с бяло саламурено сирене, но мнозина слагат спанак, лапад, ориз, картофи, ябълки, тиква и др....
Какво закусват испанцитеКакво закусват испанците
02 Юни
Чували ли сте някога за типична испанска закуска? Каква е типичната испанска закуска и каква храна хапват в Испания рано сутрин? Останалата част от света може да си позволи мързелива закуска през уикенда. В Испания ежедневната...
РакияРакия
23 Ноем.
Някои историци обаче смятат, че всъщност ракията се е появила по българските земи след нахлуването на османците....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Любимите десерти на испанцитеЛюбимите десерти на испанците
15 Май
2
Испанските десерти са много разнообразни, но има някои, които всяка една добра испанска домакиня обожава да приготвя за своето семейство....
Испанците - най-големите чревоугоднициИспанците - най-големите чревоугодници
26 Юли
Испанците определено разбират от храна и във всеки от районите на страната могат да се опитат различни деликатеси....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Греяна ракияГреяна ракия
13 Март
След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
Вишнева ракияВишнева ракия
01 Април
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Бадемова ракияБадемова ракия
18 Юли
2
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Готовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
04 Дек.
2
Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
Плодова ракияПлодова ракия
27 Ноем.
След дестилацията плодовата ракия трябва да е 38 градуса....
Гроздова ракияГроздова ракия
27 Ноем.
3
Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....
Винена ракияВинена ракия
27 Ноем.
Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракия
28 Ноем.
5
Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
Ябълкова ракияЯбълкова ракия
28 Ноем.
11
Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракия
28 Ноем.
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....
Крушова ракияКрушова ракия
30 Ноем.
6
След това се дестилира, като алкохолният градус на крушовата ракия трябва да е 38 градуса. Прехвърля се в бъчва и се съхранява....
Греяна ракияГреяна ракия
08 Дек.
След като всичката захар се разтопи, джезвето се дръпва от котлона и в него се налива домашната ракия. Връща се отново на огъня, пускат се целите карамфилчета и се оставя греяната ракия да заври....
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....