Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от ракСупа от рак
25 Дек.
Оризът се сварява в млякото. Прибавят се месото от рак и бульонът, а след това и сметаната. Загрява се. Подправя се със сол и черен пипер. Рибната супа се сервира поръсена със зелен лук. Супата от рак е готова....
Домати, диня и червен грейпфрут пазят от рак на простатаДомати, диня и червен грейпфрут пазят от рак на простата
18 Септ.
Изследователският екип подчертава, че доматите имат само превантивен, не и лечебен ефект....
Пълнено авокадо опашка от ракПълнено авокадо опашка от рак
23 Януари
Разрязаното на половина авокадо се издълбава и вътрешността се нарязва на малки кубчета. Смесва се с опашките от раци, солта, зехтина, изцедения лимонов сок и нарязаният на ситно копър. С тази получена смес се пълни...
Картофи ще ни пазят от ракКартофи ще ни пазят от рак
23 Дек.
1
Нов вид картофи ще предпазва хората от рака и старостта. Японски учени създадоха новия сорт, който съдържа голямо количество антиоксиданти, най-ценните от тях - полифенолите. Полифенолите са тези, които са способни да...
Бръчките пазят от рак на кожатаБръчките пазят от рак на кожата
19 Март
Казват, че един от най-важните критерии за женската красота е идеалната кожа и гладкото лице. Появата на първите бръчки, най-често в зоната на очите, в повечето случаи предизвиква уплаха, а в някои случаи и сериозна истерия...
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Храни, които пазят от рак на гърдатаХрани, които пазят от рак на гърдата
14 Август
Все повече се увеличава броя на заболелите от рак на гърдата жени. За по-сигурна превенция от коварното заболяване прочетете следната статия. Освен редовните прегледи, ежедневното ви меню също може да ви предпази от...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Традиционни домашни български ястияТрадиционни домашни български ястия
21 Март
1
Кюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
Доматите ни пазят от тромбозаДоматите ни пазят от тромбоза
14 Май
Учените ни обясняват, че за да си набавим необходимото количество флавоноиди на ден, трябва да похапваме по 6 домата. Най-добре е доматите да бъдат в прясно състояние....