Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хрупкав бял амурХрупкав бял амур
17 Април
Хрупкавият бял амур е готов....
Паниран бял амурПаниран бял амур
03 Април
В една чиния омесваме брашно с подправките. Във втора поставяме слънчогледовите семки. В трета разбиваме яйцето. Измиваме и нарязваме на парчета рибата. Всяко парче потапяме в брашното, след това в яйцето и накрая...
Бял амур на скараБял амур на скара
24 Януари
Поднесете готовия бял амур на скара с гарнитурата от картофи....
Бял Амур със зелеБял Амур със зеле
14 Дек.
Почистете рибата от люспите и старателно я измийте. В тенджера сипете олиото и сложете на силен котлон. Нарежете амура на порции и го изпържете. Отделете го в чиния и в същата мазнина задушете нарязаното зеле и настърганите...
Стек от маринован бял амурСтек от маринован бял амур
09 Дек.
Първо приготвяме маринатата като смесваме зехтина, лимоновата кора и сока от цитруса, меда, табаското, соевия сос. Измиваме добре рибните котлети и ги оглеждаме за пропусната непочистена люспа. Потапяме рибата в купа...
Печен Бял Амур с Пресни КартофиПечен Бял Амур с Пресни Картофи
21 Юни
След като времето отмине, махнете фолиото и печете още 10 минути на 240 градуса и поднесете печения бял амур с пресни картофи, щом изстине....
Подходящи подправки за бял амурПодходящи подправки за бял амур
01 Май
При положение, че сте любители на рибите, то няма как да не харесвате и белия амур. Богата на много омега киселини и витамини, тази риба носи огромни ползи за човешкото здраве и е подходяща дори и за редовна консумация...
Филе от бял амур с лимоново-сметанов сосФиле от бял амур с лимоново-сметанов сос
05 Юни
Овкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене....
Съвети при готвене на бял амурСъвети при готвене на бял амур
27 Април
Макар някои да считат, че месото на белия амур е подобно на това на сомовете и шараните, спокойно може да се каже, че то е по-изтънчено и на практика универсално. Подходящо е както за приготвянето на празнични ястия,...
Как се чисти бял амур?Как се чисти бял амур?
12 Август
Амурът, по-известен като бял амур, е най-големият представител на семейство Шаранови. Изкуствено внесен е в нашата родина от Русия, но родината му е река Амур (откъдето идва името му) в Далечния Изток. Тя е отлична риба...
Амур с копър и бадемиАмур с копър и бадеми
29 Февр.
Изчистваме амура и го натриваме отвътре и отвън със сол и черен пипер. Направете разрез на рибата и сложете чесъна, нарязан на ситно. Полейте с малко лимонов сок, майонеза и копър. Прибавете натрошените бадеми...
Амур филе с картофи и морковиАмур филе с картофи и моркови
20 Юни
Рибните филета се размразяват и се овкусяват с малко сол, черен пипер, босилек и олио, оставят се така да престоят около час. Картофите се измиват, почистват и нарязват на шайби, ако са големи, ако са дребни, може да...
Пържена риба Амур с картофена питкаПържена риба Амур с картофена питка
16 Ноем.
Рибата се овалва в сместа от двете брашна. Пържим в сгорещено олио до готовност. Питката я замесваме, като разстваряме маята с хладка вода, солта и захарта. Брашното го смесваме с минат през преса картоф и добавяме...
Пържен амур с невероятно кьопоолу с ябълкиПържен амур с невероятно кьопоолу с ябълки
31 Юли
Почистената риба осоляваме и оставяме за няколко часа да поеме солта. През това време приготвяме кьопоолуто. Ябълките обелваме и нарязваме на кубчета. В тиган с мазнина ги задушаваме заедно със наситнен чесън. Пиперките...
Бял смилБял смил
12 Юни
Бял смил /Gnaphalium uliginosum L./ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни, познато още и като блатен бял смил, хайдушка прахан. Белият смил има тънък, слабо прикрепен към почвата корен. Стеблото...
Бял оманБял оман
09 Май
2
Бял оман /Inula helenium L./ представлява многогодишно тревисто растение с дебело късо коренище с многобройни придатъчни корени. Стеблото е изправено и набраздено, гъсто късовлакнесто, и е слабо разклонено. Листата на белия...
Бял РавнецБял Равнец
30 Април
2
Белият равнец /achilea millefolium/ е една от най-познатите и разпространени билки в целия свят, която принадлежи към семейство Сложноцветни. Представлява многогодишно тревисто растение, което достига височина 1 метър. Цялото...
Бял пиперБял пипер
31 Август
Белият пипер е подправка, която се използва широко в кулинарията. Отличава се с характерна миризма и леко парлив привкус. Тя се добива от плодовете на увивното растение Piper nigrum, от което се произвежда и добре познатият...
Бял имелБял имел
20 Февр.
Бял имел /Viscum albium L./ представлява малко вечнозелено паразитно храстче, чиито месесести листа се използват с лечебна цел. Прикрепва се най-често върху клоните на иглолистните дървета и по тополите. Има разклонено...
Бял ВоалБял Воал
08 Август
Ако сте спрели погледа си на заглавието на темата ни, вероятно веднага ще решите, че ще ви съветваме как да организирате сватбата си, каква сватбена рокля да изберете и най-вече - на какъв тип воал да се спрете. Веднага...
Бял ШоколадБял Шоколад
12 Дек.
1
Белият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния...
Бял трънБял трън
21 Окт.
Почти всички хора са чували за магарешкия бодил. Повечето хора смятат, че това е разговорно название на билката бял трън. Това виждане е погрешно. Въпреки приликата те са различни растения. Лечебна е само билката бял трън...
Бял борБял бор
25 Юни
1
Белият бор /Pinus sylvestris / представлява вечно зелено иглолистно дърво от семейство Розоцветни, до 40 м високо. Кората му в основата е тъмносива и силно напукана. Младите клонки на бора са зеленикави. Листата са игловидни...
Лилиум Бял КремЛилиум Бял Крем
07 Юни
Лилиумът, наречен Бял Крем (лат. Lilium candidum) не е сорт, това е естествен отделен вид Лилиум. Той е високо луковично растение – достига до 1.5 м височина. На всеки цветонос се образуват от 5 до 20 цвята. Лилиумът...
Бял Полиран ОризБял Полиран Ориз
01 Юли
Какво представлява белия полиран ориз Зърната на белия полиран ориз имат гладка повърхност поради начина си на производство. Отличават се с прозрачната си структура и могат да бъдат три вида: дългозърнест, среднозърнест...