Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паниран бял амурВ една чиния омесваме брашно с подправките. Във втора поставяме слънчогледовите семки. В трета разбиваме яйцето.
Измиваме и нарязваме на парчета рибата.
Всяко парче потапяме в брашното, след това в яйцето и накрая...
03 Април
Бял Амур със зелеПочистете рибата от люспите и старателно я измийте. В тенджера сипете олиото и сложете на силен котлон. Нарежете амура на порции и го изпържете.
Отделете го в чиния и в същата мазнина задушете нарязаното зеле и настърганите...
14 Дек.
Стек от маринован бял амурПърво приготвяме маринатата като смесваме зехтина, лимоновата кора и сока от цитруса, меда, табаското, соевия сос.
Измиваме добре рибните котлети и ги оглеждаме за пропусната непочистена люспа.
Потапяме рибата в купа...
09 Дек.
Печен Бял Амур с Пресни КартофиСлед като времето отмине, махнете фолиото и печете още 10 минути на 240 градуса и поднесете печения бял амур с пресни картофи, щом изстине....
21 Юни
Подходящи подправки за бял амурПри положение, че сте любители на рибите, то няма как да не харесвате и белия амур. Богата на много омега киселини и витамини, тази риба носи огромни ползи за човешкото здраве и е подходяща дори и за редовна консумация...
01 Май
Филе от бял амур с лимоново-сметанов сосОвкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене....
05 Юни
Съвети при готвене на бял амурМакар някои да считат, че месото на белия амур е подобно на това на сомовете и шараните, спокойно може да се каже, че то е по-изтънчено и на практика универсално. Подходящо е както за приготвянето на празнични ястия,...
27 Април
Как се чисти бял амур?Амурът, по-известен като бял амур, е най-големият представител на семейство Шаранови. Изкуствено внесен е в нашата родина от Русия, но родината му е река Амур (откъдето идва името му) в Далечния Изток.
Тя е отлична риба...
12 Август
Амур с копър и бадемиИзчистваме амура и го натриваме отвътре и отвън със сол и черен пипер.
Направете разрез на рибата и сложете чесъна, нарязан на ситно.
Полейте с малко лимонов сок, майонеза и копър.
Прибавете натрошените бадеми...
29 Февр.
Амур филе с картофи и морковиРибните филета се размразяват и се овкусяват с малко сол, черен пипер, босилек и олио, оставят се така да престоят около час.
Картофите се измиват, почистват и нарязват на шайби, ако са големи, ако са дребни, може да...
20 Юни
Пържена риба Амур с картофена питкаРибата се овалва в сместа от двете брашна. Пържим в сгорещено олио до готовност.
Питката я замесваме, като разстваряме маята с хладка вода, солта и захарта.
Брашното го смесваме с минат през преса картоф и добавяме...
16 Ноем.
Пържен амур с невероятно кьопоолу с ябълкиПочистената риба осоляваме и оставяме за няколко часа да поеме солта. През това време приготвяме кьопоолуто.
Ябълките обелваме и нарязваме на кубчета. В тиган с мазнина ги задушаваме заедно със наситнен чесън.
Пиперките...
31 Юли
Бял смилБял смил /Gnaphalium uliginosum L./ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Сложноцветни, познато още и като блатен бял смил, хайдушка прахан. Белият смил има тънък, слабо прикрепен към почвата корен. Стеблото...
12 Юни
Бял оманБял оман /Inula helenium L./ представлява многогодишно тревисто растение с дебело късо коренище с многобройни придатъчни корени. Стеблото е изправено и набраздено, гъсто късовлакнесто, и е слабо разклонено. Листата на белия...
09 Май
2
Бял РавнецБелият равнец /achilea millefolium/ е една от най-познатите и разпространени билки в целия свят, която принадлежи към семейство Сложноцветни. Представлява многогодишно тревисто растение, което достига височина 1 метър. Цялото...
30 Април
2
Бял пиперБелият пипер е подправка, която се използва широко в кулинарията. Отличава се с характерна миризма и леко парлив привкус. Тя се добива от плодовете на увивното растение Piper nigrum, от което се произвежда и добре познатият...
31 Август
Бял имелБял имел /Viscum albium L./ представлява малко вечнозелено паразитно храстче, чиито месесести листа се използват с лечебна цел. Прикрепва се най-често върху клоните на иглолистните дървета и по тополите.
Има разклонено...
20 Февр.
Бял ВоалАко сте спрели погледа си на заглавието на темата ни, вероятно веднага ще решите, че ще ви съветваме как да организирате сватбата си, каква сватбена рокля да изберете и най-вече - на какъв тип воал да се спрете.
Веднага...
08 Август
Бял ШоколадБелият шоколад е производно на шоколада, което официално не може да бъде наречено шоколад. Характеризира се с бледо жълт цвят, подобен на слонова кост. Белият шоколад се приготвя по коренно различен начин от тъмния и млечния...
12 Дек.
1
Бял трънПочти всички хора са чували за магарешкия бодил. Повечето хора смятат, че това е разговорно название на билката бял трън. Това виждане е погрешно. Въпреки приликата те са различни растения. Лечебна е само билката бял трън...
21 Окт.
Бял борБелият бор /Pinus sylvestris / представлява вечно зелено иглолистно дърво от семейство Розоцветни, до 40 м високо. Кората му в основата е тъмносива и силно напукана. Младите клонки на бора са зеленикави. Листата са игловидни...
25 Юни
1
Лилиум Бял КремЛилиумът, наречен Бял Крем (лат. Lilium candidum) не е сорт, това е естествен отделен вид Лилиум. Той е високо луковично растение – достига до 1.5 м височина. На всеки цветонос се образуват от 5 до 20 цвята.
Лилиумът...
07 Юни
Бял Полиран ОризКакво представлява белия полиран ориз
Зърната на белия полиран ориз имат гладка повърхност поради начина си на производство. Отличават се с прозрачната си структура и могат да бъдат три вида: дългозърнест, среднозърнест...
01 Юли