Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака КласикаЗапържваме каймата в нагорещена мазнина, да се пръсне на трохи. Подправяме с чубрица, кимион и черен пипер на вкус, също и с червения пипер.
Добавяме ситно нарязаните пера на лука, след минута добавяме и ситно нарязаните...
15 Април
7
Амарети класикаСкълцайте бадемите много ситно и ги смесете със 150 г от захарта и бадемовата есенция.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте.
Шприцовайте кръгчета върху застлана...
30 Март
Фокача КласикаВ купа се смесват двата вида брашна и се разбъркват с телена бъркалка. Прибавя се сухата мая, водата с температура 24 градуса, солта и половината от зехтина.
С пръсти се захваща тесто и се измесва бързо за около 5 мин...
16 Септ.
1
Сладки КласикаОставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта.
Добавете едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване, като редувате яйце-брашно - до изчерпване...
30 Май
Пълнени чушки КласикаНарежете лука и скилидките чесън на ситно, моркова настържете. В сгорещено олио запържете лука до прозрачност, прибавете към него моркова и чесъна, запържете и тях.
Прибавете към зеленчуците каймата, която сте омесили...
19 Март
Лазаня Болонезе КласикаСлед като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика.
Добър апетит!...
10 Юли
Мраморен кекс КласикаОставяме 1-2 часа, за да се стегне глазурата, нарязваме на парчета и сервираме мраморен кекс Класика с ароматно кафе или чай....
21 Юни
Слепени меденки КласикаС продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.
Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
Всяко едно...
03 Март
1
Шопска салата КласикаНа дъното на чинията се слага първо обелената и нарязана на кубчета краставица, след това доматите, чушките, също нарязани на кубчета, и отгоре се рендосва сиренето.
Шопската салата се поръсва със ситно нарязан магданоз...
24 Ноем.
1
Шоколадова торта КласикаРазбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части.
Сиропирайте единия блат и го...
23 Януари
Вечните най-здравословни храниКаквото и да си говорим, едни от най-баналните храни са всъщност продуктите, които ни носят здраве. Ето кои са вечните полезни храни, консумацията на които ще ви осигури здраве, жизненост и добро настроение....
31 Дек.
Пиле с маслини КласикаНарязваме пилето на порции. Изпържваме до златисто в мазнината, смес от олио и краве масло.
Запърженото пиле изваждаме и прибираме на топло, а в същата мазнина пържим до златисто 1 суп.лъж. брашно. Разреждаме с топла...
08 Февр.
Агнешка дроб сарма КласикаИзважда се, охлажда се за кратко и агнешка дроб сарма Класика се сервира с гъсто кисело мляко....
20 Април
2
Ризото със зеленчуци КласикаНарязваме лука, морковите и чушките на ситно.
В тиган сипваме 1 с.л. олио и 40 г краве масло
Запържваме лука и след като омекне, добавяме и другите зеленчуци.
След като всички зеленчуци омекнат, добавяме ориза и...
03 Ноем.
Домашен ябълков оцет КласикаИзберете негодни за консумация или наранени ябълки. Измийте ги добре, леко почистете, ако има твърде загнили участъци, но не махайте семките. Нарежете ги на ситно и ги сложете в съд с широко гърло.
Долейте до горе леко...
10 Януари
9
Сочен ябълков пай КласикаЗа тестото омесете заедно маслото, захарта, ваниловата захар, яйцето, брашното, бакпулвера и солта.
Увийте тестото за пай в стреч фолио и охладете за 60 минути.
Загрейте фурната до 180 °C (конвекция: 160°C).
Извадете...
09 Септ.