Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гарам масалаГарам масала
17 Септ.
Гарам масала е Индийска смес от подправки. Използва се за зеленчукови и месни ястия....
Гарам МасалаГарам Масала
28 Окт.
Смесете подправките. Препечете ги на сух тиган и ги смелете на прах. Съхранявайте в бурканче, което е добре затворено. Друг вариант за ароматната подправка е микс от 1 ч.л. карамфил, 2 ч.л. канела, 1 ч.л. кориандър...
Домашна Гарам масалаДомашна Гарам масала
22 Февр.
5
С подправката Гарам масала можете да овкусявате агнешко, пилешко, леща, всички индийски ястия и много други....
Индийски микс Гарам масалаИндийски микс Гарам масала
20 Дек.
1
Сместа Индийски микс Гарам масала съхранявайте в добре затворен стъклен буркан тази подправка от индийската кухня....
Уникални панирани хапки Гарам масалаУникални панирани хапки Гарам масала
20 Април
Уникалните панирани хапки Гарам масала са готови....
Домашно направен прах Гарам масалаДомашно направен прах Гарам масала
10 Януари
2
Използва се в много зеленчукови и месни ястия. От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала....
Агнешко печено с Гарам масалаАгнешко печено с Гарам масала
02 Март
Сложете го в тава, в която ще печете, посипете с подправките: Гарам масала, девесил, солта и олиото. Разбъркайте добре, така че подправките да полепнат добре по месото....
Гарам масала - индийски микс от подправкиГарам масала - индийски микс от подправки
10 Дек.
Миксът Гарам Масала съдържа: калций, желязо, калий, цинк, имайки предвид различните подправки, влизащи в състава ѝ. Традиционна ориенталска автентична смес, известна в Индия, колкото кърито!...
Пържена пъстърва с домашна Гарам масалаПържена пъстърва с домашна Гарам масала
07 Юли
Измийте, почистете и филетирайте рибата, посолете я и я поръсете с домашната Гарам масала на вкус. Пържете рибата в сгорещено олио....
Веган десерт с кускус и гарам масалаВеган десерт с кускус и гарам масала
23 Януари
Поднасяме този нежен и уютен веган десерт с кускус и гарам масала, поръсен по желание със сушени цветни пъпки карамфил....
Фалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масалаФалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масала
12 Април
Чудно вкусни нетрадиционни фалафел кюфтета с червено цвекло и гарам масала, носещи аромата на ориента....
Пикантен ориз с кралски печурки и гарам масалаПикантен ориз с кралски печурки и гарам масала
01 Дек.
Уникален пикантен ориз с кралски печурки и гарам масала в индийски стил! Вкусен и ароматен! Чудно Вкусно!...
Пиле Масала по индийскиПиле Масала по индийски
19 Юни
В 2 с.л. сгорещено масло запържете за кратко нарязаните чесън, лук и домати, прибавете лютеницата, овкусете с гарам масала, куркумата, кимиона и смления черен пипер и добавете свареното филе....
Пиле тика Масала в Instant Pot + air fryerПиле тика Масала в Instant Pot + air fryer
20 Ноем.
Накрая овкусих с 2 ч.л. от подправката Гарам масала (аромата и вкуса ѝ е много силен и количеството зависи изцяло от вашите предпочитания). В купичка разбих 200 мл прясно мляко с брашно....
Кимионът е неизменна съставка на Гарам МасалаКимионът е неизменна съставка на Гарам Масала
23 Април
Масалата се използва за подправяне на ястия, салати и дори се консумира на филия с масло и плод. В Индия всеки щат си има свой вариант за букет от подправки, наречен гарам масала....
Ориз със зеле и тандури масала на оризоваркаОриз със зеле и тандури масала на оризоварка
28 Ноем.
Включваме оризоварката и след 30 минути ястието е готово! Разпределяме в 4 съда и сервираме топло и уютно! Чудно вкусно!...
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Тандури МасалаТандури Масала
07 Дек.
Вашата домашна Тандури Масала от вкусове е готова за бъдещо овкусяване на вълшебни ястия! Чудно Вкусно!...
Тикка масалаТикка масала
08 Януари
Внимателно изливаме сметаната в тигана и добавяме гарам масала разбъркваме и оставяме още за 5 минути. Махате от котлона, вадите канелената пръчка и сервирате ястието още топло....
Масала чайМасала чай
04 Окт.
Разбъркваме и оставяме 5-6 минути да се запари ароматният чай. Връщаме тенджерата на котлона и тогава добавяме млякото. Към него добавяме меда и масала чаят е готов....
Пиле масалаПиле масала
19 Юни
Сгорещяваме олио и в него пържим получения сос, докато започне да се сгъстява, тогава прибавяме кърито и сметаната, разбъркваме....
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Майоранът се комбинира чудесно с ястия с домати и лук, както и с месни ястия. Използва се за подправянето на риба, омлети, ястия от смляно месо и наденици....
За какви ястия се използва риганЗа какви ястия се използва риган
09 Май
Риганът е много подходящ за гъбени супи и ястия с гъби. Сушеният риган се съхранява в плътно затворен съд, на тъмно и се използва за не повече от два месеца....
За какво да използваме банановите кори?За какво да използваме банановите кори?
16 Юли
Те не знаят каква грешка е това, но сега ще ги светнем по въпроса! Ето няколко причини, заради които да не изхвърляте банановите кори на боклука! 1....
За какво да използваме кокосовото масло?За какво да използваме кокосовото масло?
14 Юли
Подходящо е за масажи, като средство за предпазване при слънчеви бани....