Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се вари супа?Рибните супи също се приготвят за толкова време, за колкото се сварява рибата в тях. За 40 -50 минути можете да приготвите супа от бяла риба. За 50 минути се прави и супа от риба треска....
02 Август
1
Качамак от царевичен грисОтгоре се сипва останалата смес. Оставя се в хладилника да стегне поне 2-3 часа.
Качамакът се обръща и се украсява с нарязан домат и свежа мента.
Добър апетит!
Качамакът от царевичен грис е готов....
13 Януари
Традиционен качамак от РодопитеИзсипете вкусния качамак в тава и го залейте с разтопено масло.
Сервирайте Традиционния качамак от Родопите с кисело мляко.
Добър апетит!...
28 Юни
Как се вари царевицаЦаревицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.
Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а...
09 Дек.
7
Качамак със сиренаКогато се втечниха добре, полях върху качамака и поръсих с мащерка.
Качамакът със сирена е готов!...
23 Януари
Качамак на микровълноваГответе за 5 минути на 800 вата, като междувременно разбъркате два-три пъти качамака с дървена шпатула.
Бързо и вкусно!...
04 Август
Качамак по румънскиОтстранете качамака от котлона и изсипете в тавичка. Загладете и залейте с разтопеното останало масло.
Поръсете Мамалигата с настърган кашкавал и червен пипер и сервирайте....
22 Ноем.
Качамак на фурнаКачамакът се обръща на плот и се реже на едри парчета.
Реди се на пластове във форма за печене. Залива се с разтопеното масло и се поръсва с пармезана. Пече се около 8-10 мин, или докато станат златисти....
10 Януари
Качамак за бебеКогато сместа се сгъсти и поври минута-две, тенджерата се маха от котлона. Към нея се добавя една к.л. краве масло и се разбърква хубаво. Сипва се качамакът в купичка....
30 Ноем.
1
Качамак по добруджанскиВ две чинии сипваме от качамака по добруджански, отгоре се настъргва или натрошава сирене, залива се с червения пипер и отново се сипва качамак, сирене и запръжка.
Хапва се топъл, може и с чаша айран!...
31 Юли
1
Качамак по златоградскиТова е една вековна рецепта, която съм научила от баба си - качамак по златоградски.
Приготвя се с месо - с пръжки има различни варианти, аз ви представям днес качамак по златоградски....
20 Февр.
Качамак по панагюрскиТиквичките се нарязват на малки кубчета и се сваряват в подсолена вода, след това се отцеждат и оставят настрана.
От царевичния грис се сварява качамак и се разбърква с масло....
23 Февр.
Качамак със сиренеЩе познаете, че е готово, когато сместа започне да се отлепя от стените на съда.
Поднесете качамака, докато е горещ, като поръсите с червен пипер и натрошено сирене....
14 Януари
2
Качамак със сланинаЩом започне да се отделя от дъното на съда, пресипваме в тавичка, поръсваме със сиренето и сгорещената мазнина.
Нарязваме сланината на дребни късчета, пържим я до златисто и я изсипваме върху качамака....
25 Февр.
Качамак на скараВъв врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя от стените на съда....
08 Май
4
Качамак по селскиВ чиния сипваме 4-5 с.л. качамак, отгоре поръсваме натрошено сирене, две чаени лъжички от запръжката. Покрива се с останалия качамак, сирене и запръжка. Сервираме веднага!...
16 Януари
1
Качамак по италианскиКачамакът се вари около 5 минути, докато започне да се отделя от стените на тигана.
Пригответе широка тава, изплакнете я с вода и прехвърлете сместа в нея. Разстелете го, така че да достигне дебелина 2 см....
21 Ноем.
1
Качамак на скараВъв врящата вода се слага сол и се изсипва постепенно и при непрекъснато разбъркване царевичното брашно. Вари се, докато царевичната каша се втвърди и започне да се отделя от стените на съда....
08 Май
4
В колко вода се вари бобът?Колко вода да сложите в сухия боб?
Към 1 чаена чаша сух боб (предварително накиснат за едно денонощие във вода), добавете 3 чаени чаши вода. Така времето за готвене е около 60 минути....
08 Февр.
1
В колко вода се вари боб?Днес ще разгледаме колко вода е необходима за сваряване на боба. Зрелият фасул трябва да се измие и да се накисне във вода за поне няколко часа, преди да се вари, защото така се готви много по-бързо....
25 Януари
В колко вода се вари лещата?Лещата е познато от векове ястие, което се превръща в любимец на балканската кухня, а лесното му приготвяне го прави още по-разпространено и предпочитано.
Готвенето на лещата включва три етапа. Първият е нейното изплакване...
08 Януари
Качамак с гъбиОвкусва се със сол и черен пипер.
Качамакът се изсипва във форма за печене, а върху него се разстилат гъбите, пармезанът и магданозът, като се поръсва с останалото масло....
13 Дек.
Качамак с яйцаСлед това намаляваме котлона и пак бъркаме, докато се сгъсти, нo не прекалено много. Взимаме си тава и в нея изсипваме готовия качамак. Слагаме тиган на котлона и вътре слагаме маслото да се разтопи....
08 Април
Качамак с пръжкиВарете качамака, докато се сгъсти, и започне да прави пътеки при разбъркване и да се отделя от съда....
07 Юни
Качамак с тикваТиквата се почиства извива и настъргва на едро ренде.
На слаб огън се слагат брашното и тиквата в хладката вода със сол и се оставят, докато заври, като се правят дупки с дръжката на лъжицата....
11 Май