Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Важни съвети при приготвяне на кето супиВажни съвети при приготвяне на кето супи
07 Дек.
Ето някои съвети относно приготвянето на вкусни кето супи: Съвети при приготвяне на кето супи - Употреба на подходящи мазнини За да постигнете качествена и полезна кето супа, то е важно да подберете подходящи видове мазнини...
Зимнина с морковиЗимнина с моркови
29 Септ.
След около седмица зимнината с моркови е готова. Получават се много хрупкави и приятни....
Зимнина с Чушки СиврияЗимнина с Чушки Сиврия
13 Юни
Готовата зимнина с чушки Сиврия поставяме на хладно и проветриво място. През първите дни се претакаме през ден-два....
Зимнина от зеленчуциЗимнина от зеленчуци
30 Ноем.
Измиваме и почистваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета. Посоляваме ги и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на тънки полумесеци, чушките на ивички, чесъна на тънки кръгчета, доматите на дребно....
Зимнина от тиквичкиЗимнина от тиквички
19 Юни
2
Съхранявайте зимнината от тиквички на хладно място....
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
17 Септ.
За по-добър аромат може да добавите и пръчка канела по време на варенето със захарта....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
11 Септ.
1
Приготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
Зимнина от сладки патладжаниЗимнина от сладки патладжани
28 Юни
Патладжаните се разрязват на четвъртинки по дължина. Лукът се реже на четвъртинки. Чушките се чистят от семената и дръжките и се разрязват на широки ленти. Чесънът се почиства и се разделя на скилидки....
Зимнина от млени доматиЗимнина от млени домати
11 Окт.
Почистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на парчета. Доматите са почистват от зеленото около дръжката и също се нарязват на парчета....
Зимнина от заешко месцеЗимнина от заешко месце
11 Февр.
Зайците нарежете на големи парчета и сложете в дълбок подходящ съд със студена вода и 1 к.ч. оцет. Оставете да се изкиснат за няколко часа, след което напълнете в гаци и закачете да се изцеждат....
Зимнина с чушки, домати и чесънЗимнина с чушки, домати и чесън
14 Септ.
Изчакваме да изстине и насипваме зимнина с чушки, домати и чесън в малки бурканчета, затваряме хубаво зимнината с капачките и стерилизираме за 10 минути, след като водата е завряла с ключ. Приятен апетит!...
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм....
Зимнина от Домати без СтерилизиранеЗимнина от Домати без Стерилизиране
06 Април
Нарязват се с нож на дребни парченца, също и целината, магданозът, прибавя се сол на вкус. Нарязват се чушлета по желание. Слага се салицилът и се разбърква добре. Оставя се 1-2 часа на хладно....
Съвети при приготвяне на елдаСъвети при приготвяне на елда
05 Февр.
Все по-често срещаме рецепти, приготвени с така полезната елда, или т.нар. гречка. Тук в стегнат стил, кратко, точно и ясно, ще ви представя някои основни моменти в приготвянето на елда в кулинарията....
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
Индийски нюанс ще придобие рибата, ако приготвите сами суха смес от любимите ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин....
Съвети за приготвяне на зеленчуциСъвети за приготвяне на зеленчуци
02 Април
Избягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й....
Съвети за приготвяне на сандвичиСъвети за приготвяне на сандвичи
18 Март
Сандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
Важни правила при приготвяне на домашен конфитюрВажни правила при приготвяне на домашен конфитюр
19 Май
Много важно е използваното количество захар да не е нито много, нито малко. В противен случай това може да доведе до по-бързото му разваляне, мухлясване или да стане по-воднисто....
Зимнина с криви чушки, моркови и зелеЗимнина с криви чушки, моркови и зеле
23 Септ.
Измити криви чушки се почистват от семената, нарязваме на две половини, а те се нарязват на ленти. Прясно зеле се нарязва на ивици, а обелени моркови - на кръгчета....
Зимнина от мариновани патладжани и чушкиЗимнина от мариновани патладжани и чушки
13 Юни
Зимнината от мариновани патладжани и чушки е готова....
Важни правила при приготвянето на птициВажни правила при приготвянето на птици
28 Ноем.
се приготвя месото от птици е важно да се каже, че то намира широко приложение не само в стандартната, но и в детската и в диетичната кухня....
Съвети за приготвяне на домашен сладоледСъвети за приготвяне на домашен сладолед
03 Септ.
При приготвянето на сладолед всеки път се добавя и по щипка сол. Друг съвет за по-гладък и мек сладолед е да изстудите съда, в който ще се замразява....