Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна варена царевицаВкусна варена царевица
31 Август
Отгоре на традиционната варена царевица се настъргва кашкавал, който от топлината се разтича. Вкусната варена царевица се консумира се топла....
Варена царевица в МикровълноватаВарена царевица в Микровълновата
31 Юли
2
Затова препоръчвам при първите два начина царевицата да се напръска леко с вода, за да стане сочна. Варената царевица в Микровълновата е готова....
Варена царевица с маслоВарена царевица с масло
19 Дек.
Оставете маслото във фризер да стегне. През това време сварете царевицата в достатъчно количество подсолена вода. Всеки кочан сварена царевица се натърква с ароматното масло и се поднася със сол на вкус....
Варена царевица с кочанаВарена царевица с кочана
29 Февр.
3
Царевицата се почиства от косата и листата. Може да се нарежи на половина, но може да се остави и цяла. Нареждат се в тенджера една до друга и се покрива с вода....
Варена царевица с маслоВарена царевица с масло
21 Януари
Царевицата се вари в голям съд с подсолена, вряща вода около 10 мин., докато зърната омекнат. Времето на варене зависи колко млада е царевицата. Изцежда се добре и се слага в затоплена чиния за сервиране....
Бърза варена царевица в микровълноваБърза варена царевица в микровълнова
16 Юли
Премахваме шумата на цяло, посоляваме и сервираме варената царевица. Така бързо и лесно без варене и за отрицателно време имаме топла и мека царевичка....
Варена царевица натрови 28 душиВарена царевица натрови 28 души
11 Юли
От полицията са иззели също и проби от течността, в която е варена царевицата, както и проби от продаван от същия търговец сладолед....
Варена царевица с масло и кашкавалВарена царевица с масло и кашкавал
30 Юли
При готовност поръсете варената царевица със сол и настърган кашкавал и я намажете с масло и счукан чесън. Насладете се на тази толкова вкусна варена царевица с масло и кашкавал....
Варена царевица в тенджера под наляганеВарена царевица в тенджера под налягане
13 Юли
По желание намажете горещата царевица с масло и поръсете с настърган пармезан. Да ви е сладко! Забележка: Не изхвърляте водата от варената царевица....
Варена царевица на пара в мултикукърВарена царевица на пара в мултикукър
17 Юли
Бърза, лесна и вкусна варена царевица на пара в мултикукър....
Пържоли на скара с варена царевицаПържоли на скара с варена царевица
31 Юли
Поднасяме готовите пържоли с гарнитура от топла варена царевица....
Варена царевица с масло и солВарена царевица с масло и сол
24 Септ.
Извадете варената царевица и я намажете с масло. Поръсете я със сол на вкус. Варената царевица с масло и сол е много вкусна....
Варена царевица на зърна с чеснов сосВарена царевица на зърна с чеснов сос
01 Август
Част от готовата царевица поставяме в чашки, след което поръсваме с чесновия сос. Разбъркваме добре и поднасяме....
Варена кокошка с царевицаВарена кокошка с царевица
27 Юли
Измиваме кокошката, наливаме вода и сваряваме хубаво. Охлаждаме и отделяме месото от костите и нарязваме на ситни парчета. Чушките почистваме от дръжките и семената и нарязваме на ситно. Белим доматите и също нарязваме....
Как се замразява царевица за варенеКак се замразява царевица за варене
23 Януари
Замразената царевица се съхранява една година във фризера. След като решите да я ползвате за варене, трябва само да я извадите и без да я размразявате, да я сложите във вряща вода до готовност....
Как се съхранява варена царевица?Как се съхранява варена царевица?
24 Август
Това помага на царевицата да стане по-сочна. След като се свари, се охлажда и отцежда добре. Идва ред на съхраняването на варената царевица....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...
Как варената царевица на плажа може да е опаснаКак варената царевица на плажа може да е опасна
28 Юли
Но какво е плаж без плажните търговци на сладолед, диня, праскови, варена царевица......
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад. Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен. Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...