Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пай с ралични видове сиренеПлънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
28 Февр.
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаТази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
23 Ноем.
2
Видове мед и полезните им свойстваАкациев мед – богатството на плодовата захар и ниското съдържание на полен правят този мед един от най-желаните. Той е подходящ за диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние, стомашни проблеми. Действа успокояващо на нервната...
18 Септ.
1
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаУпотреба на конопен протеин в кулинарията
С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....
02 Юли
Полезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинариятаЕстественият каротин се извлича от плодовете на палмово масло, както и от морковите и различни видове водорасли....
22 Февр.
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаНай-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер.
Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
10 Август
ЗехтинВидове зехтин
На пазара има различни видове зехтин, като безспорен шампион по полезни качества и въздействие върху организма на човек остава
Студено пресован зехтин (Extra Virgin)....
30 Януари
2
Основни видове кафе спрямо метода им на приготвянеСпоред легендата кафето идва в Европа през 1615 година благодарение на венецианските търговци, които поддържат активни връзки с Близкия изток. Днес всеки трети човек по света надали може да започне деня си, без да е отпил...
25 Окт.
Тор за картофи - видове и употребаТоренето на картофи по време на засаждането е важно условие за добра реколта
Видове тор за картофи
Картофите са много чувствителни към недостиг на хранителни вещества....
22 Април
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Ванилията в кулинариятаС нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши и кексове. Лесно можете да приготвите ванилов сладолед. Необходими са ви половин литър прясно мляко, три жълтъка, сто грама захар и три ванилии....
26 Дек.
Пикантен зехтинСлед това прецедете ароматизирания зехтин през гъста цедка или марля и налейте в подходяща бутилка.
Пикантният зехтин е изключително подходящ за салати и ястия, които имат по-силен аромат....
21 Август
Вкоренители за растения - видове и начин на употребаВидове вкоренителите
Може да има доста форми на вкоренител - това са прах (различен, но често само бял) и таблетки, които се разтварят перфектно във вода, без да образуват утайка и течност в ампули, капкомери или винтове...
17 Септ.
Непознатата филипендула в кулинариятаФилипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
13 Март
Основни есенции в кулинариятаАроматно олио
На пазара има много видове олио. Всяко си има специфичен аромат и ви дава възможност да създадете собствен стил в готвенето.
1. Зехтин - плодов, често пъти маслинен вкус....
25 Юли
1
Кейк със зехтинПрибавят се жълтъците, зехтинът и млякото. Разбърква се добре.
Разбийте белтъците с малко захар на сняг и ги добавете към сместа.
Получената смес изсипете във форма за кекс и пичете в умерена фурна....
23 Януари
Чоризо в зехтинЗагрейте зехтина и изпържете чоризото в него. След това извадете наденичките да се отцедят от мазнината с помощта на решетъчна лъжица.
Сложете ситно нарязания лук в тигана и го изпържете....
18 Март
Пита със зехтинДокато месите тестото сипвайте една по една лъжиците зехтин до поемането им от тестото.
Оформете тестото на топка....
04 Юни
Мус със зехтинДекорирайте муса със зехтин със сметана по желание, аз и прибавеих зелена боя.
Съвет - вкуса на зехтина е интензивен, ако не го обичате, употребете рафиниран зехтин, който има по-лек вкус....
02 Окт.
Mайонеза със зехтинЧукнете яйцето в съд от пасатор, налейте зехтина, олиото, солта и лимоновия сок, сложете пасатора на дъното и издърпайте нагоре до получаването на гладка майонеза....
18 Юли
Ароматен билков зехтинЧудесно е, когато разполагаме с домашно приготвен билков зехтин. Много е лесно, а и продуктите винаги са ни под ръка....
27 Юни
Зехтин с трюфелКогато зехтинът в бутилката свърши, може да се долее пресен зехтин върху трюфела....
05 Юли
Крекери със зехтинВ купа изсипете брашното и солта и прибавете водата и зехтина. Омесете тесто (много лесно и бързо се събира на топка и не лепне заради зехтина)....
23 Януари
Картофи със зехтинВече нарязаните картофи се объркват със сол, галета и зехтин.
Налива им се около 1 ч. ч. вода и се слагат да се пекат в леко загрята фурна, докато се зачервят....
22 Април
1
Хляб със зехтинЗапочваме да омесваме тестото за хляб, като накрая добавяме солта и зехтин.
Продължителността на тестото е към 15-20 минути....
11 Април