Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Употреба на кокосово мляко в кулинариятаУпотреба на кокосово мляко в кулинарията
23 Ноем.
2
Тази тропическа течност е изпълнена с множество полезни свойства. Само в ½ литър се съдържат 58 милиграма калций, 48 милиграма фософор, 60 милиграма магнезий и 600 калий. Целият този здравословен микс само с 48...
Видове мед и полезните им свойстваВидове мед и полезните им свойства
18 Септ.
1
Акациев мед – богатството на плодовата захар и ниското съдържание на полен правят този мед един от най-желаните. Той е подходящ за диабетици, при жлъчни проблеми, безсъние, стомашни проблеми. Действа успокояващо на нервната...
Конопен протеин - ползи и употреба в кулинариятаКонопен протеин - ползи и употреба в кулинарията
02 Юли
Употреба на конопен протеин в кулинарията С помощта на конопения протеин можете да си приготвяте веган смутита, диетични салати, различни мусове, кето десерти и всякакви кето рецепти....
Полезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинариятаПолезните естествени оцветители - състав и употреба в кулинарията
22 Февр.
Естественият каротин се извлича от плодовете на палмово масло, както и от морковите и различни видове водорасли....
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
ЗехтинЗехтин
30 Януари
2
Видове зехтин На пазара има различни видове зехтин, като безспорен шампион по полезни качества и въздействие върху организма на човек остава Студено пресован зехтин (Extra Virgin)....
Основни видове кафе спрямо метода им на приготвянеОсновни видове кафе спрямо метода им на приготвяне
25 Окт.
Според легендата кафето идва в Европа през 1615 година благодарение на венецианските търговци, които поддържат активни връзки с Близкия изток. Днес всеки трети човек по света надали може да започне деня си, без да е отпил...
Тор за картофи - видове и употребаТор за картофи - видове и употреба
22 Април
Торенето на картофи по време на засаждането е важно условие за добра реколта Видове тор за картофи Картофите са много чувствителни към недостиг на хранителни вещества....
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши и кексове. Лесно можете да приготвите ванилов сладолед. Необходими са ви половин литър прясно мляко, три жълтъка, сто грама захар и три ванилии....
Пикантен зехтинПикантен зехтин
21 Август
След това прецедете ароматизирания зехтин през гъста цедка или марля и налейте в подходяща бутилка. Пикантният зехтин е изключително подходящ за салати и ястия, които имат по-силен аромат....
Вкоренители за растения - видове и начин на употребаВкоренители за растения - видове и начин на употреба
17 Септ.
Видове вкоренителите Може да има доста форми на вкоренител - това са прах (различен, но често само бял) и таблетки, които се разтварят перфектно във вода, без да образуват утайка и течност в ампули, капкомери или винтове...
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Филипендулата е растение с богата история и множество приложения в кулинарията. Нейните ароматни цветове и лечебни свойства я правят ценен акцент във всяка кухня....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Ароматно олио На пазара има много видове олио. Всяко си има специфичен аромат и ви дава възможност да създадете собствен стил в готвенето. 1. Зехтин - плодов, често пъти маслинен вкус....
Кейк със зехтинКейк със зехтин
23 Януари
Прибавят се жълтъците, зехтинът и млякото. Разбърква се добре. Разбийте белтъците с малко захар на сняг и ги добавете към сместа. Получената смес изсипете във форма за кекс и пичете в умерена фурна....
Чоризо в зехтинЧоризо в зехтин
18 Март
Загрейте зехтина и изпържете чоризото в него. След това извадете наденичките да се отцедят от мазнината с помощта на решетъчна лъжица. Сложете ситно нарязания лук в тигана и го изпържете....
Пита със зехтинПита със зехтин
04 Юни
Докато месите тестото сипвайте една по една лъжиците зехтин до поемането им от тестото. Оформете тестото на топка....
Мус със зехтинМус със зехтин
02 Окт.
Декорирайте муса със зехтин със сметана по желание, аз и прибавеих зелена боя. Съвет - вкуса на зехтина е интензивен, ако не го обичате, употребете рафиниран зехтин, който има по-лек вкус....
Mайонеза със зехтинMайонеза със зехтин
18 Юли
Чукнете яйцето в съд от пасатор, налейте зехтина, олиото, солта и лимоновия сок, сложете пасатора на дъното и издърпайте нагоре до получаването на гладка майонеза....
Ароматен билков зехтинАроматен билков зехтин
27 Юни
Чудесно е, когато разполагаме с домашно приготвен билков зехтин. Много е лесно, а и продуктите винаги са ни под ръка....
Зехтин с трюфелЗехтин с трюфел
05 Юли
Когато зехтинът в бутилката свърши, може да се долее пресен зехтин върху трюфела....
Крекери със зехтинКрекери със зехтин
23 Януари
В купа изсипете брашното и солта и прибавете водата и зехтина. Омесете тесто (много лесно и бързо се събира на топка и не лепне заради зехтина)....
Картофи със зехтинКартофи със зехтин
22 Април
1
Вече нарязаните картофи се объркват със сол, галета и зехтин. Налива им се около 1 ч. ч. вода и се слагат да се пекат в леко загрята фурна, докато се зачервят....
Хляб със зехтинХляб със зехтин
11 Април
Започваме да омесваме тестото за хляб, като накрая добавяме солта и зехтин. Продължителността на тестото е към 15-20 минути....