Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ФлавоноидиФлавоноиди
15 Юни
Видове флавоноиди Флавоноидите са много на брой, но най-разпространените са три. Това са: - Епикатехин - срещан е най-често в какаото, но може да се открие и във виното и зеления чай....
Пай с ралични видове сиренеПай с ралични видове сирене
28 Февр.
Плънка: Различните видове сирена, брашното и млякото се слагат в тенджера. Поръсват се в черен пипер и се държи на слаб огън. Прибавят се жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сместа от сирене....
Спаначена палачинка с пълнеж от различни видове сиренаСпаначена палачинка с пълнеж от различни видове сирена
10 Август
Най-напред с пасатор разбивам добре спанака. Прибавям яйцата, млякото, брашното, олиото и солта - бъркам в дълбок съд с миксер. Трябва да се получи смес с нормална гъстота за палачинки. По ваша преценка, ако се налага...
Епикатехин - всичко важно за флавоноидаЕпикатехин - всичко важно за флавоноида
01 Окт.
Епикатехинът е флавоноид, който също така е и антиоксидант. Той може да се намери най-вече в дървесни растителни видове....
Ползи за здравето от диета, богата на флавоноидиПолзи за здравето от диета, богата на флавоноиди
24 Август
Редица изследвания са доказали ползите за здравето на флавоноидите, последното от които показва ефективност при намаляване на риска от сърдечни заболявания и някои видове рак....
Подарете си здраве с тези лечебни растения с флавоноидиПодарете си здраве с тези лечебни растения с флавоноиди
20 Февр.
В галерията горе може да видите кои са природните дарове, които са най-богати на флавоноиди. page1....
Видове оцетВидове оцет
30 Май
Разни хора -различни видове оцет....
Видове картофиВидове картофи
10 Януари
В родината си към днешна дата имат повече от 2000 сортови разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата...
Видове оризВидове ориз
09 Януари
1
След като сте вече запознати с различните видове ориз, остава да изберете какво желаете да си приготвите с ориз....
Видове ПанировкиВидове Панировки
12 Септ.
2
Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци, рибни продукти....
Видове пастаВидове паста
28 Юли
Макарони – те се използват за различни видове ястия – печени, пържени, в супи. 2....
Видове закускиВидове закуски
02 Февр.
1
Английската закуска е един от националните символи на Великобритания. Много заведения по света предлагат традиционна английска закуска. Тя се състои от яйце, бекон, кренвирши, гъби, домати и английски чай....
Видове босилекВидове босилек
22 Окт.
Той се различава изключително и по аромат, и по външен вид от познатите ни видове. Местната традиционна медицина го използва като консервант на храни....
Видове орехиВидове орехи
25 Септ.
В света съществуват много видове орехови дървета. Основните, които се консумират, са английски (персийски), черен и бял орех. В Европа най-разпространен е английският орех....
Видове ПатладжаниВидове Патладжани
14 Юни
Всички видовете на пазара са различни и налични, като всеки предлага изобилие от хранителни ползи и е идеален за различни рецепти....
Видове целувкиВидове целувки
27 Януари
1
Вакуумна целувка – тя се прави, като устните на партньора се всмукват, все едно се опитвате да изсмучете по този начин цялата му душа. Когато устните ви се изморят, не ги откъсвайте рязко и неочаквано, защото се чува...
Видове херпесВидове херпес
08 Септ.
Херпес симплекс вирусите или познати като херпес вируси биват два вида. Херпес симплекс вирус тип 1 (Herpes Simplex Virus – HSV 1) и херпес симплекс вирус тип 2 (HSV-2 ). Първият тип причинява херпеси в областта на устната...
Видове анемияВидове анемия
26 Август
Анемията е състояние, което се характеризира с намален брой на червените кръвни клетки в организма, респективно на хемоглобина. Той е основната съставна част на еритроцитите (червените кръвни клетки) и участва в преноса на...
Видове брашноВидове брашно
20 Май
Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно....
Видове сандвичиВидове сандвичи
11 Април
Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...
Видове зелеВидове зеле
18 Април
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
Видове ризотоВидове ризото
19 Март
Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков. Консистенцията му е водна, подобна на крем, а вкусът на ориза - богат и различим....
Видове водаВидове вода
22 Март
Но водата, каквато я познават повечето хора, има различни видове – те могат да се използват при различни здравословни състояния и да помогнат при неразположения....
Видове кръстовеВидове кръстове
26 Януари
Някои наричат кръста знака на знаците, който е бил религиозен символ още от праисторическо време. И най-древните култури са вярвали, че този знак ще ги предпазва. Приема се, че северната страна на кръста символизира северния...
Видове косопадВидове косопад
06 Януари
Ето и най-честите видове косопад: Андрогенна алопеция Андрогенетичната алопеция е най-често срещаният тип косопад, засягащ повече от 50 милиона мъже и 30 милиона жени....