Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Поширани круши в портоПоръсете крушите с лимоновия сок, за да не потъмнеят. Сложете ги в голяма тенджера и ги залейте с виното и малко вода.
Добавете канелата и захарта и варете за 15-20 минути.
Извадете крушите и ги охладете. Върнете...
04 Юни
ВиноТова са Пенливи вина (Шампанско от областта Шампан, естествено пенливи вина, газирани вина) и Подсилени с алкохол вина (Мадейра, Малага, Порто, Шери, Вермут)....
23 Август
Червено ВиноВече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества.
Виното е навярно най-старата...
21 Февр.
1
Газирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано.
Като вид на пенливото...
08 Март
Вино МадейраМадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка.
Силното слънце и географското разположение са чудесна...
26 Февр.
Вино МарсалаМарсала се сравнява с порто, което също е ликьорно вино. Подобно на него то се употребява широко в готварството и по-точно при приготвянето на сладки изделия....
23 Февр.
2
Змийско виноЗмийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
22 Юни
Вино МалагаЗа целта можете да си послужите с чаша за Порто. Тя е с хармонична структура и разкрива най-добрите качества на ликьорните вина. Съдът е сравнително малък, но все пак с по-широка форма от чашата за шери например....
15 Юни
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
17 Май
2
Вино ХересДесертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
07 Януари
Лятно виноВ широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал.
Сипваме виното и доливаме с фантата.
Към всичко това добавяме 1 с.л мартини.
Разбъркваме добре и сервираме....
12 Май
1
Българско ВиноГотовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето.
Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
06 Март
1
Малиново виноОтворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет.
Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
08 Май
2
Греяно виноВместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
08 Януари
1
Ябълково виноСлед ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.
След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
27 Ноем.
4
Топло виноВиното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил.
След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
27 Февр.
Ягодово виноОтгоре доливаме двата вида вино и прибираме за 1 нощ в хладилник.
Поднасяме във високи чаши с много лед. Наздраве!...
25 Юни
Дюлево виноОставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване.
Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
11 Февр.
Ябълково виноСлед ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.
След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
27 Ноем.
4
Греяно виноЧервеното вино се загрява със захарта, канелата, кората на лимона и лимоновия сок.
Прецежда се и се сервира с резен лимон....
15 Дек.
Топло виноСипете виното в тенджера. Лимонът и портокалът се разрязват на едри парчета и се прибавят към него.
Добавете подправките и около 100 г захар. Варете докато плодовете омекнат леко.
Сервирайте виното топло в компанията...
05 Януари
Ордьоври за виноИзборът на вино и на подходящо ястие към него си е цяло изкуство и ако човек направи лоша комбинация, може да провали обяда или вечерята, които е планирал.
Все повече добри ресторанти, които държат на репутацията си...
10 Март
Кава (Пенливо вино)Хората рядко пият пенливо вино, ако нямат специален повод и това изглежда странно, но е реален факт. Пенливите вина са празнични, но и отлична компания на храната от закуската до вечерята.
Когато се заговори за пенливо...
01 Март
Ритуали с виноВ магьосничеството се използва при ритуали за посвещаване и изпитания, тъй като представлява тънката бариера между животинската природа на смъртния човек и неговия безсмъртен дух.
Символиката на виното е особена....
21 Септ.
2