Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чеснови фокачи с пармезанМаята, солта и половината мед се разтварят във водата. Брашното се пресява, оформя се кладенче, в което се сипва половината зехтин и постепенно се добавя маята. Замесва се гладко тесто, което се оставя да втасва.
На главите...
01 Март
Фокача с лимонРазтворете сухата мая заедно със захарта в 50 мл топла вода и оставете докато шупне.
Пресейте брашното със захарта, прибавете към тях шупналата мая, 200 мл топла вода и зехтина.
Замесете меко тесто и го оставете да...
08 Ноем.
Фокача с риганВъв водата разтваряме маята. Добавяме сол и захар, зехтин и 2 ч.ч. брашно. Оставяме да втаса 10 минути.
След това отново бъркаме и добавяме останалото брашно.
Оформяме на кръг и поръсваме с риган обилно.
Съвсем...
04 Юли
Фокача с пестоСлед като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса.
Подготвя се форма за печене с размери (25 х 38 см). Тестото се разточва на кора, съобразно...
20 Февр.
Фокача с плънкаБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя водата, смесена със зехтина. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса.
Тестото се премесва и се разделя на две части...
17 Февр.
1
Фокача с доматиРазтворете маята в 50 мл от хладката вода и добавете захарта. Поръсете със щипка брашно и оставете да шупне. В подходяща купа смесете зехтинът, солта, брашното, останалата вода и вече шупналата мая.
Замесете тесто, което...
09 Август
Фокача с лукБрашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса.
След това тестото се премесва, заедно с предварително...
11 Февр.
Фокача с кайсииКайсиите се почистват, разполовяват, изважда се костилката. Нарязват се на резени.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Сместа трябва да пада на панделка.
Добавя се сметаната, разбива се до гладка смес,...
17 Юли
Фокача с маслиниМаята се разтваря в чаша с топла вода и се оставя в продължение на 15 минути. Пресейте брашното и добавете маята и зехтина. Подправете със сол.
Замесете тесто, като постепенно добавяте необходимото количество вода. Тестото...
29 Февр.
Фокача с лукСлед като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина.
Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата...
18 Февр.
Моето еластично тесто за фокачи и пициСлед като втаса тестото за фокачи и пици е готово за оформяне на вкусни пици и ароматни фокачи....
23 Април
Фокача с ароматни тревиМаята, солта и 2 с.л. брашно се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята и зехтинът.
Замесва се еластично тесто, което се покрива и се оставя да втаса. Когато е готово тестото...
17 Март
Фокача а ла КаприТестото се замесва заедно с 1 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около 1 1/2 часа. Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
16 Март
Пикантна фокача с пармезанМаята и захарта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта и разтворената мая. Покрива се и се оставя да втаса.
Тестото се премесва, прехвърля се в намазана с мазнина тава...
26 Февр.
Фокача с чеснов зехтинМаята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта, половината мащерка и чесновият зехтин, приготвен от пасиран чесън и зехтин.
Разтворената в млякото мая...
23 Февр.
Фокача с морска солМаята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин.
Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто...
15 Февр.
1
Фокача в Аржентински стилПресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.
Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
08 Окт.
Пълнозърнеста фокача в мултикукърПълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня....
05 Януари
1
Фокача с черни маслиниТази фокача с черни маслини остава мекичка и много приятна дори и до следващия ден, ако е завита с чиста кърпа....
30 Май
Празнична фокача с лимецПразнична вкусна фокача, приготвена за любимите хора с много любов.
В топла вода се разбърква суха мая с лъжица захар, оставя се за 10 минути да бухне....
13 Февр.
Картофена фокача с беконПоднасяме Картофената фокача с бекон топла за мезе със студена бира ;)...
07 Януари
Средиземноморска фокача с маслиниЛесната фокача трябва да втаса по този начин за половин час. После я изпечете за около половин час на 180 градуса.
Средиземноморската фокача с маслини може да сервирате както топла, така и вече изстинала....
01 Април
Фокача с шарена солСмесват се в купа брашното, солта, захарта, маята и олиото. Налива се по малко от водата и бъркаме с вилица докато се получи тесто, като накрая се доомесва с ръце.
Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути докато...
29 Февр.