Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чеснови фокачи с пармезанЧеснови фокачи с пармезан
01 Март
Маята, солта и половината мед се разтварят във водата. Брашното се пресява, оформя се кладенче, в което се сипва половината зехтин и постепенно се добавя маята. Замесва се гладко тесто, което се оставя да втасва. На главите...
Фокача с лимонФокача с лимон
08 Ноем.
Разтворете сухата мая заедно със захарта в 50 мл топла вода и оставете докато шупне. Пресейте брашното със захарта, прибавете към тях шупналата мая, 200 мл топла вода и зехтина. Замесете меко тесто и го оставете да...
Фокача с риганФокача с риган
04 Юли
Във водата разтваряме маята. Добавяме сол и захар, зехтин и 2 ч.ч. брашно. Оставяме да втаса 10 минути. След това отново бъркаме и добавяме останалото брашно. Оформяме на кръг и поръсваме с риган обилно. Съвсем...
Фокача с пестоФокача с песто
20 Февр.
След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Подготвя се форма за печене с размери (25 х 38 см). Тестото се разточва на кора, съобразно...
Фокача с плънкаФокача с плънка
17 Февр.
1
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята и солта. Постепенно се добавя водата, смесена със зехтина. Замесва се еластично тесто и се оставя да втаса. Тестото се премесва и се разделя на две части...
Фокача с доматиФокача с домати
09 Август
Разтворете маята в 50 мл от хладката вода и добавете захарта. Поръсете със щипка брашно и оставете да шупне. В подходяща купа смесете зехтинът, солта, брашното, останалата вода и вече шупналата мая. Замесете тесто, което...
Фокача с лукФокача с лук
11 Февр.
Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипват се маята, зехтинът и солта. Водата се добавя постепенно и се замесва гладко тесто. Оставя се покрито, докато втаса. След това тестото се премесва, заедно с предварително...
Фокача с кайсииФокача с кайсии
17 Юли
Кайсиите се почистват, разполовяват, изважда се костилката. Нарязват се на резени. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Сместа трябва да пада на панделка. Добавя се сметаната, разбива се до гладка смес,...
Фокача с маслиниФокача с маслини
29 Февр.
Маята се разтваря в чаша с топла вода и се оставя в продължение на 15 минути. Пресейте брашното и добавете маята и зехтина. Подправете със сол. Замесете тесто, като постепенно добавяте необходимото количество вода. Тестото...
Фокача с моцарелаФокача с моцарела
11 Февр.
Уникална фокача със сирене!...
Фокача с лукФокача с лук
18 Февр.
След като се подготви тестото се оставя да втасва встрани около час и половина. Предварително се загрява фурната до 220 градуса. Форма за печене с размери 25 х 38 см се намазва с масло. Тестото се прехвърля във формата...
Моето еластично тесто за фокачи и пициМоето еластично тесто за фокачи и пици
23 Април
След като втаса тестото за фокачи и пици е готово за оформяне на вкусни пици и ароматни фокачи....
Фокача с ароматни тревиФокача с ароматни треви
17 Март
Маята, солта и 2 с.л. брашно се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипва се маята и зехтинът. Замесва се еластично тесто, което се покрива и се оставя да втаса. Когато е готово тестото...
Фокача а ла КаприФокача а ла Капри
16 Март
Тестото се замесва заедно с 1 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около 1 1/2 часа. Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин. Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
Пикантна фокача с пармезанПикантна фокача с пармезан
26 Февр.
Маята и захарта се разтварят във водата. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта и разтворената мая. Покрива се и се оставя да втаса. Тестото се премесва, прехвърля се в намазана с мазнина тава...
Фокача с чеснов зехтинФокача с чеснов зехтин
23 Февр.
Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта, половината мащерка и чесновият зехтин, приготвен от пасиран чесън и зехтин. Разтворената в млякото мая...
Фокача с морска солФокача с морска сол
15 Февр.
1
Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто...
Класическа Фокача с лукКласическа Фокача с лук
15 Окт.
1
Класическата Фокача с лук е готова....
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
08 Окт.
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Пълнозърнеста фокача в мултикукърПълнозърнеста фокача в мултикукър
05 Януари
1
Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня....
Фокача с черни маслиниФокача с черни маслини
30 Май
Тази фокача с черни маслини остава мекичка и много приятна дори и до следващия ден, ако е завита с чиста кърпа....
Празнична фокача с лимецПразнична фокача с лимец
13 Февр.
Празнична вкусна фокача, приготвена за любимите хора с много любов. В топла вода се разбърква суха мая с лъжица захар, оставя се за 10 минути да бухне....
Картофена фокача с беконКартофена фокача с бекон
07 Януари
Поднасяме Картофената фокача с бекон топла за мезе със студена бира ;)...
Средиземноморска фокача с маслиниСредиземноморска фокача с маслини
01 Април
Лесната фокача трябва да втаса по този начин за половин час. После я изпечете за около половин час на 180 градуса. Средиземноморската фокача с маслини може да сервирате както топла, така и вече изстинала....
Фокача с шарена солФокача с шарена сол
29 Февр.
Смесват се в купа брашното, солта, захарта, маята и олиото. Налива се по малко от водата и бъркаме с вилица докато се получи тесто, като накрая се доомесва с ръце. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути докато...