Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кафяв ОризС кафяв ориз можете да си приготвите не малко вкусни рецепти с ориз като пиле с ориз, свинско с ориз, телешко с ориз, постен ориз, традиционна паеля, пилаф, тиквички с ориз, а защо не и любимите ни сармички с ориз....
13 Май
1
Вкусни пилешки пържолки на грил тиган и гарнитура кафяв оризИзмиваме пилешкото филе и подправяме с черен пипер на вкус, соев сос на вкус (внимаваме да не сложим много, соевият сос е доста солен), зехтин на вкус....
26 Юли
Шаран с кафяв оризПочистете шарана от люспите. Осолете и натъркайте с лимонов сок. Оставете да престои, докато подготвите плънката.
Нарежете праза. Посолете. Като започне да омеква, добавете и морковите. Дръжте под капак, за да се задушат...
07 Дек.
Пилешко с кафяв оризАз съм ползвала кафяв ориз Басмати.
Слагаме сол и подправки на вкус, олиото и доливаме вода, ако бульонът не покрива продуктите напълно....
27 Ноем.
Сироп от кафяв оризКафявия ориз се поставя във пластмасова тарелка или стъклен буркан и се залива с вода. Използвайте необработен кафяв ориз! Поставете съдчето на умерена стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина....
16 Март
Кафяв ориз с чушкиОризът се сварява много добре и се пасира. Нарязваме суровите чушки и лука ги и варим в малко подсолена вода. Като са готови ги пасираме заедно с печените чушки.
След това смесваме всичко, разбъркваме и добавяме още сол...
19 Май
Пиле с кафяв оризПосоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер на вкус. Слагаме в намазана със зехтин тавичка. Наливаме много малко вода и поливаме струйка зехтин....
03 Ноем.
Кафяв ориз с морковиВ подсолена вряща вода се вари оризът около 45 мин или докато омекне.
Изцежда се и се слага в чиния за сервиране. Морковите се запържват в зехтина около 20 мин., при необходимост се добавя малко вода.
Поръсват се...
10 Януари
Кафяв ориз с кимионБульонът се кипва и в него се сипва оризът.
Посолява се и се вари до готовност.
Оризът се отцежда и се подправя с маслото и кимиона.
Сервира се горещ....
30 Април
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Баница с кафяв оризНамажете баницата с кафяв ориз с разбито яйце и сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна.
Пече се около 35-40 минути или до златисто....
01 Август
Кафяв ориз със зеленчуциКафявия ориз почистете и измийте добре, за да не залепне. Можете да го сварите на котлона, като сложите вода в съотношение ориз към вода 1:3. Прибавете и маслото от гроздови семки....
24 Февр.
Ризото с кафяв оризНакиснете кафявия ориз за 30 минути в студена вода. Загрейте зехтина в тенджера с широко дъно и запържете нарязания лук и гъби. Посолете на вкус и добавете отцедения ориз, след което долейте горещ гъбен бульон....
24 Май
6
Как да готвим кафяв оризС кафяв ориз можете да си приготвите пиле с ориз на фурна, постен ориз, тиквички с ориз на фурна, сарми с ориз или вкусен пилаф....
30 Септ.
Здравословни ползи от кафяв оризТой спокойно може да заменя белия ориз, а от кафявото оризово брашно да се приготвят много вкусни и здравословни палачинки, диетичен хляб и други....
04 Дек.
Ароматен кафяв ориз със стафидиМоже да сервирате кафявия ориз със стафиди като самостоятелно ястие или като гарнитура.
Да ви е вкусно!...
20 Март
Ягодов пудинг с кафяв оризКафявият ориз е добре да се накисва предварително, за да се свари по-лесно. Сварете на бавен огън. Съотношение с вода 1:3.
Когато поомекне, добавете кокосовото мляко и маслото, както и половината от захарта и изключете...
08 Май
Гъби Шийтаке с Кафяв ОризОризът се покрива с вода и се оставя за около 2 часа.
Зеленчуците се почистват и нарязват на ситни парчета.
Задушават се в олиото на умерен котлон, докато омекнат. Посоляват се.
Добавят се и гъбите, нарязани на...
24 Април
Пълнени чушки с кафяв оризИзмиваме ориза, заливаме го със студена вода и го оставяме цяла вечер. На другия ден изхвърляме водата.
След това нарязваме лука на ситно и слагаме в тигана, в който сме загрели зехтина. Когато лукът омекне прибавяме...
08 Януари