Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашния тутманик на мамаТака правим с всички кори, като ги редим една върху друга, като на последната не слагаме нищо. Разрязваме на 5-6 ленти и навиваме в тава като за баница. Оставяме да си почине около 30 мин....
22 Януари
Тайните на вкусния крем карамелИ все пак винаги има и малки тайни, които правят един крем по-различен от другите. Ще се спрем на тайните на най-масовия десертен крем, който се прави у нас - крем карамел....
15 Януари
Вкусните тайни на грахаКато източник на ценни белтъчини грахът е напълно подходящ да замени месото, а освен това много по-добре от месото се усвоява от организма.
Грахът е полезен за хора, които водят активен начин на живот – той помага...
30 Август
1
Вкусните тайни на оризаЕто няколко вкусни тайни на ориза:
1. Тайна: Как да направим ориз, който не се слепва?
За ориз, който не лепне, трябва преди това да го измиете много добре. Тайната е да го измиете в студена вода поне 5 пъти....
01 Февр.
Вкусните тайни на червеното цвеклоЗатова ви предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло:
Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят....
25 Януари
Вкусните тайни на домашната тортаПредлагаме ви няколко вкусни тайни на домашната торта и как да я приготвите....
13 Януари
Вкусните тайни на прясното зелеЗатова вижте вкусните тайни на прясното зеле и му се наслаждавайте при всеки удобен случай!...
21 Дек.
Вкусните тайни на киселото зелеЕдна от тайните на киселото зеле са неговите безспорни полезни качества. То съдържа много витамини, сред които витамин А, В, С и К....
17 Дек.
Вкусните тайни на българските пърленкиЕто вкусните тайни на българските пърленки!
Какво всъщност представлява пърленката?
Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
16 Дек.
Вкусните тайни на пилешката супаЕто няколко вкусни тайни на пилешката супа, които може да приложите в приготвянето й и да блеснете в кухнята!...
13 Дек.
Вкусните тайни на шкембе чорбатаТова е първата и най-важната тайна за вкусното шкембе. Така сосът ще стане бистър, чист и много приятен. За целта трябва да оставите шкембето да се изкисне известно време във вода....
08 Дек.
1
Вкусните тайни на печените кюфтетаЕто вкусните тайни на печените кюфтета!
Една от тайните за печени кюфтета е тяхното добро омесване. Трябва да се месят продължително време. Не бива да претупвате този процес с няколко бързи движения....
07 Дек.
Тайните на каталунския кремТук ще откриете най-популярните начини за приготвянето на каталунския крем, както и тайните и тънкостите в това начинание....
24 Август
Тайната на вкусния крем БрюлеТайни при приготвянето на крем Брюле
Разбийте жълтъците със захарта, докато избледнеят и увеличат обема си. За целта използвайте лъжица, а не миксер....
12 Февр.
Вкусните банички на бабаРазделя се на 4 топки. Всяка се точи на лист.
Разтопява се останалото масло и се маже целия лист. Навива се на руло и се реже на ленти около 4 см.
Разточва се всяко парче на квадратче и се слага сирене с яйце....
17 Окт.
Вкусните бухти на бабаОт готовото тесто се оформят бухтички и се пускат да се изпържат до златисто на маслена баня....
20 Окт.
2
Вкусните катми на бабаЗа солена плънка на вкусните катми на баба поръсвате с настъргани сирене или кашкавал и навивате на рулце.
За сладка плънка мажете с любимо сладко, мед или просто поръсвате със захар и навивате на рулце....
04 Януари
2
Вкусните кифлички на бабаСлед това се разделя на 7 или 8 топки тесто.
Всяка топка тесто се разточва на кръг и се реже на триъгълници. В широкия край се слага по малко от шипковия мармалад и се навиват на кифлички....
18 Март
Вкусните меденки на бабаСъхранявайте готовите меденки в кутия, като имайте предвид, че с всеки изминал ден стават все по-вкусни.
Вкусните меденки на баба...
13 Дек.
Вкусните тайни на кюфтетата в сосПреобладава мнението, че тайната на вкусните кюфтенца в сос се скрие именно в соса. Наистина това допълнение към ястието от кайма е от изключително значение, тъй като задава основния вкус....
18 Януари
Вкусните тайни на пилето с оризЕто вкусните тайни на пилето с ориз!
Повечко мазнина
За да стане вкусно и хубаво, то трябва да сложите повече мазнина, категорични са добрите кулинари. Най-добре е да сложите масло особено ако имате домашно масло....
12 Дек.
Вкусните тайни на любимите макарони на фурнаТрябва да се съхраняват на сухо и проветриво място, далече от подправките, които ще променят аромата и вкусовите им качества.
Второто правило засяга сваряването на изделието....
27 Август