Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шокогеография – едно вкусно пътешествиеШокогеография – едно вкусно пътешествие
16 Август
Забележителности са Шоколадовият музей и железопътната гара Монтрьо, където се управлява специален „шоколадов влак“, а пътниците са обслужвани с вкусни шоколадови сладкиши....
Мелба горски плодМелба горски плод
03 Август
Накрая украсете със стрък свежа мента и поднесете мелба горски плод! Да ви е сладко!...
Сурова торта Горски плодСурова торта Горски плод
05 Окт.
3
Направете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона. Направете крема, като сложите в купа сметаната...
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди. Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
Днес празнува джакфрут! Какво не знаем за екзотичния плодДнес празнува джакфрут! Какво не знаем за екзотичния плод
04 Юли
Сигурни сме, че ще останете приятни изненадани от вкуса му. 1. Джакфрут е източник на фосфор, калций, калий, витамин С, витамин А, желязо, фибри. 2....
Пилешки дробчета с плод от хвойнаПилешки дробчета с плод от хвойна
06 Март
Пилешките дробчета се измиват, изрязват се сухожилията и се режат на парченца. В зехтинът се запържват пилешките дробчета, прибавят се лукът, чесънът, мащерката и черен пипер. Държи се на огъня около 4 мин. Прибавя...
Кайсиите – вкусен плод или природна медицинаКайсиите – вкусен плод или природна медицина
13 Юни
1
Вкусът му през зимата е неповторим....
Къпината - вкусен плод и безценно лекарствоКъпината - вкусен плод и безценно лекарство
09 Юли
Тези танини придават стягащ вкус на къпината, поради което се използва като заместител на чая. Плодовете и листата на къпината имат тонизиращо и успокояващо действие....
Тиквата – тайните на вкусния есенен плодТиквата – тайните на вкусния есенен плод
30 Септ.
В края на август започва да зрее един от най популярните и полезни зеленчуци – тиквата. Тиквата се консумира още от древни времена. Открита е на територията на днешно Мексико преди около 5000 години. Пренесена е в Европа...
Копринени ябълкови палачинки с цели парченца плодКопринени ябълкови палачинки с цели парченца плод
16 Септ.
Обелените и почистени ябълки нарежете на тънки полумесеци. Залейте със алкохола и капките цитрусов сок и оставете да престоят така до момента, в който ще бъдат използвани. Разбийте яйцата със солта и ваниловата захар....
Горската ягода - вкусен плод и ценна билкаГорската ягода - вкусен плод и ценна билка
19 Юни
Освен това тези вкусни плодчета намаляват риска от заболявания на чревната система. Освен за директна консумация, плодчетата на горската ягода се прилагат и за лечебни цели....
Маракуя: Страстен плод с чуден вкусМаракуя: Страстен плод с чуден вкус
14 Окт.
Независимо от факта, че днес на нашите рафтове може да намерите много видове плодове, които са били преди това екзотични за нас, някои от тях си остават необичайни и неразбираеми. Един такъв плод е маракуята....
Монк (Плод)Монк (Плод)
19 Дек.
Екзотичните плодове се консумират традиционно и в сушен вид, като се поставят в супи и билкови чайове. От сушената горчива кора на Monk fruit също се приготвят лечебни топли напитки....
Драконов ПлодДраконов Плод
19 Февр.
5
Много хора не харесват вкуса на драконов плод и затова го използват само за украса на различни ястия. Може да се добави към плодови салати и екзотични фрешове и разнообразни коктейли....
Вкусно кремчеВкусно кремче
29 Февр.
Прясното мляко, брашното, нишестето, захарта, жълтъкът се разбъркват и се слага на котлона. Като започне да ври, се добавя ванилията, маслото и намачканите банани. Оставя се да заври за около 5 мин., като се разбърква...
Вкусно КюнефеВкусно Кюнефе
04 Февр.
Първо се вари водата и захарта за сиропа. След като заври, се слагат няколко капки лимонов сок. Намалява се огънят. Вари се още 20 мин. на слаб огън и се оставя да се охлади. 50 г от маслото се разделя на малки бучки...
Вкусно негърчеВкусно негърче
04 Май
2
Яйцата се разбиват заедно със захарта до разтопяване. Добавя се прясно мляко, олио, какао и ванилия и отново се разбърква. Накрая се добавя брашното заедно със содата. Изсипва се в намазнена тава и се пече във фурна на...
Вкусно реванеВкусно реване
14 Януари
1
Вкусното реване е готово....
Кулинарно пътешествие из ТурцияКулинарно пътешествие из Турция
26 Юли
Турция е страна, в която искаме да направим не просто кулинарно пътешествие, а по-скоро истинска кулинарна одисея....
Кулинарно пътешествие: Непалска кухняКулинарно пътешествие: Непалска кухня
31 Окт.
Традиционните рецепти от Непал се характеризират с проста структура и необичаен вкус....
Пътешествия във времетоПътешествия във времето
22 Юни
10
Мексиканските вестници описват случай във влак, който пътувал от Мексико към Акапулко. В купето, в което пътували млад хирург и жена с дете, изведнъж се появил разрошен и изплашен мъж. Върху главата му имало бяла перука...
Вкусно пълнено агънцеВкусно пълнено агънце
26 Февр.
2
Почистваме агнето и го натриваме с масло отвън и отвътре, натриваме го и с червения пипер и сол. Приготвяме плънката, като задушаваме гъбите с лука, нарязан на ситно. Добавяме чесъна, джоджена, сол и разбъркваме. Добавяме...
Вкусно чесново хлебчеВкусно чесново хлебче
21 Януари
Пресяваме брашното заедно с маята и солта. В топлата вода, разтваряме меда и зехтина и добавяме към брашното. Замесваме меко тесто.Месим около 10 минути. Оставяме в набрашнен съд да втаса - докато удвои обема си....
Вкусно руло СтефаниВкусно руло Стефани
11 Окт.
10
Ястието е от унгарски произход, но е станало изключително популярно и у нас заради автентичния си вид и уникалния си вкус, който може да задоволи и най-претенциозните гости....
Вкусно пилешко ризотоВкусно пилешко ризото
14 Май
Махнете костите на пилето и ги сложете да се варят заедно с едния стрък целина, едната глава лук и един морков. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 90 минути на умерен огън. Междувременно махнете кожата от пилето...