Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Извлек с вратига при ревматизъмИзвлек с вратига при ревматизъм
24 Юли
Сипете цветовете от вратига в червеното вино. Оставете сместа да кисне така в продължение на 8 дни, след което прецедете....
Отвара с вратига при коликиОтвара с вратига при колики
04 Юли
Залейте чаена лъжичка цвят от вратига с 1 чаена чаша вряла вода. Оставете билката да кисне докато водата изстине. Прецедете и след това изпийте на два пъти - преди обяда и преди лягане....
При чревни паразити - зърнастец и вратигаПри чревни паразити - зърнастец и вратига
12 Април
Смесете от вратига - 20 грама и кора от зърнастец - 20 грама. Вземете 2 супени лъжици от сместа и залейте с 1 чаша вряла вода. Оставете да кисне 30 минути и прецедете....
При ставни възпаления - компрес с вратигаПри ставни възпаления - компрес с вратига
11 Февр.
Рецептата за компреси с вратига е от книгата “Большая энциклопедия. Лекарственные растения в народной медицине", колектив, 2005...
Премахване на въшки със запарка от пелин и вратигаПремахване на въшки със запарка от пелин и вратига
04 Януари
За да приготвите запарката са ви нужни 2 супени лъжици билки, като може да се използва комбинация от бял пелин и обикновена вратига или само едната от билките....
Вратна пържола на скараВратна пържола на скара
14 Юни
2
Начукайте добре свинското, като го сложите в найлонов плик. Сложете пържолите в тава, като преди това ги натъркате със сол и черен пипер. Залейте с бирата и разпределете нарязания лук. Покрийте тавата и оставете на хладно...
Свински врат на скараСвински врат на скара
14 Дек.
От бялото вино, солта, черния пипер, горчицата и соевия сос правим марината в дълбока купа. Може да се добавят и подправки, който обичате. Нареждаме пържолите, така че да са добре омазани с маринатата. Престояват минимум...
Свински врат на тиганСвински врат на тиган
10 Ноем.
Свинския врат нарязваме на вратни пържоли с дебелина около 1 см. Овкусяваме ги със сол и черен пипер. Поставяме ги в голяма купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме на хладно за 1 час. Пържолите си запържваме в...
Вратна пържола на скараВратна пържола на скара
14 Юни
2
Начукайте добре свинското, като го сложите в найлонов плик. Сложете пържолите в тава, като преди това ги натъркате със сол и черен пипер. Залейте с бирата и разпределете нарязания лук. Покрийте тавата и оставете на хладно...
Печен свински врат на фурнаПечен свински врат на фурна
12 Дек.
1
Месото без кост, както е цяло парче, се измива и подсушава. Отгоре с остър нож по цялата повърхност на месото се правят прорези с дълбочина 1 см, с форма на малки квадратчета. След това в прорезите по месото се втрива...
Печен Агнешки Врат на ФурнаПечен Агнешки Врат на Фурна
16 Януари
Преди да започне печенето, агнешкият врат се подготвя. Кисне се в хладка вода за няколко часа, като на всеки час се сменя водата. След това се подсушава и започва приготвянето. Подправките се смесват и се втриват в месото...
Пиян свински врат на фурнаПиян свински врат на фурна
29 Ноем.
1
Свинския врат се нарязва на еднакви по дебелина филийки - приблизително около 1, 5 - 2 см. Всяка се овкусява с черен пипер, шарена сол и пикантина. В тиган със загрята мазнина пускаме оваляните в брашно парчета месо....
Ароматен свински врат на фурнаАроматен свински врат на фурна
31 Януари
2
Прави се смес от всички подправки и течни съставки и свинското месо заливаме добре с тях. Слага се в съд и се оставя няколко часа, а най-добре и цяло денонощие, за да поеме хубаво от подправките. Когато дойде време, слагаме...
Свински врат на тиган с бираСвински врат на тиган с бира
07 Март
Нарежете свинското месо на средно тънки вратни пържоли. Овкусете със соев сос и любими подправки, сол, червен и черен пипер. В дълбок тиган загрявате олио и запържвате месото от двете страни, докато побелее. Добавете...
Свински врат на фурна с картофиСвински врат на фурна с картофи
30 Март
Махнете фолиото и поръсете врата с останалите подправки - розмарин, чубрица и кимион. Прехвърлете го в намазнена тава и залейте с бирата....
Пържоли от свински врат на скараПържоли от свински врат на скара
07 Юли
Начукайте леко свинските пържоли. Сложете съставките за маринатата и намажете пържолите. Приберете ги в хладилник за поне три часа. Малко преди да ги изпечете, ги извадете извън хладилник, да се отпуснат. Затоплете...
Свински пържоли от врат на скараСвински пържоли от врат на скара
10 Май
Свинските пържоли се измиват и нарязват от двете страни на ромбове. Не се начукват. Всички съставки на маринатата се разбъркват и се оставя 30 мин. на хладно. С маринатата се намазват вратните пържоли от двете страни...
Свински пържоли от врат на фурнаСвински пържоли от врат на фурна
05 Май
Измиваме си свинските пържоли и ги натъркваме със зехтина, солта и подправките. След като сме ги овкусили, ги поставяме в купа и заливаме с бирата и лимоновия сок. Прибираме в хладилника, като завиваме с фолио и оставяме...
Печен агнешки врат и плешкаПечен агнешки врат и плешка
23 Август
Насичаме месото на порции и посоляваме. Оставяме така да престой около 2 часа. В купа объркваме червен пипер, черен пипер и джоджен. Всяка предварително осолено парче овалваме в сместа от всички страни и след това запечатваме...
Свински врат на фурна с бяло виноСвински врат на фурна с бяло вино
11 Дек.
Свинският врат се измива, посолява и натрива със сухите подправки. Така престоява в купа за една вечер в хладилник. Преди готвене се поставя в плик за печене, като се залива с чашата вино и зехтина. Премества се в...
Крехки свински пържоли от врат на фурнаКрехки свински пържоли от врат на фурна
15 Август
Смесете подправките и солта и натрийте хубаво свинските пържоли. Полейте ги със смес от бирата и киселото мляко. Оставете за два часа в хладилник. Малко преди печенето, около 30 мин., извадете пържолите. Включете фурната...
Свинска вратна пържола с кост и градинска салатаСвинска вратна пържола с кост и градинска салата
14 Септ.
Перфектната свинска вратна пържола с кост и градинска салата за вечеря или следобедна закуска в неделя. Бързо и вкусно! Бон апетит!...
Агнешки врат на шайби с гъби и сметанаАгнешки врат на шайби с гъби и сметана
07 Април
Почистете гъбите и ги нарежете надлъжно на тънки резени заедно с пънчетата. Скилидките чесън филирайте. Загрейте 3 с.л. от зехтина и маслото и в тях запържете печурките и чесъна. Щом пуснат аромат, добавете малко сол,...
Вратна свинска пържола с гъби в йенска тенджера.Вратна свинска пържола с гъби в йенска тенджера.
02 Март
Овкусявата пържолите, като ги поръсвате със всички подправки, соса, добавяте и малко олио. Престояват така около 2 часа. Запържвате ги в мазнина, докато се запечатат добре. В йенската тенджера на дъното слагате половината...
Свински врат на тиган с гъби и чушкиСвински врат на тиган с гъби и чушки
07 Юни
Нарежете месото на пържоли. Овкусете с черен пипер, сол, червен пипер и соев сос. Запържете от двете страни до побеляване. Добавете гъбите, нарязана чушка и накълцания лук. След няколко минути сипете бирата и гответе...