Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на Жак ПепенРазбърквам брашното, яйцата, жълтъка, млякото, стопеното масло, захарта и солта. Бъркам, докато се получи гъста смес. Добавям водата и отново разбърквам.
Прибирам сместа в хладилника за час. Изваждам сместа за палачинките...
30 Ноем.
Лучената супа на Жак ПепенАко нямате порто, може да използвате хубаво бяло вино за тази лучената супа на Жак Пепен....
29 Дек.
Гратен a ла Жак ПепенСварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал.
Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната.
Декорирам...
19 Май
2
Пилешки бутчета със златиста коричкаПоследните 10 - 15 минути махнете фолиото, за да се запекат бутчетата.
Поднесете печеното пиле с гарнитура по ваше желание.
Пилешките бутчета със златиста коричка са страхотни....
23 Дек.
Пилешки бутчета с хрупкава коричкаПилешките бутчета се намазват обилно с глазурата и се връщат да се запекат на най-горното ниво на фърната до реотана до получаване на златисто-кафява коричка....
20 Януари
Мариновани пилешки бутчета с фъстъчена коричкаОставяте 5 минути бутчета да се пекат от долната си страна, след което ги обръщате и посипвате добре с натрошени фъстъци (може бадеми или лешници)....
21 Окт.
Великите готвачи: Жак ПепенТой смята, че за да бъдеш добър в готварството, наистина трябва да ти доставя удоволствие да създаваш вкусни блюда....
28 Януари
Идеи за хрупкави пилешки бутчетаБутчета с хрупкава панировка ще станат любими на вас и вашите близки, защото са вкусни и се приготвят много лесно....
23 Септ.
1
Пилешки бутчета с билкова коричка и кладницаИзпечете във фурна до 250 градуса до хрупкава коричка.
Гарнирайте пилешкото с гъби с парченца лимон и подходяща гарнитура.
Невероятно ароматни бутчета с билкова коричка!...
06 Януари
Пилешки бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сосПолучава се невероятно вкусен сос.
Сервирайте със салата по избор.
Пилешките бутчета с хрупкава коричка и цитрусов сос са готови....
19 Април
Вкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускусМожете да премахнете някои от тях (от тези, които са описани в рецептата на Жак Пепен) или да добавите други. Важното е да готвите с удоволствие....
20 Август
Торта Бързо, лесно, вкусноЗа направата на крема смесваме заквасената сметана с шоколада и есенцията ванилия.
С вече приготвения крем намазваме всеки от блатовете, като оставяме за намазване на цялата торта.
Вече сглобената торта поръсваме с...
11 Юли
Лесно и вкусно брауниРазбивате с миксер захарта с мекото масло, след това добавяте ванилията. После добавяте 1 по 1 яйцата, какаото и брашното, бакпулвера, солта.
Добавяте накрая орехите и разбърквате добре с шпатула до еднородна смес....
26 Март
Лесно и вкусно негърчеВ купа чупим яйцата, добавяме захарта и разбъркваме хубаво с миксера до разтварянето на захарта.
След това добавяме киселото мляко, в което предварително сме сложили содата, и олиото.
Разбъркваме хубаво и постепенно...
07 Дек.
Вкусно и лесно спаначено ризотоСпанакът се измива и почиства и се нарязва на тънки ленти.
В голям тиган загряваме (на средна температура на котлона) зехтин.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за минута-две.
Добавя се спанакът и се готви 2...
20 Февр.
1
Невероятно Вкусно и Лесно ТирамисуПодреждаме един ред бишкоти в неголяма квадратна тавичка.
Разтваряме кафето във водата и с четка за сладкиши намазваме бишкотите.
В купа смесваме сметаната, захарта и изварата и разбиваме с миксер до пухкав крем....
15 Март
Някои интересни факти за великия Жак ПепенНо тук е момента да споменем, че на пазара е и книгата му "Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти", която е издадена и на български....
03 Август
1
Бързо, лесно и много вкусно пилешкоОбезкостяваме бутчетата и подправяме с подправка за пиле, сол и черен пипер. В тава изсипваме доматите консерва или паприкаш и доматения сос.
Нарязваме маслините и изсипваме при доматения сос....
24 Март
2
Вкусно и лесно свинско със зелеБележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко....
04 Окт.