Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мляко със семки от пъпешВземат се семките на един пъпеш.(не е от значение сорта му). Поставят се в блендер или кухненски робот и се пасират.
Налива се прясното мляко и отново се пасира.
Поръсва се с подправките и се пасира пак....
15 Януари
Яде ли се грейпфрут на гладно?Салата с авокадо и грейпфрут или смути с круши и грейпфрут е един чудесен и здравословен начин да започнете деня си....
26 Окт.
Грейпфрутът се бори със стареенетоГрейпфрутът потиска вредните свободни радикали, които са основна причина за стареенето. Блестящият розов пигмент в грейпфрута се дължи на наличието на ликопeн....
06 Окт.
Печени слънчогледови семки на микровълнова фурнаИзмиваме добре слънчогледовите семки и отцеждаме водата.
Поставяме ги в йенски съд, поръсваме ги с брашно и ги посоляваме. Разбъркваме добре....
09 Март
5
Печени тиквени семки в еър фрайърПечете тиквените семки за 15 мин за 180 °C като през пет минути разбърквайте семките.
При нужда увеличете времето с още пет минути.
Оставете печени тиквени семки в еър фрайър да се охладят преди консумация....
20 Ноем.
Кекс със слънчогледови семки и морковиМаслото, кафявата захар и яйцата се разбиват с миксер на високи обороти, докато станат на крем.
Прибавят се морковите, лешниците, слънчогледовите семки и сухите съставки. Размесва се добре....
13 Април
2
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пълнозърнест хляб с тиквени семки и слънчогледРазбърква се и се залива с вода и олио и се разбърква отново.
Добавят се с тиквените семки, слънчогледовите семки и ленените семки и се замесва тесто....
15 Февр.
Пълнозърнест хляб с тиквени семки в хлебопекарнаВ контейнера на хлебопекарната се слага затоплената вода и олиото.
Добавят се сухите съставки.
Избира се програма пълнозърнест хляб. След последното месене се посипват тиквените семки....
22 Май
Как се яде с клечки?Храненето с клечки или пръчици, както ги наричаме ние, е характерно за много азиатски държави, но в Япония, Китай и Виетнам би било направо немислимо да се храните без тяхна помощ.
Макар да не е доказано, се счита, че...
10 Януари
Защо ми се яде сладко?Ако не можете да прекарате ден без шоколад и след като изядете един бонбон, веднага посягате към втория и третия, може да има много причини за това. Тези причини могат да бъдат отстранени. И не става въпрос за сила на волята...
06 Окт.
Какво се яде на ЦветницаЦветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. Нарича се още Връбница, Вая, Цветна Неделя. Това е и последният голям празник преди Великден. Цветница е денят, в който християнската...
09 Април
Коя риба кога се яде?Съществуват най-различни видове ядливи риби – хамсия, сафрид, лефер, меджид, паламуд, кефал, риба меч, риба калкан, сардини, цапура, скумрия, костур, платика и т.н.
Кефал, лаврак, лефер, калкан...
11 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли