Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Грешки при приготвяне на яхнииГрешки при приготвяне на яхнии
26 Януари
3
Ако вече сте направили тази грешка, поне към края на готвенето намалете силата на огъня....
Най-големите грешки в приготвянето на тортаНай-големите грешки в приготвянето на торта
21 Юни
Ако имате проблеми в някои от етапите на приготвяне на тортата, най-вероятно правите една от грешките по-долу. Обикновено няма да го забележите, докато тортата не е готова....
Основни грешки при приготвянето на кисело зелеОсновни грешки при приготвянето на кисело зеле
01 Дек.
1
Основни грешки при приготвянето на кисело зеле 1....
Чести грешки при приготвяне на паниран кашкавалЧести грешки при приготвяне на паниран кашкавал
11 Юни
Като избягвате тези често срещани грешки при паниране на кашкавал, можете да подобрите шансовете си да постигнете вкусно, идеално паниран кашкавал....
Внимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягватеВнимание! Грешки при приготвянето на супи, които да избягвате
26 Февр.
И макар да изглежда проста работа, при приготвянето на супи се допускат редица грешки, които е добре да избегнете....
Кулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супиКулинарни грешки и правила при приготвянето на бульони и супи
07 Юни
Ако водата, с която е залято месото, когато е поставено да ври, е студена, се получава вкусен бульон, а от него вкусна супа и вкусна чорба....
Боб чорба с картофи (Рецепта на моята майка)Боб чорба с картофи (Рецепта на моята майка)
27 Март
Ако желаете бобента чорба да се запържи, накрая в дълбок тиган поставяте червения пипер и брашното и малко мазнина /олио или зехтин, подходящ за топлинна обработка/....
Полезни съвети при приготвянето на рибаПолезни съвети при приготвянето на риба
16 Юли
Рибата заема значително място като важна и пълноценна храна за човешкия организъм. Стойността на рибата като хранителен продукт се определя от голямото количество белтъчини, в които се съдържат незаменимите аминокиселини...
Чести грешки при готвене на ризотоЧести грешки при готвене на ризото
21 Август
1
Грешка при приготвянето на ризото е прекаляването с подправки. Ако искате да получите автентичен италиански вкус, добавете масло и подправките в рецептата, която следвате....
Вижте коя е най-голямата грешка при приготвянето на пържоли на скара?Вижте коя е най-голямата грешка при приготвянето на пържоли на скара?
01 Ноем.
3
Добра идея е рибай стек или бонфиле, които са подходящ избор за приготвяне и на тиган....
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСъвети при приготвянето на мармалади за зимнина
13 Август
Приготвянето на зимнина чрез варене е най-сигурният начин да запазим кондензираните плодове за през дългите зимни месеци. Мармаладът представлява гъсто сварената месеста част и сока от плодовете....
Чорба с месоЧорба с месо
11 Ноем.
Застройте готовата чорба с разбити яйца с оцета и овкусете с нарязан магданоз и сол....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Чорба с патладжаниЧорба с патладжани
25 Август
В олиото се задушават нарязаните чушки, патладжан и целина, докато омекнат. Прибавете настърганите домати, чесъна, червения пипер и залейте зеленчуците с 4 ч.ч. топла вода. Варете около 20 минути, прибавете магданоза...
Чорба с лопушЧорба с лопуш
21 Окт.
Когато зеленчуците омекнат, добавете и лопуша, нарязан на дребно. Задушете за 1-2 минути. Налейте бульона и кипнете. Варете до готовност на зеленчуците. Добавете фидето и варете още 6-7 минути....
Чорба с манатаркиЧорба с манатарки
10 Окт.
Накиснете манатарките в 1 ч.ч. гореща вода за 15 минути. Задушете лука в маслото и малко сол. Добавете нарязаните целина, морков и чесъна, задушете за още 5 минути. Отцедете манатарките и ги добавете в тенджерата, прецедете...
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Сварените птици изваждаме и нарязваме на парчета, а бульона прецеждаме. В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязания лук и зеленчуците. Изпържения зеленчук поръсваме с брашно и червен пипер....
Грешки на закускаГрешки на закуска
02 Март
Това е, защото въпреки добрите намерения все още сме склонни да допускаме редица грешки при избора си на храна за закуска....
Свинско със зелева чорба и оризСвинско със зелева чорба и ориз
13 Януари
Сипете зелевата чорба и още 2-3 чаши вода - зависи колко искате да бъде сух оризът. Поръсете с чубрица и черен пипер и сложете да се пече оризът на фурна. Свинското със зелева чорба и ориз се поднася топло....
Рибената чорба на мамаРибената чорба на мама
20 Дек.
Много рибени чорби съм яла, но никоя не е била толкова вкусна като мамината!...
Застройка на пача чорбаЗастройка на пача чорба
05 Дек.
Внимателно темперирайте застройката с бульона на пачата и върнете всичко в тенджерата с чорбата. Подправете със сол, черен и червен пипер. Застройката на пача чорба е готова....
Градинарската Чорба на ЗлатарицаГрадинарската Чорба на Златарица
11 Юли
2
Накрая добавете черния пипер и нарязаните на ситно магданоз и целина. Градинарската Чорба на Златарица е готова....
Телешка чорба с оризТелешка чорба с ориз
26 Ноем.
Поднесете телешката чорба с ориз гореща, гарнирана със ситно нарязан пресен магданоз. Добър апетит!...
Шкембе чорба с оризШкембе чорба с ориз
24 Ноем.
Свареното шкембе нарязвате на ситно....
Царевична чорба с чушкиЦаревична чорба с чушки
03 Май
В загрятото масло на тих огън под капак се задушава за 2-3 минути ситно нарязаният лук. Прибавят се и печените чушки, нарязани на дребно. Поръсва се с брашно и се пържи още малко. Добавят се царевичните зърна....