Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервирано месо за готвенеКонсервирано месо за готвене
16 Септ.
Консервираното месо за готвене е готово....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Кисело зеле със свинско месо за готвенеКисело зеле със свинско месо за готвене
06 Дек.
Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....
Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове
12 Ноем.
2
Добави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Мариноване и готвене на конско месо Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
Чести грешки при готвене на ризотоЧести грешки при готвене на ризото
21 Август
1
Кои са най-честите грешки при готвене на ризото и защо толкова опитни готвачи се провалят при изпълнението на този оризов специалитет? Първата грешка започва още в магазина, когато избираме продукти....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Преди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата. Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Преди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
Грешки при печенето на месоГрешки при печенето на месо
24 Август
Точно тук е една от най-допусканите грешки при печенето на месо – задаването на кратко време за готвене, но и висока температура....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
За различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
Пържени банани за готвенеПържени банани за готвене
05 Юли
Извадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
Стерилизирани тиквички за готвенеСтерилизирани тиквички за готвене
26 Май
2
Като кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето. Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Най-големите грешки при готвене на оризНай-големите грешки при готвене на ориз
12 Февр.
Истината е, че надали ще успеете от първия път да приготвите перфектен ориз, но ние ще споделим с вас кои са най-големите грешки при готвенето на ориз. 1....
Какви грешки допускаме при готвене на картофиКакви грешки допускаме при готвене на картофи
13 Окт.
Картофите са един от най-популярните хранителни продукти. Те са вкусни, полезни и не на последно място - много лесни за приготвяне. Рецептите с картофи са разнообразни, а вкусовете - уникални, независимо дали ги варим,...
Някои тънкости при готвенето на птиче месоНякои тънкости при готвенето на птиче месо
24 Март
1
Птичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо. Когато си купувате замразено пиле...
Домати за готвене в бурканиДомати за готвене в буркани
14 Януари
1
Съхраняват се на хладно. Доматите за готвене в буркани са готови....
Кюфтенца от извара без готвенеКюфтенца от извара без готвене
06 Март
Сервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!
30 Август
За да намалите тази възможност, гответе без предварително да миете месото....
Кое е свинското месо за готвене?Кое е свинското месо за готвене?
21 Януари
Ако ще избирате бут за готвене, месото по него трябва да бъде яркорозово на цвят, а мазнината по него трябва да е кремаво-бяла на цвят....
Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете така
28 Септ.
Птичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е. Ето някой трикове при приготвянето му и как трябва да се сервира: - Замразените птици се размразяват при стайна температура,...
Грах яхния със свинско за готвенеГрах яхния със свинско за готвене
23 Май
Добър апетит с тази грах яхния със свинско за готвене!...
Какаов сладкиш със сметана за готвенеКакаов сладкиш със сметана за готвене
14 Юли
Поръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....