Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Заготовка за готвене на ядене в бурканиВзимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
01 Септ.
Кисело зеле със свинско месо за готвенеРъсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г)....
06 Дек.
Готвене на месо с плодовеДобави нектарините след 5 минути от началото на готвенето и оставете сместа да къкри, докато пилето се зачервява, а нектарините омекнат....
12 Ноем.
2
Консервиране на домати за готвенеРецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
07 Февр.
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
Тъй като конското месо е малко по-сухо, се препоръчва преди да се приготви, то да се накисне в марината, благодарение на която да стане още по-крехко, сочно и апетитно....
15 Ноем.
Чести грешки при готвене на ризотоКои са най-честите грешки при готвене на ризото и защо толкова опитни готвачи се провалят при изпълнението на този оризов специалитет?
Първата грешка започва още в магазина, когато избираме продукти....
21 Август
1
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПреди готвенето се намазва още веднъж, а останалият сос се налива във вътрешността на патицата.
Слага се във фурната да се пече без капак, като периодично месото се полива с получения при готвенето сос....
16 Юни
Домати за готвенеОхладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
10 Окт.
Тънкости при готвене на козе и овче месоПреди да готвите овчето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис....
30 Май
1
Грешки при печенето на месоТочно тук е една от най-допусканите грешки при печенето на месо – задаването на кратко време за готвене, но и висока температура....
24 Август
Съвети при готвенето на дивечово месоЗа различните видове дивеч времето на престой на месото преди готвене е различно. За птиците е от 3 до 5 дни, за зайците е 2-3 дни. Почистването от вътрешности обаче се прави веднага след лова....
10 Май
Пържени банани за готвенеИзвадете върху кухнеска хартия, за да се отцедят излишната мазнина пържените банани за готвене....
05 Юли
Стерилизирани тиквички за готвенеКато кипне водата, се държи 15 минути и се оставя в топлата вода и на другия ден се вади и слага на студено в мазето.
Може да се използва всякакво ядене, като се изцежда от водата....
26 Май
2
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Най-големите грешки при готвене на оризИстината е, че надали ще успеете от първия път да приготвите перфектен ориз, но ние ще споделим с вас кои са най-големите грешки при готвенето на ориз.
1....
12 Февр.
Какви грешки допускаме при готвене на картофиКартофите са един от най-популярните хранителни продукти. Те са вкусни, полезни и не на последно място - много лесни за приготвяне. Рецептите с картофи са разнообразни, а вкусовете - уникални, независимо дали ги варим,...
13 Окт.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо.
Когато си купувате замразено пиле...
24 Март
1
Домати за готвене в бурканиСъхраняват се на хладно.
Доматите за готвене в буркани са готови....
14 Януари
1
Кюфтенца от извара без готвенеСервирайте кюфтенцата от извара без готвене върху зелена салата....
06 Март
Не мийте пилешкото месо преди готвене – вредно е!За да намалите тази възможност, гответе без предварително да миете месото....
30 Август
Кое е свинското месо за готвене?Ако ще избирате бут за готвене, месото по него трябва да бъде яркорозово на цвят, а мазнината по него трябва да е кремаво-бяла на цвят....
21 Януари
Когато готвите птиче месо, правете такаПтичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е.
Ето някой трикове при приготвянето му и как трябва да се сервира:
- Замразените птици се размразяват при стайна температура,...
28 Септ.
Какаов сладкиш със сметана за готвенеПоръсете с пудра захар, преди да поднесете вашия какаов сладкиш със сметана за готвене....
14 Юли