Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Царевичен ГрисСтарите гозби и модерните рецепти е една обширна тема, която предполага много сравнения и изводи. Тя е и интересна, защото се оказва, че храната на предците ни днес неочаквано се оказва нещо, което буди огромен интерес и...
25 Окт.
Пшеничен грисМоже да се каже, че поколения от деца в миналото са израснали с каша от грис. Става въпрос за пшенична каша, в която следният размер на частиците, които я съставят, е от 0.25 до 0.75 милиметра и приличат на песъчинки....
20 Окт.
Диета с грисДалечните времена, когато прекомерната слабост, граничеща с анорексия, се постигаше чрез изтощителни диети, отдавна са в миналото. Днес хармонията и красотата набират популярност, което се постига чрез правилно и здравословно...
07 Февр.
Сладки изкушения с грисСладкишите, направени от грис, са много леки, полезни за здравето и изключително вкусни. Изненадайте семейството си с нещо различно от баналната грис халва.
Сладкишът от грис и стафиди ще стане любим не само на вас...
18 Април
1
Вкусни десерти с грисГрисът е идеална основа за създаването на леки и нежни десерти, подходящи както за възрастни, така и за деца. Много вкусен и лек десерт е запеканката от извара и грис. Необходими продукти: 500 грама извара, 50 милилитра...
10 Дек.
Как се прави грис халва?Един от най-известните и любими десерти се оказва грис халвата. Нейният незабравим вкус и апетитен външен вид карат много хора да експериментират с различни варианти на този десерт.
Произходът му идва от Турция, като...
16 Февр.
Как се готви царевичен грисС помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми.
Необходими са 1 чаена чаша...
04 Юни
Дебелее ли се от грис?В повечето случаи грис се произвежда от пшеница или царевица. С по-голяма популярност обаче може да се похвали пшениченият грис. Той може да бъде направен от твърда или мека пшеница. Също така може да е дребнозърнест или...
28 Юли
За ползите от царевичен грисЦаревичният продукт се получава чрез смилане на царевица до постигане на прахообразна текстура под формата на брашно или грис. Можем да го срещнем в различна цветова гама - от жълт, бял, син или червен в зависимост от сорта...
08 Април
2
Хапвайте грис за повече селенЕдна много важна, но често пренебрегвана съставка в храната ни е селенът. Недостигът му в организма води до редица неприятни симптоми, сред които мускулна слабост, проблеми с функцията на щитовидната жлеза, повишен холестерол...
18 Юни
Грис халваМазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.
В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина...
24 Февр.
8
Грис фламериНарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.
Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато...
31 Март
Грис ТопчетаИзброените продукти се разбъркват добре, до получаване на меко тесто.
След това се оформят топчета, колкото лешник и се овалват в грис. Нареждат се в предварително намазнени тави /2 тави/ и се пекат в умерена фурна....
25 Януари
Грис хайверСваряваме гриса и разтопяваме маслото.
Нарязваме лука на ситно. Прибавяме разтопеното масло и нарязания лук към вече сварения грис и подправяме на вкус.
Може да го използвате за гарнитура към леки ястия или за сандвичи...
13 Март
1
Плодов грисКомпотът се слага да заври и след това се прибавя грисът.
Бърка се бързо до сгъстяване. В купичка се слага бисквитка и отгоре се залива с гриса.
Декорира се с плодчета от компота.
Може да се приготвя и с друг вид...
12 Юли
Грис - халваВодата, захарта и ванилията разбърквам до получаването на студен, захарен сироп.
Слагам тиган с незалепващо покритие на котлона, добавям маслото. Като се разтопи, добавям гриса и бъркам, докато добие цвят на светъл пясък...
13 Март
6
Грис палачинкиРазбийте яйцата със солта и захарта.
Постепенно прибавете всички останали продукти, без кокосовото масло, и разбъркайте.
Оставете сместа да престои 20 минути.
След това загрейте тиган с незалепващо покритие и го...
09 Март
Грис фламериНарежете плодовете и ги залейте с рома. Ако използвате компот, отцедете плодовете добре.
Карамелизирайте захарта и излейте топлото мляко. Бъркайте, докато захарта се разтвори и прибавете гриса, отново при непрекъснато...
31 Март
Грис хайверРазмийте доматеното пюре в 3 ч.ч. студена вода. Добавете сол на вкус, изсипете гриса и сварете до готовност.
Разбъркайте майонезата с 1-2 с.л лимонов сок и горчицата. Добавете сол и черен пипер и добавете лъжичка по лъжичка...
27 Септ.
Грис халваМазнината се кипва и в нея се слагат грисът и обелените бадеми. Пържи се, докато бадемите станат златисти и грисът се зачерви.
В отделен съд се кипва водата със захарта. Добавят се пръчката канела и лимонената киселина...
24 Февр.
8
Грис кексчетаСмесваме царевичния грис и кафявата захар и ги накисваме с топла вода, която предварително сме разбъркали с прясно изцеден лимонов сок.
Ароматизираме сместа за нашите мъфини с ванилия. Оставяме гриса да набъбва за около...
18 Април
Как да използваме пшеничен грис в основните ястияПознати ли са ви кулинарни рецепти, в които е включен грис? Навярно подминавате този интересен продукт, защото не сте сигурни как точно да го вложите в своите творения в кухнята.
Грисът е груба пшенична смес, получена...
16 Дек.
Палачинки с грисСипете пшеничения грис при млякото (студено или на стайна температура). Добавете солта и захарта и сложете на котлона, като разбивате постоянно с телена бъркалка, докато сместа хубаво се сгъсти и стане на каша.
Ако грисът...
06 Дек.
Десерт с грисСмесват се водата с захарта. Вари се докато се получи сладък сироп.
В подходящо тиганче си слагаме маслото и го размекваме на котлона.
Грисът се запържва с маслото, докато придобие златист цвят.
Разбъркваме с дървена...
20 Януари
1
Сладки с грисВ касерола сложете водата и захарта на котлона. Изчакайте да заври и варете 10 минути. Махнете от котлона и добавете резен лимон и изстискайте сока от половината плод. Оставете да се охлади напълно.
В купа нарежете маслото...
11 Септ.
1