Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаМиникозуначета за Великден в хлебопекарна
07 Април
Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им. Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото. Сместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната. Прибавят се и останалите...
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър
06 Април
Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
Сладкиш за Великден с орехи и мармаладСладкиш за Великден с орехи и мармалад
13 Април
Сладкишът за Великден с орехи и мармалад е готов....
Сладък ванилов сос за десертиСладък ванилов сос за десерти
24 Юли
1
Жълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното. Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква. Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато. Когато сосът...
Малинов топинг за вкусни десертиМалинов топинг за вкусни десерти
20 Март
Този вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
Лесен чийзкрем за торти и десертиЛесен чийзкрем за торти и десерти
14 Април
1
Може да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
Малинов топинг за сладкиши и десертиМалинов топинг за сладкиши и десерти
27 Април
Добавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти. Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг....
Топинг от вишни за сладкиши и десертиТопинг от вишни за сладкиши и десерти
01 Февр.
Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
Сироп от кафява захар за сладкиши и десертиСироп от кафява захар за сладкиши и десерти
29 Януари
Този сироп от кафява захар за сладкиши и десерти е идеален е за сиропиране на блатове за торти. Може да добавите малко коняк или ром, за да подсилите аромата....
Празнична питка ВеликденПразнична питка Великден
18 Април
От продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден
14 Април
Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая; Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
Меденки за ВеликденМеденки за Великден
19 Април
Готовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Козунак за ВеликденКозунак за Великден
16 Април
2
Тестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...
Курабии Весел ВеликденКурабии Весел Великден
12 Ноем.
Курабиите Весел Великден са готови....
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното. Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта. Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
14 Април
1
Сварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда. Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
Курабийки за ВеликденКурабийки за Великден
06 Април
4
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода. Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
Сладки за ВеликденСладки за Великден
06 Април
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за ВеликденКекс за Великден
05 Април
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
Погача за ВеликденПогача за Великден
06 Май
Поднасяме погачата за Великден, докато е още топла....
Кравайчета за ВеликденКравайчета за Великден
24 Януари
Сложете купа с вода във фурната на 170 градуса и печете кравайчетата за Великден до готовност....
Най-вкусният и лек десерт за Великден е ПасхаНай-вкусният и лек десерт за Великден е Пасха
11 Април
Най-популярният великденски десерт в Русия е така наречената пасха /от руската дума, която означава „Великден”/. Той се приготвя от стотици години, като основна съставка в него е изварата....
Лимонови курабийки за ВеликденЛимонови курабийки за Великден
29 Февр.
Яйцата се разбиват заедно със захарта, киселото мляко, маста. Добавя се ванилията, амонячната сода, кората от лимон и сока от 1/2 част от него. Брашното се пресява и в него се прави кладенче, в което се изсипва приготвената...
Козуначена диня за ВеликденКозуначена диня за Великден
12 Април
3
В купа слагаме маята с 2 с.л захар и солта. Добавяме водата, разбъркваме и оставяме да шупне. Пресяваме брашното. В сместа с маята прибавяме яйцата, захарта, (топлото) прясното мляко, разтопеното масло, ванилията и кората...