Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гомашио - същност и кулинарна употребаСолта е една от най-интересните и полезни подправки. Не съществува физиологична функция в живия организъм, която да не зависи от естествената сол в природата.
Въпреки това има огромна разлика между естествените...
12 Март
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНаименованието на окрошка идва от руски. Тя представлява традиционна руска студена супа или салата, която наподобява нашенския таратор.
Името ѝ произлиза от „крошить”, в буквален превод - натрошаване на малки парчета...
23 Април
Кулинарни тънкости при готвенето с кресонКресонът е съчетал в себе си зеленчук и билка. В кулинарията се използва култивираното растение. Тъй като предпочита водата и вирее край нея, се нарича още е воден крес или мокреш, дори поточарка.
В далечното минало бил...
17 Ноем.
Кулинарни тънкости при правенето на скараПродуктите приготвени на скара винаги стават по-вкусни от пържените и от печените. Но за да станат с перфектен вкус, има няколко малки хитрини, които повечето домакини знаят и които ще направят зеленчуците и месото на скара...
12 Август
7
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тънкости при правенето на питкаНезависимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости, които може да спазите и благодарение на които питката ви ще стане вкусна....
11 Окт.
4
Кулинарни тънкости при правенето на сушиНо трябва да сте наясно и с някои тънкости в приготвянето на този японски специалитет.
Оризът за суши трябва да е приготвен по специална технология, за да получите лепкава маса с лек аромат на оцет....
09 Юни
Кулинарни тънкости при готвенето на оризПо този начин оризът се размеква, в следствие на което по-бързо достига кулинарна готовност и се запазват много повече ценните му вещества....
26 Окт.
13
Кулинарни тънкости при обработка на кестениПоявяват се кулинарни тънкости при приготвянето на рецепти с кестен, като най-известната от тях е захаросаният кестен, донесъл слава на малкото френско градче Прива....
19 Окт.
Кулинарни тънкости при готвенето с дафинов листДафиновите дръвчета са ценени още от древността. Листата им са използвани за лечение на редица заболявания още преди хиляди години. А влагането им в кулинарията е най-лесният начин да се сдобием с ползите от тях.
Добавяйки...
09 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
27 Януари
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линМакар своята капризна същност по отношение на готвенето, рибата лин заема централна роля в едни от най-вкусните рибни ястия....
17 Юли
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАзиатската кухня използва голямо разнообразие от храни (месо, гъби, зеленчуци, яйца, ядки, плодове, риба и др.), като същевременно изключва продукти със съдържание на холестерол, с изключение на яйцата. Приготвят се...
30 Януари
Непознатата риба Морски език: Кулинарни тънкости и рецептиМорският език Sole е вид, който принадлежи към няколко семейства. Като цяло те всички са членовe на SOLEIDAE, но извън Европа с името Sole се наричат много други подобни плоски риби.
В Европейската гастрономия редица...
22 Април
1
Кулинарни съвети за тънкостите в кухнятаДнес ви предлагаме кулинарни съвети, някои от които може и да сте изпуснали в овладяването на тънкостите в кухнята....
29 Май
1
Съветите на баба: Кулинарни хитринки и тънкости при готвенето на супиМного от тънкостите в готвенето можем да научим именно от нашите баби.
Когато приготвяме супи и искаме да осигурим добри вкусови качества, първоначално те трябва да заврат бързо на силен огън....
24 Юли
Същност на иридологиятаИридологията е наука, която изучава връзката между патологичните промени в организма и промяната в ириса на окото.
Иридологията е не само наука, но и изкуство. Необходима е солидна подготовка и познания, за да може да...
09 Август
Същност на психокинезатаСъщност на психокинезата
Въздействието върху неживата материя посредством мислите, тоест с тяхната енергия, е фантастична идея, но това е едно от проявленията на психокинезата....
29 Януари
Биофлавоноиди - същност и ползиБиофлавоноидите представляват химични съединения с уникална биологична активност и действие. Те са част от големия род на антиоксидантите. Биофлавоноидите са тези, които придават характерния цвят на плодовете и зеленчуците...
21 Дек.
Шугаринг - същност и предимстваШугаринг (техника със захарна паста, подобна на кола маската) е много древна техника за обезкосмяване предавана от векове, още от старите цивилизации на Месопотамия, Египет и Гърция.
С годините използването на тази...
19 Ноем.
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
28 Август
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид, или по-просто казано спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Има способността да образува високовискозни разтвори и свързва жлъчните киселини в червата. Използван е най-често...
08 Януари
Проантоцианидин - същност и ползиИсторията на проантоцианидина започва още през далечната 1531 година, когато група френски моряци корабокруширали на неизвестен остров и тамошното население ги спасило от сигурна смърт със специална отвара, приготвена от...
20 Март
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
03 Ноем.