Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъши дробДробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби.
Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира...
23 Ноем.
Гъши Дроб на ТиганГъшият дроб е деликатес, невероятно лесен и бърз за приготвяне.
Най-важното е да се сдобиете с качествен продукт. Когато го избирате обърнете внимание първо на цвета- той трябва да е бежово-кафеникав или по-точно бежово...
07 Май
Гъши дроб на скараПарченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
28 Април
Разядка с гъши дробРазядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости!
Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
17 Май
Пастет от гъши дробГъшият дроб се измива обилно със студена вода.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука.
Разбърква се, прибавят се дробчетата...
19 Януари
Шишчета от гъши дробИзмитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца.
На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина. Пекат се на скара, като...
24 Юни
1
Телешки медальон с гъши дробНаправете канапе от панираните в яйцето и останалото олио филии хляб, върху него наредете телешките и гъши медальони, залейте ги със соса, настържете отгоре пармезана и ги запечете....
30 Май
Филе Миньон с гъши дробПочистете аспержите и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Тиквичката нарежете на кръгчета.
Запечете двата зеленчука в нагорещен тиган с една лъжица от зехтина. Щом получат приятен загар, отстранете и завийте с фолио...
04 Окт.
6
Домашен пастет от гъши дробПрехвърляме домашния пастет от гъши дроб в съд и оставяме в хладилника да се охлади за 2-3 часа....
23 Януари
Гъши дроб с карамелизирани плодовеПоднесете парче гъши дроб върху канапе от карамелизираните плодове. По желание може да добавите листа рукола и малко сладко от боровинки например....
08 Май
2
Гъши дроб с боровинков сосВ подходящи чинии направете канапе от пюрето от пащърнак, отгоре разположете по парче гъши дроб и полейте около него с боровинковия сос....
01 Февр.
1
Класически пастет от гъши дробОвкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
16 Дек.
2
Гъши дроб с препечени филииПарчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
19 Дек.
Панакота от гъши дроб с ябълкиПоднесете тази невероятна Панакота от гъши дроб с ябълки.
Добър апетит!...
23 Септ.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Гъши дроб с ябълки и медИзмиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички.
Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло. В останалата мазнина задушаваме лука за...
20 Юли
Лазаня с праз и гъши дробЛазанята се пуска в 3 литра вряща солена вода и се вари до омекване. Отцежда се, измива се със студена вода и се оставя настрана. Бялата част на стръковете праз се сварява за 15 минути в бульона, отцежда се и се оставя върху...
16 Септ.
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивкаБонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови....
09 Май
2
Гъши дроб с мед и пресен лук* Детайли от плънката ми са вдъхновени от рецепта за гъши дроб на Иван Манчев, за което благодаря!...
19 Септ.
Хапки с гъши дроб и карамелизирани ябълкиВърху нея положете парче гъши дроб и полейте със мъничко от мазнинката, която е отделил при печенето, стига да не е загоряла....
22 Август
Желиран гъши дроб с ябълки и лукНарязаният на парчета гьши дроб и настърганите лук, ябълки и целина се задушават в маслото. Подправят се със солта и сока от лимоните.
След като изстине сместа се смила 2-3 пъти, така че да се получи пастет, и се размесва...
06 Ноем.