Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гъши дробГъши дроб
23 Ноем.
Дробът и зеленчуците се нарязват на филии, ябълката – на шайби. Дробът и ябълката се запичат заедно на сух тиган, зеленчуците се запичат на скара. Сосът се приготвя, като виното се загрява в тенджера. Когато се редуцира...
Пържен Гъши ДробПържен Гъши Дроб
18 Март
Идеалният гъши дроб е добре запечатан отвън и нежен и крехък отвътре....
Гъши Дроб на ТиганГъши Дроб на Тиган
07 Май
Гъшият дроб е деликатес, невероятно лесен и бърз за приготвяне. Най-важното е да се сдобиете с качествен продукт. Когато го избирате обърнете внимание първо на цвета- той трябва да е бежово-кафеникав или по-точно бежово...
Гъши дроб на скараГъши дроб на скара
28 Април
Парченцата гъши дроб се натъркват със малко сол, захарта и черния пипер и се пекат за кратко от всяка страна до желан от вас загар....
Разядка с гъши дробРазядка с гъши дроб
17 Май
Разядката с гъши дроб е готова да впечатли небцето на вашите гости! Източник: Виолина Минкова - Кулинарна Мрежа...
Пастет от гъши дробПастет от гъши дроб
19 Януари
Гъшият дроб се измива обилно със студена вода. Лукът се нарязва на ситно и се запържва с малко олио до златисто кафяво. Морковите се настъргват на ренде и след това се добавят към лука. Разбърква се, прибавят се дробчетата...
Шишчета от гъши дробШишчета от гъши дроб
24 Юни
1
Измитият и почистен дроб се нарязва на парчета. Сланината се нарязва на тънки, почти прозрачни резени. Лукът се нарязва на колелца. На шишчетата се нанизват, като се редуват, дроб, лук, сланина. Пекат се на скара, като...
Телешки медальон с гъши дробТелешки медальон с гъши дроб
30 Май
Направете канапе от панираните в яйцето и останалото олио филии хляб, върху него наредете телешките и гъши медальони, залейте ги със соса, настържете отгоре пармезана и ги запечете....
Празнични хапки с гъши дробПразнични хапки с гъши дроб
17 Дек.
Празничните хапки с гъши дроб са чудни....
Филе Миньон с гъши дробФиле Миньон с гъши дроб
04 Окт.
6
Почистете аспержите и ги бланширайте за кратко във вряща вода. Тиквичката нарежете на кръгчета. Запечете двата зеленчука в нагорещен тиган с една лъжица от зехтина. Щом получат приятен загар, отстранете и завийте с фолио...
Домашен пастет от гъши дробДомашен пастет от гъши дроб
23 Януари
Прехвърляме домашния пастет от гъши дроб в съд и оставяме в хладилника да се охлади за 2-3 часа....
Фин крем от гъши дробФин крем от гъши дроб
05 Януари
Истинска наслада за сетивата е този фин крем от гъши дроб!...
Гъши дроб с карамелизирани плодовеГъши дроб с карамелизирани плодове
08 Май
2
Поднесете парче гъши дроб върху канапе от карамелизираните плодове. По желание може да добавите листа рукола и малко сладко от боровинки например....
Гъши дроб с боровинков сосГъши дроб с боровинков сос
01 Февр.
1
В подходящи чинии направете канапе от пюрето от пащърнак, отгоре разположете по парче гъши дроб и полейте около него с боровинковия сос....
Класически пастет от гъши дробКласически пастет от гъши дроб
16 Дек.
2
Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер....
Гъши дроб с препечени филииГъши дроб с препечени филии
19 Дек.
Парчетата гъши дроб се запържват по 1 минута от всяка страна и се отцеждат върху кухненска ролка....
Панакота от гъши дроб с ябълкиПанакота от гъши дроб с ябълки
23 Септ.
Поднесете тази невероятна Панакота от гъши дроб с ябълки. Добър апетит!...
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Гъши дроб с ябълки и медГъши дроб с ябълки и мед
20 Юли
Измиваме и нарязваме на големи парчета дроба. Нарязваме лука на кръгчета, ябълките на лентички. Изпържваме дроба за 3-4 минути в сгорещената мазнина, вадим и оставяме на топло. В останалата мазнина задушаваме лука за...
Лазаня с праз и гъши дробЛазаня с праз и гъши дроб
16 Септ.
Лазанята се пуска в 3 литра вряща солена вода и се вари до омекване. Отцежда се, измива се със студена вода и се оставя настрана. Бялата част на стръковете праз се сварява за 15 минути в бульона, отцежда се и се оставя върху...
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Бонбони от гъши дроб с шоколадова обвивкаБонбони от гъши дроб с шоколадова обвивка
09 Май
2
Бонбоните от гъши дроб с шоколадова обвивка са готови....
Гъши дроб с мед и пресен лукГъши дроб с мед и пресен лук
19 Септ.
* Детайли от плънката ми са вдъхновени от рецепта за гъши дроб на Иван Манчев, за което благодаря!...
Хапки с гъши дроб и карамелизирани ябълкиХапки с гъши дроб и карамелизирани ябълки
22 Август
Върху нея положете парче гъши дроб и полейте със мъничко от мазнинката, която е отделил при печенето, стига да не е загоряла....
Желиран гъши дроб с ябълки и лукЖелиран гъши дроб с ябълки и лук
06 Ноем.
Нарязаният на парчета гьши дроб и настърганите лук, ябълки и целина се задушават в маслото. Подправят се със солта и сока от лимоните. След като изстине сместа се смила 2-3 пъти, така че да се получи пастет, и се размесва...