Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Ще съсредоточим вниманието си именно върху последното, защото все пак има някои признаци, според които можете да разберете дали едно сирене е истинско....
26 Ноем.
Как да разпознаем истинските зеленчуциИстинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три определения са най-важни, при определяне дали продуктът е истински....
17 Юли
Как се разпознава истинското сирене?За разликата от истинското сирене, произведено от прясно мляко, фалшивото сирене с растителни мазнини има тебеширено бял цвят. То има доста по-рехава структура....
03 Дек.
Как да си направим домашно сиренеВържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето.
На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове:
1....
15 Ноем.
Проф. Донка Байкова: Хранете се ето така през есента!Донка Байкова.
Специалистът по хранене препоръчва през зимата да се наблегне на повече сезонни плодове, зеленчуци и билки....
23 Септ.
Очистителна каша на д-р ОзСухите сливи се заливат с гореща вода и оставяме да омекнат за 15-20 минути. Нарязват се на парченца, добавя се киселото мляко....
03 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Дали ще бъде шаран или друг вид риба, по-голямата част от българите ще спазят традицията и за Никулден ще приготвят рибно ястие. Именно около празника обаче се появяват много некоректни търговци, заради които трябва да...
06 Дек.
1
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря.
Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
16 Май
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеВиж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили.
page1. Безкомпромисност
Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
30 Април
Кантарът ви лъже! Ето как да измерите истинското си теглоИстинското състояние на тялото може да се определи от няколко показателя. Започнете с талията....
26 Юли
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Истинската любов не е перфектна. Не са перфектни и всички половинки. Именно в това се крие обичта – да приемате и себе си, и половинката си с недостатъците ѝ.
Той ви обвинява, когато се карате....
03 Януари
Гювеч Да си оближеш пръститеНа дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене....
16 Ноем.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да разпознаете хистоплазмозата?Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
09 Февр.
Как да разпознаете жълтеницата?Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин.
Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
01 Дек.
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Как да разпознаваме истинското маслоЗа съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....
26 Май
3