Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем истинското сирене на пазара?Как да разпознаем истинското сирене на пазара?
26 Ноем.
Ще съсредоточим вниманието си именно върху последното, защото все пак има някои признаци, според които можете да разберете дали едно сирене е истинско....
Как да разпознаем истинските зеленчуциКак да разпознаем истинските зеленчуци
17 Юли
Истинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три определения са най-важни, при определяне дали продуктът е истински....
Как се разпознава истинското сирене?Как се разпознава истинското сирене?
03 Дек.
За разликата от истинското сирене, произведено от прясно мляко, фалшивото сирене с растителни мазнини има тебеширено бял цвят. То има доста по-рехава структура....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Вържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето. На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
Ето как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове: 1....
Проф. Донка Байкова: Хранете се ето така през есента!Проф. Донка Байкова: Хранете се ето така през есента!
23 Септ.
Донка Байкова. Специалистът по хранене препоръчва през зимата да се наблегне на повече сезонни плодове, зеленчуци и билки....
Очистителна каша на д-р ОзОчистителна каша на д-р Оз
03 Юли
Сухите сливи се заливат с гореща вода и оставяме да омекнат за 15-20 минути. Нарязват се на парченца, добавя се киселото мляко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!
06 Дек.
1
Дали ще бъде шаран или друг вид риба, по-голямата част от българите ще спазят традицията и за Никулден ще приготвят рибно ястие. Именно около празника обаче се появяват много некоректни търговци, заради които трябва да...
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!
16 Май
Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря. Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеРептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаете
30 Април
Виж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили. page1. Безкомпромисност Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
Кантарът ви лъже! Ето как да измерите истинското си теглоКантарът ви лъже! Ето как да измерите истинското си тегло
26 Юли
Истинското състояние на тялото може да се определи от няколко показателя. Започнете с талията....
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!
03 Януари
Истинската любов не е перфектна. Не са перфектни и всички половинки. Именно в това се крие обичта – да приемате и себе си, и половинката си с недостатъците ѝ. Той ви обвинява, когато се карате....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
На дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да разпознаете хистоплазмозата?Как да разпознаете хистоплазмозата?
09 Февр.
Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
Как да разпознаете жълтеницата?Как да разпознаете жълтеницата?
01 Дек.
Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин. Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Как да разпознаваме истинското маслоКак да разпознаваме истинското масло
26 Май
3
За съжаление, едва след като сме купили и отворили пакетчето, можем да разберем дали продуктът е истинско масло или не....