Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да оправим пресолената манджаКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Ако трябва бързо да оправите пресолената супа, добавете във врящия бульон един белтък. Когато той се пресече, извадете парченцата с лъжица....
Как да оправим пресолената туршияКак да оправим пресолената туршия
10 Ноем.
Пресолената храна почти винаги може да се оправи, а е повече от желателно да не я консумирате в солен вид....
Как да оправим лютото яденеКак да оправим лютото ядене
28 Март
Ако едва тогава откриете, че сте сложили прекалено много лют пипер или люти чушки в ястието, можете да оправите ситуацията с малко кисело мляко. То е в състояние да омекоти последиците от паренето....
Как да оправим пресечената майонеза?Как да оправим пресечената майонеза?
14 Април
3
За да се увеличи количеството на майонезата, прибавя се малко студена вода и кисело мляко, предварително разбито добре....
Как да оправим много солено кисело зелеКак да оправим много солено кисело зеле
03 Дек.
За да оправите пресолено кисело зеле, са ви нужни около 1.5-2 кг от морковите и зелените домати. Надупчваме ги с вилица или шиш и ги сипваме при зелето. Така те поемат от солта....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как се оправя неферментирало вино?Как се оправя неферментирало вино?
08 Януари
У нас традиционно много семейства произвеждат всяка година вино и ракия за лични нужди. Майсторите винари ще ни кажат, че направата на вино е цяло изкуство, което се овладява с цената на много проби, грешки, но най-вече...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да оправим загорялото сладко?Как да оправим загорялото сладко?
06 Март
Загорялото ядене е един основните врагове на всяка домакиня в кухнята. Най-често срещаната причина за загоряло ястие е прекомерното стоене на котлона или недостатъчното разбъркване. Най-неприятният момент обаче е когато...
Как да оправим късо перде?Как да оправим късо перде?
31 Май
И тогава се изправяме пред въпроса как да оправим късо перде....
Как да дегустираме виноКак да дегустираме вино
13 Окт.
Има няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино. 1. Помиришете виното. Поемете дълбоко въздух с носа, приближен максимално до чашата. Опитайте се да откриете следи от плодове, билки...
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....