Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеАко имате възможност, използвайте нова тенджера или такава, която се използва само за направата на млечни изделия, защото ако се използва и за друго, може да придаде остатъчен мирис и да развали продукта....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Какво месо трябва да се яде при висок холестерол?Ако имате висок холестерол и се чудите какво месо трябва и не трябва да консумирате, в този съвет ще разберете....
27 Август
Кои са добри и лоши храни – да разсеем митовете!Напълно премахване на сиренето
Знаем е, че сиренето е източник на холестерол. И все пак не трябва да забравяме, че също е отличен източник на калций, който е от съществено значение за нашите кости....
30 Септ.
Тънкостите на стария боб и защо трябва да се ядеВсеки знае, че старият боб е тежка храна и за това се хапва един път седмично. Хората поради здравословни причини го избягват - при колит, гастрит и т.н., но той е много полезен.
Според различни източници българският...
02 Март
2
Защо е нужно да се яде елда?За да може диетата да е с по-голям ефект и тялото да получи всички полезни свойства на елдата, не трябва да се добавят подправки, сосове, масла, сол и други....
24 Януари
Желанието да се яде солено - защо се случва?Всеки човек трябва да е наясно, че за неговото здраве е особено важен деликатният баланс между натрия и калия, който се нарушава при завишен прием на сол....
02 Ноем.
Какво не трябва да се яде след тренировкаСпециалистите предлагат списък с храните, които не трябва да се консумират след тренировка.
1....
17 Окт.
Защо не трябва да се самосъжаляватеСамосъжалението е често разпространено явление. Хората се самосъжаляват по най-различни причини: обиди от любим човек, проблеми в работата, липса на пари и на усещане за щастие.
Това не е проблем, докато самосъжалението...
28 Февр.
Защо трябва да спортуваме?Спортът е неизменна част от човешкия живот още от Древността, когато се зараждат различни физически активности, състезания и известните до днес Олимпийски игри.
Спортуването е форма на всякаква физическа активност, която...
11 Септ.