Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Пържени шпроти с брашноВсичките шпроти овалваме хубаво в брашното и пържим в загрято олио до златиста коричка.
Сервираме пържените шпроти с брашно с лимони и студена бира или бяло вино....
03 Ноем.
Шпроти на фурнаОсолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат....
09 Март
1
Шпроти с лук и лаймТази маринована рибка се приготвя много лесно и е страхотно мезе :)
Нарежете лука на ситно, използвайте червен по възможност, сложете го в чиния за салата, добавете шпротите, по големите разделете на две....
21 Февр.
1
Салата с шпроти и червен лукМалко преди да сервирате, прибавете отцедените и нарязани на ситно рибки, маслините, нарязаното на малки кубчета сирене и черния пипер....
04 Юни
1
Печени шпротиШпротите се размразяват, изчистват се за да не горчат.
След това се измиват, отцеждат се в гевгир и там се посоляват, слага се черен пипер на вкус, чесън на прах и се разбъркват леко с ръце....
04 Април
1
Пържени шпротиСмесете достатъчно за овалването на шпротите брашно с малко сол, чесън на прах, сушения магданоз и лимонова кора.
Овалвайте в брашното 1/3 от шпротите и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина....
20 Март
Мариновани шпротиСлед това маринованите шпроти могат да се консумират. Отлично мезе са за водка или ракия....
20 Юни
Салата от пушени шпротиИзмиваме добре лимона и го нарязваме заедно с кората на тънки филийки, които подреждаме на дъното на плоска чиния.
Върху тях разпределяме рибките от консервата и ги покриваме с твърдо сварени яйца - нарязани или настъргани...
28 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Как да мариноваме морковиМорковите са сред най-полезните зеленчуци и надали има супа или яхния, която да бъде приготвена без тяхното присъствие. Познати са на човечеството още около 2000 г. пр. н. е. и се счита, че произхождат от Средиземноморието...
20 Юли