Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Пържени шпроти с брашноПържени шпроти с брашно
03 Ноем.
Всичките шпроти овалваме хубаво в брашното и пържим в загрято олио до златиста коричка. Сервираме пържените шпроти с брашно с лимони и студена бира или бяло вино....
Шпроти на фурнаШпроти на фурна
09 Март
1
Осолете предварително почистените и добре измити шпроти обилно със сол и оставете така за 1 час. След това ги изплакнете и ги нанижете на шишчета - по колкото се съберат....
Шпроти с лук и лаймШпроти с лук и лайм
21 Февр.
1
Тази маринована рибка се приготвя много лесно и е страхотно мезе :) Нарежете лука на ситно, използвайте червен по възможност, сложете го в чиния за салата, добавете шпротите, по големите разделете на две....
Пържени шпроти с лимонов сокПържени шпроти с лимонов сок
18 Юни
Лесни и вкусни пържени шпроти!...
Салата с шпроти и червен лукСалата с шпроти и червен лук
04 Юни
1
Малко преди да сервирате, прибавете отцедените и нарязани на ситно рибки, маслините, нарязаното на малки кубчета сирене и черния пипер....
Печени шпротиПечени шпроти
04 Април
1
Шпротите се размразяват, изчистват се за да не горчат. След това се измиват, отцеждат се в гевгир и там се посоляват, слага се черен пипер на вкус, чесън на прах и се разбъркват леко с ръце....
Пържени шпротиПържени шпроти
20 Март
Смесете достатъчно за овалването на шпротите брашно с малко сол, чесън на прах, сушения магданоз и лимонова кора. Овалвайте в брашното 1/3 от шпротите и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина....
Мариновани шпротиМариновани шпроти
20 Юни
След това маринованите шпроти могат да се консумират. Отлично мезе са за водка или ракия....
Фаршировани яйца с шпротиФаршировани яйца с шпроти
07 Юни
1
Фаршированите яйца с шпроти са много вкусни!...
Салата от пушени шпротиСалата от пушени шпроти
28 Юни
Измиваме добре лимона и го нарязваме заедно с кората на тънки филийки, които подреждаме на дъното на плоска чиния. Върху тях разпределяме рибките от консервата и ги покриваме с твърдо сварени яйца - нарязани или настъргани...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как да мариноваме морковиКак да мариноваме моркови
20 Юли
Морковите са сред най-полезните зеленчуци и надали има супа или яхния, която да бъде приготвена без тяхното присъствие. Познати са на човечеството още около 2000 г. пр. н. е. и се счита, че произхождат от Средиземноморието...