Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Да си направим домашен зехтинДа си направим домашен зехтин
01 Август
С останалите се прави зехтин. Ако сте решили да приготвяте зехтин екстра върджин, то маслините трябва да са набрани в същия или предния ден....
Домашни франзели с ароматен зехтинДомашни франзели с ароматен зехтин
05 Дек.
1
За да си направите този ароматен зехтин, първо, трябва да затоплите леко зехтина (до 40-50 градуса). След това добавете ароматни подправки и оставете за няколко часа да отпуснат ароматите си....
Пълнозърнеста фокача с ароматен зехтинПълнозърнеста фокача с ароматен зехтин
04 Юли
Но остатъка от зехтина може да си запазите и използвате за други цели. Без да позволявате да завира, дръжте на огъня 15 минути, после оставете да изстине, но не напълно, и махнете стръкчетата босилек....
Ароматен билков зехтинАроматен билков зехтин
27 Юни
Насипваме зехтина в шишенцата /ако не разполагате с такива от зехтин, намерете подходящи, но с тъмно стъкло/. Добавяме по 2 скилидки чесън, като ги срязваме на кръст от едната страна....
Зехтин с трюфелЗехтин с трюфел
05 Юли
Когато зехтинът в бутилката свърши, може да се долее пресен зехтин върху трюфела....
Как да си направим чеснов зехтин?Как да си направим чеснов зехтин?
08 Май
Отливате малко от него, за да направите място за 10-12 скилидки чесън, които по желание може да срежете на две. Оставете зехтина на тъмно за десетина дни, за да поеме от аромата на чесъна....
Как да си направим лют зехтин?Как да си направим лют зехтин?
07 Окт.
Налейте зехтина в шишето, добавете чушките, нарязани на едри парчета, пресования зехтин и черния пипер. След което приберете зехтина на тъмно и забравете за него за 10 дни. След това е добре да го прецедите....
Как да си направим сушени домати в зехтинКак да си направим сушени домати в зехтин
19 Май
В бурканчетата долейте догоре горещ зехтин и затворете добре с капачка. Сушените домати се съхраняват на тъмно и хладно място....
Палачинки със зехтин и бираПалачинки със зехтин и бира
20 Април
Изпечете палачинките в леко намазнен със зехтин тиган с незалепващо дъно. Щом извадите всяка готова, намазвайте я обилно със зехтин, за да омеква добре и стане още по-ароматна....
Лаваш със зехтин и семенаЛаваш със зехтин и семена
30 Януари
Добавя се топло прясно мляко, активираната мая, сол и се замесва меко тесто, да не лепне. Оставя се да втаса на топло, докато удвои обема си....
Кексчета със зехтин и сиренеКексчета със зехтин и сирене
27 Март
Кексчетата със зехтин и сирене се пекат на 180 градуса за около 30 минути....
Зехтин с подправки и чесънЗехтин с подправки и чесън
05 Юли
Затворете добре бутилката и оставете да престои поне 1 седмица на прохладно и тъмно място. Ако зехтинът е с твърде силен вкус, може да извадите чесъна....
Хляб със зехтин и содаХляб със зехтин и сода
01 Дек.
1
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното в купа. Правим си кладенче и чукваме вътре и едно яйце. Добавяме шупналото кисело мляко, солта и 2 с.л зехтин....
Домати със зехтин и розмаринДомати със зехтин и розмарин
04 Юни
2
Доматите със зехтин и розмарин са страхотни....
Зехтин с розмарин и чесънЗехтин с розмарин и чесън
27 Август
Съхранявайте зехтина с розмарин и чесън в хладилник най-много до 2-3 седмици. Този ароматен зехтин е идеален за овкусяване на салати, меса, използва се за маринати, топинги, дресинги и т.н....
Ряпа със зехтин и оцетРяпа със зехтин и оцет
22 Дек.
2
Подправяме със зехтин и оцет. Посоляваме и поръсваме с черен пипер....