Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашен козунак с ракияДомашен козунак с ракия
09 Ноем.
32
Оставяте да втаса отново, докато утрои обема си и печете козунака на слаба фурна (140 градуса) около 20 мин. Домашният козунак с ракия е готов....
Домашен козунак с джинджифилДомашен козунак с джинджифил
20 Април
Домашният козунак с джинджифил е готов....
Домашен козунак с шоколадДомашен козунак с шоколад
30 Април
След като е изпечен козунакът, си правим сироп от вода и захар 1:1 с четка намазваме и поръсваме със захар....
Домашен козунак с локумДомашен козунак с локум
29 Април
4
Оставете готовите козунаци да втасат повторно, когато видимо увеличат обема си, намажете с разбит белтък и поръсете със захар. Сложете на 160 градуса във фурна за 40 минути до готовност според фурната....
Домашен козунак на конциДомашен козунак на конци
13 Дек.
Оставете да втаса и разделете на 2 топки. Направете фитили, сплетете и завийте на охлюв козунака на конци. Сложете готовите козунаци в намазнени тави....
Домашен козунак с портокалов ароматДомашен козунак с портокалов аромат
01 Май
Оставете така приготвените козунаци да втасат отново. Намажете с белтък и поръсете със захар. Сложете във фурна и печете на 160-170 градуса за около 40 мин....
Вкусен домашен козунак с лимонова кораВкусен домашен козунак с лимонова кора
17 Януари
3
Омесва се тестото, трябва да се меси много, оставя се да втаса поне час - час и половина. Правят се фитили и се оплитат на плитки, като се оформят 4 козунака....
Домашен козунак с пълнеж от шоколад и бадемиДомашен козунак с пълнеж от шоколад и бадеми
22 Април
Замесваме тесто, като натискаме с дланите си към плота, за да активираме добре глутена. Това спомага за образуването на конците в козунака....
Домашен козунакДомашен козунак
05 Април
4
Сложете домашния козунак да се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Разкошна торта с козунак и домашен кремРазкошна торта с козунак и домашен крем
15 Май
Козунака го режа на филии и поливам с крема от прясно мляко. Оставям го в хладилника за няколко часа. Преди поднасяне поръсвате козуначената торта с натрошени целувки. Източник: Nina Ilieva от Кулинарна мрежа...
Да си направим домашен пилингДа си направим домашен пилинг
18 Юни
1
Домашно приготвените маски за лице са алтернативен метод за намаляване на разходите за скъпа козметика и прекрасен начин да използваме продукти, които се състоят изцяло от естествени съставки....
Да си направим домашен корнфлейксДа си направим домашен корнфлейкс
17 Ноем.
Изсипва се в подходящ съд, който може да се затваря херметически, запазвайки невероятният вкус на нашата домашно приготвена зърнена закуска....
Да си направим домашен кетчупДа си направим домашен кетчуп
10 Септ.
За да получите вкусен домашен кетчуп по класическа рецепта, са необходими 1 глава червен лук, 1 стъбло целина, 2 скилидки чесън, половин люта чушка, 1 връзка босилек, 1 супена лъжица семена от кориандър, 1 чаена...
Да си направим домашен зехтинДа си направим домашен зехтин
01 Август
В домашни условия това може да се постигне с мелачката за боклук от кухненските мивки. Крайният резултат трябва да е паста от натрошени костилки и месо на маслините....
Да си направим домашен чийзкейкДа си направим домашен чийзкейк
19 Юни
1
Един от най-вкусните и нежни десерти е чийзкейкът. Прародителят на чийзкейка е бил приготвян често в древна Гърция. С този десерт се гощавали гостите на сватби или атлетите след победа. Този десерт бил популярен и...
Да си направим домашен локумДа си направим домашен локум
12 Юни
3
Лесно можете да си направите сами локум и да поглезите гостите си с този вкусен десерт. Можете да направите локуми с различни аромати и вкусове....