Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Класически домашен суджук с кимионОставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат.
През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски.
Класическият домашен суджук с кимион е готов....
28 Дек.
1
Домашен суджук с пушен пиперТази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
03 Февр.
Домашен суджук с овче месоЗавързваме червото в края и започваме да пълним червото до момента, в който решим колко да е дълго парчето.
Така си пълним и останалите парчета домашен суджук....
24 Дек.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Домашен суджук с 2 вида месоМоже да свиете суджука на подкова или да го направите като обикновена наденица.
Ако е като подкова, се мачка всеки ден, слага се да съхне на проветриво място за 2-3 седмици, след това е готово за ядене....
10 Март
Гювечета с домашен суджук и зеленчуциЧушките, гъбите, суджукът и киселите краставички са на колелца.
Най-отдолу нареждаме по 4-5 парчета от суджука във всяко едно от гювечетата....
17 Февр.
Домашен суджук с телешко и свинскоСлед това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино....
21 Януари
Домашен суджук от свинска плешкаГотовите суджуци нареждаме на прът.
Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място домашен суджук от свинска плешка....
16 Дек.
8
Печен домашен суджук на грилНаправете хоризонтални разрези на суджука, без да стигате до края.
Изпечете го за кратко на грила от двете страни.
Поднесете с подходяща гарнитура и чаша червено вино.
Печеният домашен суджук на грил е готов....
01 Ноем.
2
Домашен суджук с ориз и месо на фурнаИнтересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото....
28 Януари
Бобена гозба с домашен суджук в глинен съдПрез това време в глинен съд с капак, който да може да влезе във фурна, слагам нарязани на кубчета кромид лук, моркови, прясна чушка, олио, домашен червен пипер, чубрица, джоджен....
28 Юли
Домашен суджук от конско и свинско месоОставете готовата кайма да престои 12 часа.
Нарежете на равни части червата и ги завръзвайте с коноп след напълването им.
Готовите суджуци наредете на дълъг прът до изсъхването им....
30 Дек.
Домашен суджук по рецепта на Бон АпетиВкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!...
23 Януари
Домашен суджукНа всеки 2 дни се разточват с точилка или бутилка, за да придобият сплескана форма. Все още неизсъхнали могат да се пекат на скара.
Домашният суджук е готов....
15 Ноем.
2
Свински домашен суджукПолучава се страхотен домашен суджук, който непременно трябва да опитате!...
28 Дек.
3
Пикантен домашен суджукСмесваме с всички подправки и разбъркваме хубаво, за да може подправките да се смесят хубаво с месото.
Поставяме в голям съд да престоят на хладно за около денонощие....
16 Януари
Мераклийски домашен суджукЗакачете получените суджуци на сухо, прохладно и достатъчно проветриво място.
На всеки два дни ги разточвайте с помощта на на бутилка или точилка.
Мераклийският домашен суджук е много вкусен....
18 Окт.