Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Класически домашен суджук с кимионКласически домашен суджук с кимион
28 Дек.
1
Оставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат. През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски. Класическият домашен суджук с кимион е готов....
Домашен суджук с пушен пиперДомашен суджук с пушен пипер
03 Февр.
Тази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
Домашен суджук с овче месоДомашен суджук с овче месо
24 Дек.
Завързваме червото в края и започваме да пълним червото до момента, в който решим колко да е дълго парчето. Така си пълним и останалите парчета домашен суджук....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашен суджук с 2 вида месоДомашен суджук с 2 вида месо
10 Март
Може да свиете суджука на подкова или да го направите като обикновена наденица. Ако е като подкова, се мачка всеки ден, слага се да съхне на проветриво място за 2-3 седмици, след това е готово за ядене....
Гювечета с домашен суджук и зеленчуциГювечета с домашен суджук и зеленчуци
17 Февр.
Чушките, гъбите, суджукът и киселите краставички са на колелца. Най-отдолу нареждаме по 4-5 парчета от суджука във всяко едно от гювечетата....
Домашен суджук с телешко и свинскоДомашен суджук с телешко и свинско
21 Януари
След това поднасяме готовия домашен суджук с телешко и свинско в компанията на червено вино....
Домашен суджук от свинска плешкаДомашен суджук от свинска плешка
16 Дек.
8
Готовите суджуци нареждаме на прът. Оставяме да се сушат на проветливо и защитено място домашен суджук от свинска плешка....
Печен домашен суджук на грилПечен домашен суджук на грил
01 Ноем.
2
Направете хоризонтални разрези на суджука, без да стигате до края. Изпечете го за кратко на грила от двете страни. Поднесете с подходяща гарнитура и чаша червено вино. Печеният домашен суджук на грил е готов....
Домашен суджук с ориз и месо на фурнаДомашен суджук с ориз и месо на фурна
28 Януари
Интересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото....
Бобена гозба с домашен суджук в глинен съдБобена гозба с домашен суджук в глинен съд
28 Юли
През това време в глинен съд с капак, който да може да влезе във фурна, слагам нарязани на кубчета кромид лук, моркови, прясна чушка, олио, домашен червен пипер, чубрица, джоджен....
Домашен суджук от конско и свинско месоДомашен суджук от конско и свинско месо
30 Дек.
Оставете готовата кайма да престои 12 часа. Нарежете на равни части червата и ги завръзвайте с коноп след напълването им. Готовите суджуци наредете на дълъг прът до изсъхването им....
Домашен суджук по рецепта на Бон АпетиДомашен суджук по рецепта на Бон Апети
23 Януари
Вкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!...
Домашен суджукДомашен суджук
15 Ноем.
2
На всеки 2 дни се разточват с точилка или бутилка, за да придобият сплескана форма. Все още неизсъхнали могат да се пекат на скара. Домашният суджук е готов....
Свински домашен суджукСвински домашен суджук
28 Дек.
3
Получава се страхотен домашен суджук, който непременно трябва да опитате!...
Пикантен домашен суджукПикантен домашен суджук
16 Януари
Смесваме с всички подправки и разбъркваме хубаво, за да може подправките да се смесят хубаво с месото. Поставяме в голям съд да престоят на хладно за около денонощие....
Мераклийски домашен суджукМераклийски домашен суджук
18 Окт.
Закачете получените суджуци на сухо, прохладно и достатъчно проветриво място. На всеки два дни ги разточвайте с помощта на на бутилка или точилка. Мераклийският домашен суджук е много вкусен....