Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Домашна луканка по селскиДомашна луканка по селски
28 Януари
Домашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...
Домашна луканка от свинскоДомашна луканка от свинско
24 Януари
Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре. Пълнят се в черва и се оставят да съхнат. След 1-2 дни се претриват с помощта на стъклена бутилка....
Домашна луканка на грилДомашна луканка на грил
03 Февр.
1
Месото и сланината се смилат на едра решетка. Каймата се обърква със всички подправки, покрива се плътно и се оставя на студено за няколко дни като всеки ден се обърква наново. С машинка за пълнене се пълнят червата...
Домашна луканка с телешко месоДомашна луканка с телешко месо
22 Февр.
След напълването на луканките се оставят за няколко дни на тъмно сухо и проветриво място да се сушат. На третия или четвъртия ден се притискат с подходящи материали (дъски и тежест) за 24 часа....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашна луканка по специална рецептаДомашна луканка по специална рецепта
13 Февр.
След това започвате да пълните червата с готовата смес и връзвате двата края. Луканката се поставя да виси на прохладно място и всеки ден се разточва с точилка. Според вкуса преценявате кога да консумирате....
Домашна луканка от свинско месоДомашна луканка от свинско месо
04 Февр.
Тъй като с времето луканките стават твърди, за да ги съхранявате по-дълго, препоръчваме да ги вакуумирате. Вакуумирани издържат до 9 месеца в хладилник....
Домашна кълцана луканка с празДомашна кълцана луканка с праз
11 Януари
1
Месото се накълцва. Омесва се с подправките. Празът се нарязва на ситно и се омесва добре с месото. Месото престоява 24 часа, като се разбърква 2-3 пъти. Пълни се в черва. Окачва се на проветриво място....
Домашна пица с моцарела, луканка и кашкавалДомашна пица с моцарела, луканка и кашкавал
28 Април
Отгоре се намазва с доматена паста, поръсваме с чубрица и босилек. Половината нареждам с луканката и моцарелата , а другата половина само с моцарела. Поръсваме с настърган кашкавал от двете страни....
Домашна бутер пица с луканка и кашкавалДомашна бутер пица с луканка и кашкавал
17 Януари
Подредете нарязаната на тънко луканка и сирене. Поръсете с настърган кашкавал и чубрица. Печете на 180 градуса до зачервяване краищата на тестото и запичане на кашкавала....
Домашна луканкаДомашна луканка
05 Дек.
8
Луканките се държат 3 дни на прохладно място и 5 дни подред се пресоват с точилка. 15 дни се оставят под тежест, след което се окачват да съхнат 30 дни на проветриво място. Домашната луканка е готова....
Домашна пица с гъбки, луканка и топено сиренеДомашна пица с гъбки, луканка и топено сирене
16 Януари
Замесва се тестото, което се дооформя върху набрашнена повърхност и се оставя да удвои обема си. После се дели на части според това колко голям и дебел желаете да е блатът за пицата....
Истинска домашна луканкаИстинска домашна луканка
16 Януари
1
Напълнената луканка се надупчва с игла на местата където е останал въздух. Луканката се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 5-6 дни леко се разточва с точилка.или овално шише....
Традиционна домашна луканкаТрадиционна домашна луканка
14 Януари
Напълнените парчета се връзват стегнато и се надупчват с игла, за да се отстрани въздухът, който е останал в обвивката. Накрая окачвате вече готовите луканки на проветриво място, за да изсъхнат....
Сушена домашна луканкаСушена домашна луканка
29 Окт.
1
Първите два дни се минават с точилка или шише, за да се сплескат. При благоприятни атмосферни условия до две седмици ще са готови за консумация....
Праз с домашна луканкаПраз с домашна луканка
02 Март
Оставете да къкри. Щом доматите поизврат, направете три гнезда и чукнете яйцата вътре. Похлупете отново на тих огън и изчакайте яйцата да се пошират в доматения сос. Празът с домашна луканка е готов за сервиране....
Пица с домашна луканкаПица с домашна луканка
24 Януари
Киселите краставички се нарязват на кубчета, луканката - на парченца, и се разпределят върху тестото. Отгоре се натрошава сиренето и настърган кашкавал. Поръсвам с риган....