Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Марокански хляб МсеменТрябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да се коригира с малко вода или малко брашно....
02 Юни
Мароканска харча - марокански хлябОбърнете само веднъж и проверявайте периодично мароканския хляб.
Мароканската харча - марокански хляб е готов....
20 Август
Как да си направим домашен хлябКакто виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
26 Април
6
Как да си направим пълнозърнест хлябПълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
30 Ноем.
Да си направим тесто за хлябАко обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите:
- плосък хляб;
- сладък хляб;
- или маймунски хляб;...
06 Май
6
Как да си направим квас за хлябЗа да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
22 Януари
13
Как да си направим бира от хлябЗа да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително накиснати за два дни зърна ръж, 200 грама попарен с вряла вода сух хмел,...
26 Септ.
2
Пухкав Мексикански ХлябОставя се да втаса за 15-30 мин. Закваската трябва да е шупнала много хубаво, да стане като желатинова смес.
В голяма купа се изсипва брашното, прави се кладенче и се изсипва шупналата мая....
02 Май
Пухкав портокалов хлябРазбира се, че е възможно при липса на робот да се смели портокала в блендер, да се изсипе в купа и да се добавят останалите продукти. Следва разбиването им с миксер до смесване на продуктите....
25 Април
Пухкав шоколадов хлябДобре е да се остави да изстине поне 5 - 10 минути преди разрязване.
Шоколадовият хляб е вкусен, както още топъл, така и когато изстине изцяло, а и на следващия ден също....
01 Юни
Пухкав Маймунски хлябИмате вкусен и много пухкав маймунски хляб!
Източник: Даниела Кънчева по рецепта на Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
23 Април
Пухкав бананов хлябРазбийте яйцата със захарта до пухкав крем, след което изсипете олиото и добавете щипка сол.
Намачкайте добре узрелите банани и ги добавете към сместа, продължавайте да разбивате....
01 Май
2
Пухкав грахам хлябВсичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То се оставя да втаса 40 минути. След това се омесва още веднъж....
25 Окт.
Пухкав селски хлябЗапочнете да месите, като постепенно прибавяте от останалата хладка вода. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути....
02 Април
6
Пухкав Френски хлябОставете на топло да втаса. Преди да го сложете във фурна, поръсете го леко с брашно.
Печене хляба в загрята на 180-200 градуса фурна до готовност.
Пухкавият Френски хляб е много вкусен....
27 Януари