Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Марокански хлябМарокански хляб
16 Август
Намалете фурната на 150 градуса и продължете да печете още 20-30 минути....
Марокански хляб МсеменМарокански хляб Мсемен
02 Юни
Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да се коригира с малко вода или малко брашно....
Мароканска харча - марокански хлябМароканска харча - марокански хляб
20 Август
Обърнете само веднъж и проверявайте периодично мароканския хляб. Мароканската харча - марокански хляб е готов....
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
Както виждате може да си направите хляб бързо и лесно, можете винаги когато пожелаете да си опечете хубав домашен хляб....
Как да си направим пълнозърнест хлябКак да си направим пълнозърнест хляб
30 Ноем.
Пълнозърнест хляб може да се направи и по по-труден начин, но ще е още по-вкусен и полезен....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
06 Май
6
Ако обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите: - плосък хляб; - сладък хляб; - или маймунски хляб;...
Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб
22 Януари
13
За да си направите квас за хляб, трябва да следвате няколко точно определени правила. На първо място обърнете внимание на съда, в който ще го „отглеждате”....
Как да си направим бира от хлябКак да си направим бира от хляб
26 Септ.
2
За да направите домашна тъмна бира, са ви необходими 800 грама запечени на фурна филийки бял хляб или бели сухари, 400 грама предварително накиснати за два дни зърна ръж, 200 грама попарен с вряла вода сух хмел,...
Пухкав Мексикански ХлябПухкав Мексикански Хляб
02 Май
Оставя се да втаса за 15-30 мин. Закваската трябва да е шупнала много хубаво, да стане като желатинова смес. В голяма купа се изсипва брашното, прави се кладенче и се изсипва шупналата мая....
Пухкав портокалов хлябПухкав портокалов хляб
25 Април
Разбира се, че е възможно при липса на робот да се смели портокала в блендер, да се изсипе в купа и да се добавят останалите продукти. Следва разбиването им с миксер до смесване на продуктите....
Пухкав шоколадов хлябПухкав шоколадов хляб
01 Юни
Добре е да се остави да изстине поне 5 - 10 минути преди разрязване. Шоколадовият хляб е вкусен, както още топъл, така и когато изстине изцяло, а и на следващия ден също....
Пухкав Маймунски хлябПухкав Маймунски хляб
23 Април
Имате вкусен и много пухкав маймунски хляб! Източник: Даниела Кънчева по рецепта на Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
Пухкав бананов хлябПухкав бананов хляб
01 Май
2
Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем, след което изсипете олиото и добавете щипка сол. Намачкайте добре узрелите банани и ги добавете към сместа, продължавайте да разбивате....
Пухкав грахам хлябПухкав грахам хляб
25 Окт.
Всичко се разбърква, като целта е да се получи гладко тесто. То се оставя да втаса 40 минути. След това се омесва още веднъж....
Пухкав селски хлябПухкав селски хляб
02 Април
6
Започнете да месите, като постепенно прибавяте от останалата хладка вода. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути....
Пухкав Френски хлябПухкав Френски хляб
27 Януари
Оставете на топло да втаса. Преди да го сложете във фурна, поръсете го леко с брашно. Печене хляба в загрята на 180-200 градуса фурна до готовност. Пухкавият Френски хляб е много вкусен....