Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си приготвим телешки бульонЕто как можете да си приготвите обикновен или укрепващ концентриран телешки бульон:
Слаб телешки бульон
Необходими продукти: 500 г телешки ребра, 1 морков, 1 кромид лук, 1 парче корен от целина, 1 връзка магданоз,...
06 Април
Как да си направим домашен пилешки бульон?Вижте също:
- за какво е полезен костния бульон;
- как да си направим рибен бульон;...
15 Януари
Картофена супа с телешки бульон и празСваряваме ги в част от бульона докато омекнат, изваждаме, изстудяваме и ги пресоваме.
Почистваме, нарязваме и задушаваме праза в 30 гр. масло и 2 с.л. олио....
07 Ноем.
Бульон с пилеПостепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.
Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.
Бульонът се сервира горещ....
03 Август
Да си направим сами герданЛесно можете сами да си направите гердан, който да е изискан и да изглежда стилно. През това лято са много модерни аксесоарите и дрехите на точки.
Сами направете гердан, който да е на точки....
29 Май
1
Да си направим сами буклиДнес всяка една жена може да си направи по много лесен начин тези букли.
Един от най-лесните начини за направа на букли сами вкъщи е с ролки....
18 Ноем.
2
Да си направим сами вайсвурст, двеста и петдесет грама свинска кайма, седемстотин и петдесет грама кайма от телешко месо, две щипки сол и две щипки черен пипер....
29 Януари
1
Телешки костен бульонВарим още 30-40 минути нашия телешки бульон.
Оставяме готовия телешки костен бульон да се утаи, прецеждаме го през тензух или гъста цедка и добавяме лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.
Поднасяме го топъл....
27 Февр.
Картофен бульон с чесънКипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер.
Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
09 Юли
Бульон с пържени филийкиМалко преди да го сервирате, изпържете в маслото филийките хляб без кората, наредете ги по две във всяка чиния.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
03 Септ.
Зеленчуков бульон с яйцаЯйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците.
Сервира се с пармезан....
14 Юни
Бульон с капано тестоСипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки.
Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
03 Дек.
Как да си направим агнешки бульон?Дали ще са зеленчукови, пилешки, телешки бульони, те предават на нашите гозби неповторим вкус. Домашният бульон обикновено се приготвя от костите на определено животно и/ или от избрани от вас различни зеленчуци....
31 Януари