Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Сушено месо със сланинаЗавържете пастърмата с конец и закачете на студено и проветриво място да се изсушават....
06 Дек.
4
Домашно сушено месо в зелева чорбаСлед като се изсуши, сушеницата може и да се съхрани във торбичка в фризер.
Домашното сушено месо в зелева чорба е готово....
15 Януари
Да си направим сушени сливиСушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия....
03 Окт.
Сушено месо от свинско бон филе или бутСлед 7-9 дни сушеницата трябва да е готова.
Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате.
Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
09 Ноем.
2
Сушено телешко месо (Лесна рецепта)Забележка: Месцето от снимката е от домашно телешко месо; сушено е на северна тераса при температура около и под 0° за 6 дни.
По същата рецепта може да се приготви и свинско месо....
06 Януари
Как да си направим домашен сушен патладжанЗа да си направи домашен сушен патладжан, е важно да подберете правилните. Най-подходящи са дребните и месести патладжани, които зреят в края на лятото и са с ниско съдържание на вода....
23 Окт.
Как да си направим сушени домати в зехтинТам те са деликатес, който се състои в бавно и продължително сушене на доматите на яркото италианско слънце....
19 Май
Пет начина да си направим кюфтета без месоНе си мислете, че кюфтетата се правят единствено от кайма. Ето пет интересни варианта на кюфтета, които определено ще разчупят представите Ви за кюфтета.
Кюфтета от зрял боб със сирене и извара
Необходими продукти...
11 Май
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаЩом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине....
27 Април
Сушене на месо във фурнатаИзбор на месо
За сушене говеждо месо е най-подходящо. Не е толкова мазно като свинско и не е толкова твърдо като агнешкото....
06 Март
Домашно сушено бонфилеОставете месото да престои за 24 часа, за да може солта да изтегли водата от него.
На следващия ден извадете филето от сместа, почистете го и го подсушете добре с хартия....
08 Януари
Сушени мандарини – как да направим и къде да използвамеСушенето на този плод от Югоизточна Азия е по силите на всеки.
За да получите всички здравословни ползи при липса на пресни мандарини, трябва качествено да направите изсушен плод....
13 Ноем.
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3