Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Сушено месо със сланинаСушено месо със сланина
06 Дек.
4
Завържете пастърмата с конец и закачете на студено и проветриво място да се изсушават....
Домашно сушено месо в зелева чорбаДомашно сушено месо в зелева чорба
15 Януари
След като се изсуши, сушеницата може и да се съхрани във торбичка в фризер. Домашното сушено месо в зелева чорба е готово....
Да си направим сушени сливиДа си направим сушени сливи
03 Окт.
Сушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия....
Сушено месо от свинско бон филе или бутСушено месо от свинско бон филе или бут
09 Ноем.
2
След 7-9 дни сушеницата трябва да е готова. Може да се съхранява във фризер, така и летните месеци ще можете да си похапвате. Сушеното месо от свинско бон филе или бут е готово....
Сушено телешко месо (Лесна рецепта)Сушено телешко месо (Лесна рецепта)
06 Януари
Забележка: Месцето от снимката е от домашно телешко месо; сушено е на северна тераса при температура около и под 0° за 6 дни. По същата рецепта може да се приготви и свинско месо....
Сушено свинско месо с чубрицаСушено свинско месо с чубрица
07 Март
Сушеното свинско месо с чубрица е много вкусно мезе....
Как да си направим домашен сушен патладжанКак да си направим домашен сушен патладжан
23 Окт.
За да си направи домашен сушен патладжан, е важно да подберете правилните. Най-подходящи са дребните и месести патладжани, които зреят в края на лятото и са с ниско съдържание на вода....
Как да си направим сушени домати в зехтинКак да си направим сушени домати в зехтин
19 Май
Там те са деликатес, който се състои в бавно и продължително сушене на доматите на яркото италианско слънце....
Пет начина да си направим кюфтета без месоПет начина да си направим кюфтета без месо
11 Май
Не си мислете, че кюфтетата се правят единствено от кайма. Ето пет интересни варианта на кюфтета, които определено ще разчупят представите Ви за кюфтета. Кюфтета от зрял боб със сирене и извара Необходими продукти...
Ориз с пилешко месо по моя си рецептаОриз с пилешко месо по моя си рецепта
27 Април
Щом е готово го вадим от бульона и го оставяме да изстине....
Сушене на месо във фурнатаСушене на месо във фурната
06 Март
Избор на месо За сушене говеждо месо е най-подходящо. Не е толкова мазно като свинско и не е толкова твърдо като агнешкото....
Сушено телешко бонфилеСушено телешко бонфиле
22 Окт.
2
Сушеното телешко бонфиле е чудно!...
Домашно сушено бонфилеДомашно сушено бонфиле
08 Януари
Оставете месото да престои за 24 часа, за да може солта да изтегли водата от него. На следващия ден извадете филето от сместа, почистете го и го подсушете добре с хартия....
Сушени мандарини – как да направим и къде да използвамеСушени мандарини – как да направим и къде да използваме
13 Ноем.
Сушенето на този плод от Югоизточна Азия е по силите на всеки. За да получите всички здравословни ползи при липса на пресни мандарини, трябва качествено да направите изсушен плод....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....