Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как сами да си опушим месоКак сами да си опушим месо
04 Окт.
1
Когато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?
12 Януари
Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да! Домашно опушване на пиле Сред тези, които вече имат опит...
Сланина в саламураСланина в саламура
04 Дек.
След като премине това време сланината в саламура, може да консумираме сланината в саламура....
Сланина в бурканиСланина в буркани
30 Април
2
Оформете сланината на парчета и ги оваляйте обилно в сол. Подредете ги плътно в компотени буркани и поръсете отново със сол на око. Затворете хубаво с капачките и стерилизирайте за 10 минути....
Как да си направим опушен грим сами?Как да си направим опушен грим сами?
28 Ноем.
Как да си направим опушен грим? 1. Универсален опушен грим Универсалният опушен грим е в сиви или топли кафяви нюанси. Той стои добре на всякакъв тип очи и е изключително лесен за създаване....
Маринована сланина с бахарМаринована сланина с бахар
24 Януари
Кутията с мариновата сланина се затваря с капак и се съхранява в хладилника или на хладно място. След една седмица може да се консумира. За това време сланината си поема колкото сол ѝ е необходима....
Домашна сланина с кафеДомашна сланина с кафе
07 Февр.
1
Когато са готови, оваляни парчетата сланина ги слагаме в торбички и ги прибираме във фризера, за да се стегнат. По всяко време може да се извадят и да се нарежат за консумация....
Пържена сланина с яйцаПържена сланина с яйца
01 Май
Сервират се топли, по желание може да ги поръсите с едро смлян лют червен пипер. Добър апетит с този вкусен аламинут. Пържената сланина с яйца е готова....
Сланина в зелева саламураСланина в зелева саламура
18 Ноем.
2
Избираме си крехка прясна сланина. В дълбока тенджера си изсипваме зелавата саламура, бахара, черния пипер, почистените и нарязани лук и чесън. Поставяме парчетата сланина и оставяме да престои едно денонощие....
Осолена сланина с подправкиОсолена сланина с подправки
24 Януари
Пуснете вътре сланината, притиснете внимателно с чиния и оставете да се осоли за около 3-4 дни. Измийте хубаво сланината и я подсушете добре. Смесете подправките в тава. Оваляйте добре сланината, като притискате....
Маринована сланина с чесънМаринована сланина с чесън
26 Септ.
След това изваждаме сланината и оставяме да се охлади. През нова време си правим смес от останалите две супени лъжици сол, черния пипер, червения пипер, чубрицата и пресования чесън....
Парена сланина в бурканиПарена сланина в буркани
09 Дек.
Когато сме си приготвили всичката сланина, оставяме на страна саламурата да изстине. Когато е вече изстинала, прецеждаме и пълним самите буркани със саламурата....
Сланина с бъркани яйцаСланина с бъркани яйца
18 Януари
Преди да поднесем хрупкавата сланина с яйцата, ги заливаме със соса....
Сланина за мезеСланина за мезе
08 Януари
След това пуснете сланината в течността. Притиснете я с чиния и я оставете 3-4 дни, за да се осоли. След това измийте сланината хубаво и я подсушете. В отделен съд смесете подправките....
Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомга
20 Април
Времето, за което се опушва сьомгата, е около 20 минути, като може след като минат 10 минути да я обърнете, за да се опуши по-добре и да има равномерен цвят от двете страни....
Варена Сланина в Зелева ЧорбаВарена Сланина в Зелева Чорба
24 Април
4
Нарязваме сланината на 3 правоъгълни парчета. В дълбок съд я поставяме, прибавяме зелевата чорба, кимиона, черния пипер, бахара и дребно нарязаните чесън и лук. Оставяме за 4 часа да престои....