Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как сами да си опушим месоКогато месото се опушва, топлината е ниска и месото се приготвя бавно, за да се гарантира отличен резултат и автентичен вкус. Ето как да си опушите месо в няколко лесни стъпки....
04 Окт.
1
Можем ли сами да си опушим пиле вкъщи?Зад този въпрос се крият много отговори, които са повлияни основно от интерес, желание и действие! Ако приемем, че те са на лице при нас, значи отговорът е да!
Домашно опушване на пиле
Сред тези, които вече имат опит...
12 Януари
Сланина в саламураСлед като премине това време сланината в саламура, може да консумираме сланината в саламура....
04 Дек.
Сланина в бурканиОформете сланината на парчета и ги оваляйте обилно в сол.
Подредете ги плътно в компотени буркани и поръсете отново със сол на око.
Затворете хубаво с капачките и стерилизирайте за 10 минути....
30 Април
2
Как да си направим опушен грим сами?Как да си направим опушен грим?
1. Универсален опушен грим
Универсалният опушен грим е в сиви или топли кафяви нюанси. Той стои добре на всякакъв тип очи и е изключително лесен за създаване....
28 Ноем.
Маринована сланина с бахарКутията с мариновата сланина се затваря с капак и се съхранява в хладилника или на хладно място.
След една седмица може да се консумира. За това време сланината си поема колкото сол ѝ е необходима....
24 Януари
Домашна сланина с кафеКогато са готови, оваляни парчетата сланина ги слагаме в торбички и ги прибираме във фризера, за да се стегнат.
По всяко време може да се извадят и да се нарежат за консумация....
07 Февр.
1
Пържена сланина с яйцаСервират се топли, по желание може да ги поръсите с едро смлян лют червен пипер.
Добър апетит с този вкусен аламинут.
Пържената сланина с яйца е готова....
01 Май
Сланина в зелева саламураИзбираме си крехка прясна сланина.
В дълбока тенджера си изсипваме зелавата саламура, бахара, черния пипер, почистените и нарязани лук и чесън. Поставяме парчетата сланина и оставяме да престои едно денонощие....
18 Ноем.
2
Осолена сланина с подправкиПуснете вътре сланината, притиснете внимателно с чиния и оставете да се осоли за около 3-4 дни.
Измийте хубаво сланината и я подсушете добре.
Смесете подправките в тава. Оваляйте добре сланината, като притискате....
24 Януари
Маринована сланина с чесънСлед това изваждаме сланината и оставяме да се охлади.
През нова време си правим смес от останалите две супени лъжици сол, черния пипер, червения пипер, чубрицата и пресования чесън....
26 Септ.
Парена сланина в бурканиКогато сме си приготвили всичката сланина, оставяме на страна саламурата да изстине.
Когато е вече изстинала, прецеждаме и пълним самите буркани със саламурата....
09 Дек.
Сланина с бъркани яйцаПреди да поднесем хрупкавата сланина с яйцата, ги заливаме със соса....
18 Януари
Сланина за мезеСлед това пуснете сланината в течността. Притиснете я с чиния и я оставете 3-4 дни, за да се осоли.
След това измийте сланината хубаво и я подсушете. В отделен съд смесете подправките....
08 Януари
Как да си опушим сьомгаВремето, за което се опушва сьомгата, е около 20 минути, като може след като минат 10 минути да я обърнете, за да се опуши по-добре и да има равномерен цвят от двете страни....
20 Април
Варена Сланина в Зелева ЧорбаНарязваме сланината на 3 правоъгълни парчета.
В дълбок съд я поставяме, прибавяме зелевата чорба, кимиона, черния пипер, бахара и дребно нарязаните чесън и лук.
Оставяме за 4 часа да престои....
24 Април
4