Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си приготвим класическа фокачаДа си приготвим класическа фокача
24 Август
Тестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача: Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
Аджика от кайсии с къриАджика от кайсии с къри
11 Януари
Готовата Аджика разливаме в бурканчета още гореща и затваряме с капачета. Обръщаме бурканчетата с Аджика от кайсии с къри и оставяме така до охлаждане....
Да си приготвим класическо ризотоДа си приготвим класическо ризото
25 Август
То може да се приготвя постно, с месо, риба или морски дарове. Класическата рецепта за приготвянето му обаче е само една и не е трудна за приготвяне дори за начинаещите в кухнята....
Как да си приготвим червено пестоКак да си приготвим червено песто
08 Февр.
Почти няма рецепта за приготвяне на песто, която да не се нарича класическа....
Класическа супа от червена лещаКласическа супа от червена леща
07 Дек.
2
Кипнете сместа и след около 10 минути прибавете измитата червена леща. Намалете котлона на умерена степен и варете супата от леща още около 20 минути. Класическата супа от червена леща е готова....
АджикаАджика
09 Юли
Накрая добавете подправките и оставете аджиката да се охлади....
Домашна АджикаДомашна Аджика
01 Май
Приготвяме си бурканите, пълним ги и ги стерилизираме. Домашната Аджика е много вкусна....
Пикантна аджикаПикантна аджика
19 Септ.
Малко преди да свалите от котлона прибавете захарта. Разбъркайте и варете още 10 минути, бъркайки непрекъснато. Готовата пикантна аджика насипете в чисти и сухи буркани и стерилизирайте 20 минути....
Традиционна грузинска АджикаТрадиционна грузинска Аджика
19 Септ.
Може да стерилизирате. Ако не сте почитатели на толкова люто, може да замените лютите чушки с обикновени, и да добавите само няколко люти. Традиционната грузинска Аджика е чудна!...
Грузинска пикантна АджикаГрузинска пикантна Аджика
28 Ноем.
Сипете захарта преди да свалите от котлона, оставете за още 10 минути. Сипете грузинската пикантна Аджика с буркани и стерилизирайте за 20 минути. Вкусът ѝ наподобява лютеница....
Да си направим класическа италианска гремолатаДа си направим класическа италианска гремолата
30 Юли
През това време се приготвя класическата азиатска гремолата. Връзката кориандър, малко чесън, лимонова кора, малко виетнамска мента, малко тайландски босилек и 1/2 червено чили се наситняват и смесват....
Да си приготвим ципураДа си приготвим ципура
25 Февр.
Първата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
Как се приготвя класически жулиенКак се приготвя класически жулиен
08 Март
Сервирайте в съдовете, в които сте приготвили жулиена. Можете да използвате жулиена като основно ястие, а можете да го сервирате и като ордьовър....
Как се приготвя червена леща?Как се приготвя червена леща?
27 Януари
Ако искате да приготвите обикновена супа или яхния с червена леща, която да не се е разварила, то спокойно можете да прибавите солта в началото на готвенето....
Как да си приготвим омариКак да си приготвим омари
29 Август
Сами може да си приготвите изискан специалитет с омари. Необходими са три омара с тегло по около килограм, две глави чесън, 100 грама масло, сол и млян черен пипер на вкус, зехтин....
Да си приготвим печен лавракДа си приготвим печен лаврак
23 Март
Предлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на посочения линк. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от големината...