Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСервират се със студена бира или червено вино!
Добър апетит!...
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си приготвим класическа фокачаТестото, от което се приготвя пицата, се състои от бяло брашно, мазнина, вода, сол и мая. Ето как да си приготвите класическа фокача:
Необходими продукти: 5 ч.ч. брашно, 2 с.л....
24 Август
Аджика от кайсии с къриГотовата Аджика разливаме в бурканчета още гореща и затваряме с капачета.
Обръщаме бурканчетата с Аджика от кайсии с къри и оставяме така до охлаждане....
11 Януари
Да си приготвим класическо ризотоТо може да се приготвя постно, с месо, риба или морски дарове. Класическата рецепта за приготвянето му обаче е само една и не е трудна за приготвяне дори за начинаещите в кухнята....
25 Август
Как да си приготвим червено пестоПочти няма рецепта за приготвяне на песто, която да не се нарича класическа....
08 Февр.
Класическа супа от червена лещаКипнете сместа и след около 10 минути прибавете измитата червена леща.
Намалете котлона на умерена степен и варете супата от леща още около 20 минути.
Класическата супа от червена леща е готова....
07 Дек.
2
Домашна АджикаПриготвяме си бурканите, пълним ги и ги стерилизираме.
Домашната Аджика е много вкусна....
01 Май
Пикантна аджикаМалко преди да свалите от котлона прибавете захарта. Разбъркайте и варете още 10 минути, бъркайки непрекъснато.
Готовата пикантна аджика насипете в чисти и сухи буркани и стерилизирайте 20 минути....
19 Септ.
Традиционна грузинска АджикаМоже да стерилизирате.
Ако не сте почитатели на толкова люто, може да замените лютите чушки с обикновени, и да добавите само няколко люти.
Традиционната грузинска Аджика е чудна!...
19 Септ.
Грузинска пикантна АджикаСипете захарта преди да свалите от котлона, оставете за още 10 минути.
Сипете грузинската пикантна Аджика с буркани и стерилизирайте за 20 минути. Вкусът ѝ наподобява лютеница....
28 Ноем.
Да си направим класическа италианска гремолатаПрез това време се приготвя класическата азиатска гремолата.
Връзката кориандър, малко чесън, лимонова кора, малко виетнамска мента, малко тайландски босилек и 1/2 червено чили се наситняват и смесват....
30 Юли
Да си приготвим ципураПървата рецепта, която ви предлагаме можете да приготвите много лесно. За нея няма да ви бъдат необходими сложни продукти. Освен ципура, по същия начин можете да си направите и пъстърва....
25 Февр.
Как се приготвя класически жулиенСервирайте в съдовете, в които сте приготвили жулиена. Можете да използвате жулиена като основно ястие, а можете да го сервирате и като ордьовър....
08 Март
Как се приготвя червена леща?Ако искате да приготвите обикновена супа или яхния с червена леща, която да не се е разварила, то спокойно можете да прибавите солта в началото на готвенето....
27 Януари
Как да си приготвим омариСами може да си приготвите изискан специалитет с омари. Необходими са три омара с тегло по около килограм, две глави чесън, 100 грама масло, сол и млян черен пипер на вкус, зехтин....
29 Август
Да си приготвим печен лавракПредлагаме ви две рецепти за печен лаврак, другите разгледайте на посочения линк. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от големината...
23 Март