Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаКласическа рецепта за темпура и панирани рулца
27 Март
Добре е да отделим образувалата се по повърхността пяна. Много бавно и внимателно изсипваме течните съставки към брашното. За да запазим тестото студено, приготвяме темпурата преди пърженето на рулцата....
Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим перфектния пастет?
27 Февр.
Как да си приготвим деликатесен домашен пастет?...
Темпура - японската техника на готвенеТемпура - японската техника на готвене
13 Април
Американските ресторанти най-вече приготвят темпура с различни меса, особено пилешко и сирена като моцарела. Вариация е да се използва Панко (галета)....
Да приготвим перфектната коледна пуйкаДа приготвим перфектната коледна пуйка
25 Дек.
Всеки грабва вилиците си при вида на перфектно златисто-кафявата птица, с блестящ вид с сочен вкус....
Как да приготвим перфектен фонданКак да приготвим перфектен фондан
17 Окт.
1
Преди да се запознаем как бързо и лесно да приготвим фондан в домашни условия, нека първо изясним какво представлява той. Фонданът е вид захарна глазура, която се приготвя от захар и вода чрез варене....
Как да приготвим перфектната паеляКак да приготвим перфектната паеля
30 Август
1
Вкусната манджичка може да се получи перфектно и в обикновена тенджера, която има вместимост от 4 литра....
Как да приготвим перфектния топингКак да приготвим перфектния топинг
24 Юни
Ето защо е добре да се научим как сами да си приготвяме топинг, а не веднага да търчим до магазина....
ТемпураТемпура
23 Юли
Топвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат. Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
Как да приготвим перфектно дърпано свинскоКак да приготвим перфектно дърпано свинско
14 Януари
Как се пече месото за дърпано свинско Свинската плешка може да се приготви и върху решетка, която се поставя във форма за печене....
Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?
21 Май
Смутито е перфектен начин да се заредим с енергия и нужните на организма ни вещества. Няма абсолютно никаква трудност да приготвим този перфектен коктейл....
Как да приготвим перфектния Рибай стекКак да приготвим перфектния Рибай стек
14 Дек.
Но как да сготвим перфектния Рибай стек? Преди да започнете да го готвите, го овкусете много добре. Направете го само със сол и пипер - нищо друго!...
Как да приготвим перфектен яйчен кремКак да приготвим перфектен яйчен крем
10 Юли
Затова той се приготвя на котлон, а не на водна баня, тъй като нишестето трябва да се свари, за да бъде кремът добър на вкус....
Зеленчукова темпураЗеленчукова темпура
26 Февр.
Оставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа. Загрява се олиото. Зеленчуците се потопяват в приготвеното тесто и се пържат на малки порции около 7 мин. Вадят се с решетъчна лъжица....
Зеленчуци ТемпураЗеленчуци Темпура
16 Окт.
Оваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
Патладжани темпураПатладжани темпура
08 Юли
Някои казват, че темпура се приготвя с жълтък, други само с белтък, трети пък без яйце изобщо. В някои рецепти се среща дори набухвател. Ето и моят вариант, в случая с едни чудесни патладжани....
Скариди темпураСкариди темпура
26 Юли
Може да поднесете скариди темпура нанизани на шишчета, за по-лесно хапване....