Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Класическа рецепта за темпура и панирани рулцаДобре е да отделим образувалата се по повърхността пяна.
Много бавно и внимателно изсипваме течните съставки към брашното. За да запазим тестото студено, приготвяме темпурата преди пърженето на рулцата....
27 Март
Темпура - японската техника на готвенеАмериканските ресторанти най-вече приготвят темпура с различни меса, особено пилешко и сирена като моцарела.
Вариация е да се използва Панко (галета)....
13 Април
Да приготвим перфектната коледна пуйкаВсеки грабва вилиците си при вида на перфектно златисто-кафявата птица, с блестящ вид с сочен вкус....
25 Дек.
Как да приготвим перфектен фонданПреди да се запознаем как бързо и лесно да приготвим фондан в домашни условия, нека първо изясним какво представлява той.
Фонданът е вид захарна глазура, която се приготвя от захар и вода чрез варене....
17 Окт.
1
Как да приготвим перфектната паеляВкусната манджичка може да се получи перфектно и в обикновена тенджера, която има вместимост от 4 литра....
30 Август
1
Как да приготвим перфектния топингЕто защо е добре да се научим как сами да си приготвяме топинг, а не веднага да търчим до магазина....
24 Юни
ТемпураТопвайте в темпурата рибни или месни късчета, зеленчукови пръчици и пускайте да се пържат.
Тайната на тази панировка се крие в голямата разлика между температурата ѝ и тази на горещата мазнина....
23 Юли
Как да приготвим перфектно дърпано свинскоКак се пече месото за дърпано свинско
Свинската плешка може да се приготви и върху решетка, която се поставя във форма за печене....
14 Януари
Перфектно смути за нула време - как да си го приготвим?Смутито е перфектен начин да се заредим с енергия и нужните на организма ни вещества. Няма абсолютно никаква трудност да приготвим този перфектен коктейл....
21 Май
Как да приготвим перфектния Рибай стекНо как да сготвим перфектния Рибай стек?
Преди да започнете да го готвите, го овкусете много добре. Направете го само със сол и пипер - нищо друго!...
14 Дек.
Как да приготвим перфектен яйчен кремЗатова той се приготвя на котлон, а не на водна баня, тъй като нишестето трябва да се свари, за да бъде кремът добър на вкус....
10 Юли
Зеленчукова темпураОставя се да престои в хладилника най-малко 3 часа.
Загрява се олиото. Зеленчуците се потопяват в приготвеното тесто и се пържат на малки порции около 7 мин. Вадят се с решетъчна лъжица....
26 Февр.
Зеленчуци ТемпураОваляйте зеленчуците в студената панировка темпура и изпържете в силно загрята маслена баня....
16 Окт.
Патладжани темпураНякои казват, че темпура се приготвя с жълтък, други само с белтък, трети пък без яйце изобщо. В някои рецепти се среща дори набухвател.
Ето и моят вариант, в случая с едни чудесни патладжани....
08 Юли