Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Дванайсет причини да се целувамеДванайсет причини да се целуваме
15 Август
През лятото хората се целуват три пъти по-често, отколкото през другите периоди на годината. Изчислено е, че през целия си живот човек прекарва 2 седмици в целуване. Ние намерихме още 12 аргумента в полза на целувките...
Дванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечерДванадесет ястия за трапезата на Бъдни вечер
24 Дек.
11
На семейната трапеза за Бъдни вечер трябва да присъстват дванадесет ястия. Броят съответства на месеците в годината, но може да се сложат седем ястия, колкото са дните на седмицата....
Сладки снежинки за елхата и трапезатаСладки снежинки за елхата и трапезата
11 Май
Ако използвате сладките снежинки за украса на елхата, вденете в голяма игла копринен конец, прободете ги и оформете ухо, на което да ги закачите....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Каква е трапезата на Коледа?Каква е трапезата на Коледа?
10 Дек.
Трапезата на Коледа е изключително богата и за разлика от трапезата за Бъдни вечер на нея се сервират отбрани месни ястия....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пече се отначало на силна фурна и след като заври се намалява температурата и се пече около 2 часа....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Десет причини да похапваме манголд! С какво е полезна сестрата на цвеклото?Десет причини да похапваме манголд! С какво е полезна сестрата на цвеклото?
08 Май
А ако още се колебаете дали да го опитате, ето 10 безценни ползи на растението, познато като браточвед на спанака и сестра на цвеклото. 1. Манголд се смята за суперхрана....
Трапезата на ВеликденТрапезата на Великден
05 Май
1
Те са първият елемент, който ще присъства на Великденската трапеза. Традиция да се боядисват яйцата съществува от хиляди години. Това се е случвало още в древен Египет, Рим, Персия и Китай....
Трапезата на БлаговещениеТрапезата на Благовещение
25 Март
Препоръчва се на трапезата за Благовещение да има ярки цветове и живи пролетни цветя....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Анджелина не поканила баща си на сватбатаАнджелина не поканила баща си на сватбата
31 Август
Бащата на актрисата Анджелина Джоли – Джон Войт, не е бил поканен на сватбата на дъщеря си. Войт дори не е знаел, че Анджелина ще се омъжва за половинката си Брад Пит. За тайната сватба на дъщеря си Джoн Войт е разбрал...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
Оставяме го да се охлади преди консумация....