Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Основната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат. В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
В следните редове ще ви разкрием защо трябва да похапвате чушки редовно. Чушките са много богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Сезонът на ягодите! Защо е важно да ги хапвате редовноСезонът на ягодите! Защо е важно да ги хапвате редовно
05 Август
Ягодите се появяват в края на май и началото на юни и са с изкушаващо сладък и съблазнителен вид. Тези ароматни и сочни плодове гарантират здрав и благотворен ефект върху нашето тяло. Сочните и червени ягоди са в подкрепа...
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?
11 Окт.
Ако хапваме шоколад в умерени количества и редовно, ще се радваме на някои ползи за здравето, които съвсем не са за подценяване....
Яж редовно Бяло Саламурено Сирене! Виж защо тукЯж редовно Бяло Саламурено Сирене! Виж защо тук
07 Септ.
Бялото саламурено сирене е традиционен български продукт със специфичен вкус и качествени параметри. То се е приготвяло в домакинствата от овче, краве, козе или биволско мляко. Мекият климат, огромните зелени ливади...
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноМандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовно
16 Април
Сочни, ароматни и вкусни, истински предвестник на Новата година – всичко това са клементините. Тези мандарини са прекрасна кръстоска между мандарина и портокал, те се състоят от 86% вода, богати са на калий и калций...
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
03 Юни
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Закуските, които мъжът ви трябва да хапва редовноЗакуските, които мъжът ви трябва да хапва редовно
02 Януари
В такива случаи най-подходяща комбинация за хапване сутрин е протеини и витамини....
Защо трябва да ядем хляб редовноЗащо трябва да ядем хляб редовно
16 Септ.
20
Но точно този мек топъл бял хляб вреди най-много на организма, тъй като предизвиква обилно слюноотделяне, което при редовна консумация може да отключи гастрит....
Хапвате редовно риба - не боледуватеХапвате редовно риба - не боледувате
02 Август
Редовното похапване на риба ще намали риска от заболявания и от физически травми с 40 %, сочат резултати от японско проучване....
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
Какво може да излекувате, ако хапвате редовно орехиКакво може да излекувате, ако хапвате редовно орехи
16 Януари
Познаваме орехите главно като кулинарно изкушение. Ядка, която е вкусна както в натурален чист вид, така и като съставка на многобройни и разнообразни рецепти. Не бива обаче да пренебрегваме и лечебните ползи от ореха,...
4 основни причини да хапвате кокосово масло редовно4 основни причини да хапвате кокосово масло редовно
03 Юни
През последните години кокосовото масло стана все по-популярно и не само в козметиката, тъй като е изключително ценен източник на редица важни витамини и минерали. Огромно предимство на това растително масло е това,...
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоЧестит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате често
03 Август
За първи път тази дата се отбелязва в САЩ и именно в тази страна са най-странните обичаи, свързани с отбелязването на празника на динята, а сред тях са замеряне с дини и наплюване с динени семки....
Виж колко и каква риба трябва да хапваш за седмицаВиж колко и каква риба трябва да хапваш за седмица
09 Юли
Препоръката за консумация на риба и рибни продукти е 30 - 40 г дневно или поне по 1 рибно ястие седмично. Рибата е източник на пълноценни белтъци, които не се различават от белтъците на месото на топлокръвните животни...
Какви заболявания може да лекувате с редовно хапване на медКакви заболявания може да лекувате с редовно хапване на мед
13 Септ.
Консумацията на пчелен мед на гладно не са само бабини приказки без смисъл, а ако започнете редовно да го хапвате, ще се предпазите от редица заболявания на стомашния тракт....
Защо трябва да пиете редовно тези напиткиЗащо трябва да пиете редовно тези напитки
10 Януари
Пийте редовно тези напитки и ще се чувствате отлично....
Ползваш редовно сешоар? Виж какво те грозиПолзваш редовно сешоар? Виж какво те грози
10 Септ.
Откриха още една невероятна причина, която ни състарява по-бързо. Колкото и странно да звучи, белият фонов шум, идващ от сешора или телевизора може значително да увреди мозъка и да причини по-бързото стареене, твърдят американски...
Киви - защо да го хапваме и какви са ползите от негоКиви - защо да го хапваме и какви са ползите от него
01 Май
За какво помага кивито и защо да го хапваме често?...
Искате да изневерите – направете го днес!Искате да изневерите – направете го днес!
09 Януари
Някои я одобряват, поощряват и редовно я прилагат, докато други се отричат категорично от нея. Каквото и да е мнението ви обаче, чуйте това – днес, 9-ти януари, е перфектният ден за изневяра....
Празникът на пуканките се отбелязва днесПразникът на пуканките се отбелязва днес
19 Януари
В деня на пуканките вижте най-важното за този вкусен снак - дали пуканките са полезни, дали са вредни, какво съдържат и кои хапва най-много пуканки в света....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Пет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинкаПет причини, заради които да хапвате редовно червена боровинка
10 Януари
Червената боровинка е малък вечнозелен храст, който е с ядливи плодове. Той е силно издръжлив на много ниски температури. Плодовете са червени. Не са много вкусни, но пък са доста полезни. От листата и могат да се направят...
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...