Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Днес празнуваме Деня на християнското семействоНа 21 ноември отбелязваме голяма църковен празник – Въведение Богородично или Деня на християнското семейство.
Това е един от 12-те Богородични празници, посветени на християнската младеж и семейство.
Според Светото...
21 Ноем.
Погача за Деня на НезависимосттаОставете празничната погача да втаса и намажете с разбития жълтък с малко мляко и олио, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 160 °C.
Честит празник с тази погача за Деня на Независимостта....
22 Септ.
Питка за Деня на християнското семействоТрите кори заедно се навиват на руло и нарязваме на филии. Нареждат се по стените на тавата, покрита с хартия за печене. Втората част тесто също се разделя на 3 топчета....
21 Ноем.
Сладка Питка за деня на влюбенитеОтделя се малко топче тесто за украса, останалото се разточва на кръгла кора и нарязваме на 8 триъгълника.
Във всеки от тях се правят по три разреза....
15 Февр.
Татковците празнуват днес Деня на бащатаДнес се отбелязва Международният ден на бащата и татковците по цял свят ще отпразнуват специалния ден в календара в компанията на своите деца. За празника у нас са организирани няколко инициативи.
Денят ще премине...
26 Дек.
Празнична питка за деня на народните будителиПразничната питка за деня на народните будители е готова....
01 Ноем.
Крилца с ориз на фурнаПрехвърлете ориза в тава, разпределете в него пилешките крилца и долейт еоколо 4 ч.ч. гореща вода.
Сложете ориза с крилца да се пече в умерено загряна фурна, докато течността се попие от ориза....
07 Юни
Крилца с картофи на фурнаПочистете пилешките крилца.
Прехвърлете ги в достатъчно голяма тенджера и добавете към тях нарязаните картофи. Залейте ги с вода, посолете и сложете да се варят....
24 Януари
Пилешките бутчета на татиПилешките бутчета се изчистват от кожата (по желание).
След това се смесват в купа киселото мляко, брашното и подправките....
17 Януари
Пилешките бутчета на скараПилешките бутчета се измиват добре и се подсушават със салфетки, за да стане кожичката хрупкава.
Скарата се загрява. Солта се смесва с черния пипер, чесъна на прах и червения пипер....
19 Януари
4
Пилешки крилца на тиганСлед това добавяме соса към пържените крилца, слагаме капака и оставяме пилешки крилца на тиган да къкрят за още 5 минути от всяка страна....
22 Август
Мераклийски крилца на скараМаринованите по този начин пилешки крилца се изпичат на следващия ден на добре загрята скара....
21 Януари
Мариновани крилца на скараПилешките крилца се измиват. В купа смесваме олиото, соевия сос, кетчупа, балсамовия оцет, меда, ригана. Разбърква се добре с вилица.
Пилешките крилца се поръсват с малко сол и черен пипер....
13 Януари
Пържени крилца на тиганПуснете вътре крилцата и между тях разпръснете чесновите скилидки.
Изпържете пилето до хубав златист цвят.
Отцедете крилцата върху кухненска хартия.
Пържените крилца на тиган са много вкусни....
11 Дек.
2
Лимонови крилца на скараПечете ухаещите на лимон крилца на добре загрята скара или жар.
Сервирате на дъска с резени лимони и домашна шарена сол....
30 Май
Пикантни крилца на фритюрникПилешките крилца се измиват и подсушават. Слагат се във вряща подсолена вода за 8 мин. и се отцеждат добре....
29 Окт.
Медени крилца на скараПилешките крила се измиват и се слагат в маринатата. Пекат се на скара 30 мин....
25 Юни
1
Медени крилца на барбекюВ дълбока купа разбъркваме зехтина, пилешкия бульон, сока от лимона, меда и соевия сос.
Хубаво омесваме крилцата във тази марината. Покриваме със домакинско фолио и оставяме да престоят поне 1-2 часа....
17 Май
5
Апетитни крилца на скараПочистваме и измиваме крилцата. Подсушаваме ги с помощта на кърпа.
Намазняваме ги с олиото. Поръсваме ги старателно със сол, чесъна на прах и смления току-що черен пипер.
Накрая нанасяме кетчупа....
30 Юни
Пилешки крилца на грилСмесете всички съставки заедно и добре овкусете пилешките крилца.
Наредете крилца на загрят грил и печете около 20-25 минути или повече, ако е необходимо. Поднесете с нарязан лимон и листа зелена салата....
12 Февр.
Пилешки крилца на фурнаКрилцата се разрязват на две части и се измиват.
Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват....
16 Март
5