Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеДомашната ракия ще се вари с вносно грозде
12 Окт.
Така доста голяма част от тазгодишния добив беше напълно съсипан и грозде за вино и ракия не остана....
Домашната трахана на бабаДомашната трахана на баба
24 Юли
2
Съхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година. Когато решите, вземаме малко трахана, разбъркваме с малко вода и добавяме във вряща вода и правим попара обикновено....
Домашната торта на бабаДомашната торта на баба
09 Окт.
Отделете 750 мл от млякото и го кипнете. Към него прибавете захарта и разбъркайте, за да се получи еднородна смес. Разбийте яйцата и прибавете към тях брашното, ванилията и рома. Получената смес миксирайте със сладкото...
Домашната юфка на бабаДомашната юфка на баба
08 Септ.
В съд разбиваме прясното мляко с яйцата и солта до получаване на еднородна смес. Към течните съставки добавяме по малко от брашното. Разбъркваме докато тестото започне да се отделя от купата. След това го преместваме на...
Домашната торта от детствотоДомашната торта от детството
07 Дек.
Домашната торта от детството е много вкусна....
Домашната пица на мамаДомашната пица на мама
21 Юли
Подгответе си средно голяма тава, поръсена с малко брашно. Разточете тестото и го изпънете по тавата. Намажете отгоре с доматеното пюре, поръсете с малко риган и босилек и подредете филийки гъби. Сложете да се пече за...
Перфектна пица в домашната фурнаПерфектна пица в домашната фурна
09 Януари
Перфектната пица в домашната фурна е готова....
Домашната мента на бай ДанчоДомашната мента на бай Данчо
22 Ноем.
3
Домашната мента на бай Данчо е готова....
Опасно вкусен кекс за мъжеОпасно вкусен кекс за мъже
14 Септ.
Опасно вкусният кекс за мъже е готов....
РакияРакия
23 Ноем.
После се оставят да киснат в 500 г силна домашна ракия. Те трябва да престоят така поне десетина дни. С получената течност се мажат засегнатите места....
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Гюлова ракия - Ракия от розиГюлова ракия - Ракия от рози
28 Ноем.
2
В голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо. Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус. Бидонът трябва...
Дюлева ракияДюлева ракия
25 Септ.
4
Дюлевата ракия сварете 2 пъти, като се отделя добре първака и патоката. Готовата ракия съхранявайте 6 месеца в дъбово буре за максимално добър вкус. Виж също как се прави вино от дюли....
Греяна ракияГреяна ракия
13 Март
След като покафенее, се налива ракията, като се разбърква с лъжица. След като се загрее ракията, в нея се пускат карамфилчетата и резенчетата ябълка....
Вишнева ракияВишнева ракия
01 Април
Всичко се смесва и стои 40 дена в стъклен съд на слънчево място. После се прецежда и държи в стъклена бутилка, на хладно място....
Бадемова ракияБадемова ракия
18 Юли
2
За да направите ракията, ще трябва да смелите бадемите в мелачка. На 100 л вода се добавят 18 кг захар. В сместа добавяме бадемите и добавяме 100 г хлебна мая, разтворена в 500 мл вода....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Готовата ракия се оставя да отлежи в дъбови бъчви, до омекотяване на вкуса, след което се разрежда с дестилирана вода до получаването на желания градус....
Ракия АнасонлийкаРакия Анасонлийка
04 Дек.
2
Счукайте 200 г семена от анасон и залейте с 10 л двойно дестилирана ракия. Оставете да престои 28 дни. След това добавете 5 л вода и дестилирайте....
Плодова ракияПлодова ракия
27 Ноем.
След дестилацията плодовата ракия трябва да е 38 градуса....
Гроздова ракияГроздова ракия
27 Ноем.
3
Гроздовата ракия трябва да е поне 40 градуса....
Винена ракияВинена ракия
27 Ноем.
Винената ракия се получава от дестилацията на хубаво, качествено вино. Колкото по-ароматно е виното, толкова по-ароматна ще е ракията и вкусовите й качества ще са отлични....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Сливовата ракия трябва да е поне 38 градуса....
Кайсиева ракияКайсиева ракия
28 Ноем.
5
Кайсиевата ракия трябва да отлежава най-много 1-2 месеца, за да се запази характерния й аромат....
Ябълкова ракияЯбълкова ракия
28 Ноем.
11
Алкохолното съдържание на ябълковата ракия трябва да е 38 градуса....
Прасковена ракияПрасковена ракия
28 Ноем.
В 12 литра двойно дестилирана ракия се добавят 2 кг листа от праскови. Оставя се да престои 2-3 седмици и се дестилира....